Produse naturiste / Remedii si tratamente naturiste

Cum şi pentru ce poţi folosi ulei de tea tree

Triburile băştinaşe din Australia îl foloseau acum sute de ani pentru tratarea rănilor, a infecţiilor şi problemelor respiratorii. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial era o componentă principală în trusele de prim-ajutor ale soldaţilor australieni. Astăzi, acesta a căpătat întrebuinţări dintre cele mai diverse, fiind folosit în întreaga lume. Vorbim aici despre ulei de tea tree sau ulei de arbore de ceai, un produs cu adevărat remarcabil datorită proprietăţilor sale antibacteriene, antifungice şi antiseptice.

Ulei de tea tree: uz intern

Blând şi cu un miros plăcut, uleiul de tea tree este utilizat nu doar pentru desfătarea simţurilor; administrat intern, reprezintă o soluţie reală în vindecarea infecţiilor virale şi bacteriene, respectiv cele ale tractului genital şi urinal (cistită, uretrită, infecţii cu candidă etc).

Dacă vrei să încerci şi tu ulei de arbore de ceai, diluează 2-4 picături în miere şi consumă amestecul obţinut de 2, 3 ori pe zi. De asemenea, o altă modalitate de administrare este în combinaţie cu 30 ml de apă (3, maxim 5 picături).

Ulei de arbore de ceai: uz extern

Deşi poate fi administrat cu succes şi intern, uleiul de arbore de ceai se remarcă îndeosebi la capitolul utilizări externe, având rezultate extraordinare în tratarea mai multor afecţiuni dermatologice, infecţii ale unghiilor şi probleme specifice aparatului respirator.

Mai exact, poţi folosi cu încredere ulei de tea tree dacă suferi de acnee, rozacee, herpes, negi, abcese, iritaţii (în special după epilare) sau alte probleme ale pielii, dacă prezinţi arsuri superficiale sau în cazul muşcăturilor de insecte (căpuşe, purici etc). Cum?

Ei bine, tot ce trebuie să faci este să aplici pe zona afectată comprese cu ulei de arbore de ceai, iar în cazul acneei, tamponează zona coşurilor cu o dischetă sau un beţişor de urechi.

Tot la capitolul uz extern este esenţial să amintim şi de efectele benefice pe care uleiul le are în vindecarea sinuzitei, bronşitei şi altor afecţiuni respiratorii prin metoda inhalaţiei sau a terapiei cu vapori. În acest sens, toarnă câteva picături într-un vas cu 100 ml de apă fierbinte şi inhalează aburii rezultaţi.

tea tree - arborele de ceai

Relaxare şi răsfăţ cu ulei de tea tree

Mai mult ca sigur te numeri printre persoanele care, din când în când preferă o baie relaxantă, cu o temperatură optimă a apei, multă spumă şi lumânări pe marginea căzii. Pentru ca răsfăţul să fie unul deplin, te sfătuiesc ca data viitoare să adaugi în apă ulei de tea tree. Astfel de băi aromatice au un efect benefic atât pentru trup, cât mai ales pentru minte şi suflet.

De asemenea, ca şi modalitate de revigorare şi relaxare uleiul poate fi folosit inclusiv în masaj şi, bineînţeles, aromoterapie.

Ulei de tea tree: utilizări casnice

Printre proprietăţile uleiului de arbore de ceai se numără şi cele dezinfectante, aşadar nu este de mirare că acest produs şi-a găsit întrebuinţarea inclusiv în sectorul casnic, acolo unde gospodinele îl folosesc ca şi balsam de rufe, soluţie antimucegai (în combinaţie cu oţetul de mere), pentru împrospătarea covoarelor sau curăţarea obiectelor sanitare.

Dat fiind această gamă variată de întrebuinţări, o sticluţă de ulei de tea tree nu trebuie să-ţi lipsească din casă. Vezi și alte produse pe bază de tea tree pe vegis.ro!

About Author

Iubitor al cuvintelor scrise pe care le aștern online de câțiva ani și le citesc încă din copilărie. Explorator al naturii, pasionat de mișcare, cadrele foto perfecte și romanele polițiste.

1 Comment
  • Radu
    January 21, 2018 at 09:51

    Ti Tree Nu este acelasi lucru cu arborele de ceai.
    Va rog sa reveniti asupra textului si sa dati informatii corecte.
    Cu stima,
    ing. Judele Radu

    Reply
Leave a Reply