Remedii si tratamente naturiste

Pareri despre mierea de Manuka – pro si contra

Mierea de Manuka nu este un produs ieftin, de aceea, dacă nu ți l-a recomandat un prieten sau dacă singura ta sursă de informare sunt articolele de pe diferite site-uri,  este posibil să te ajute o serie de păreri din partea celor care au încercat-o și care au ales să împărtășească experiența lor.

Toate părerile expuse mai jos sunt preluate din review-urile produselor de pe site-ul Vegis.ro, postate de către cei care au consumat Miere de Manuka de la diferiți producători. Ele nu reprezintă sfaturi medicale și sunt doar experiențele personale ale clienților Vegis.

Păreri PRO despre Miere de Manuka

 1. ”Am primit cadou un borcan micuț și mi-am comandat și eu unul mare după ce l-am terminat… Nu știu care sunt efectele din punct de vedere medical, dar eu mă simt foarte bine de când am mierea asta.” (Dragoș, client Vegis.ro)

 2. ”Un produs excelent pentru sănătatea noastră. De obicei toamna o folosim pentru a preveni răcelile, pentru a întări sistemul imunitar. Suntem foarte mulțumite de rezultat, motiv pentru care revenim periodic să o folosim. Recomand tuturor! ” (Imola, client Vegis.ro)

 3. ”M-a ajutat de fiecare dată să rezolv problemele de gastrită.” (Raluca, client Vegis.ro)

 4. ”După 2 săptămâni de luat mierea dimineața și seara câte 2 lingurițe, soțul meu zice că se simte foarte bine, adică simptomele sinuzitei s-au redus foarte tare. A dispărut veșnica presiune din frunte, cu care se trezea dimineața. De asemenea, are un tonus bun, multă energie. Chiar sper să funcționeze tratamentul cu mierea aceasta, fiindcă antiinflamatoarele și antibioticele nu fac nimic.  Sunt tentată să o încerc și eu pentru niște afecțiuni dermatologice.” (Iulia, client Vegis.ro)

 5. ”Un produs extraordinar! L-am cumpărat pt băiețelul meu de 5 ani care a fost depistat cu streptococ hemolitic în gât, avem două săptămâni de folosire și se văd deja îmbunătățiri.” (Cornea, client Vegis.ro)

 6. ”Un produs excelent pe care-l reiau după ceva vreme. Recomand să-l folosiți cu încredere.” (Gabriela, client Vegis.ro)

 7. ”Eu am dat băiețelului meu de 5 ani Kfactor 22 timp de 3 luni, am repetat analiza (nn. pentru stafilococ auriu) și a ieșit absent. Asta dupa fel de fel de antibiotice la care devenea rezistent, după tratament și ajunsese să fie purtător sănătos, dar îl avea și eu nu puteam sta liniștită știind că îl are și îl putea ataca oricând. Acum îi dau doar preventiv dimineața și mai mult pentru imunitate.” (Gyugys, client Vegis.ro)

  miere de Manuka originala

 8. ”Recomand cu încredere acest produs! Am fost diagnosticat cu Helicobacter Pylori și nu am vrut să urmez tratamentu’ cu antibiotice. Am început să mă documentez pe internet și așa am descoperit miraculoasa miere de Manuka. După patru borcane m-am vindecat.” (Bogdan, client Vegis.ro)

 9. ”Pentru noi foarte bună. Am scăpat de stafilococul auriu după cinci săptămâni de când am comandat-o!” (Monica, client Vegis.ro)

 10. ”Foarte mulțumită!! Am făcut tratament pentru Helicobacter Pylori timp de 2 luni cu această miere și am reușit să scap de bacterie.” (Ami, client Vegis.ro)

 11. ”E foarte bună aceasta miere. Suntem la al 3-lea borcan. Am luat pentru copil, 4 ani, și precizez ca în sezonul rece a răcit doar o dată, și atunci ușor, maxim un 38 temperatura.” (Husea, client Vegis.ro)

 12. ”Revin după o lună de consum, am fost diagnosticată de nerv carpian inflamat și aproape de operație însă după o lună de când consum mierea reușesc să îmi folosesc mâinele, durerea s-a ameliorat enorm și am renunțat la operație momentan și la pastilele antidepresive și morfină! Am achiziționat al 2-lea borcan si voi continua să recomand familiei mele !!”(Ghitun, client Vegis.ro)

 13. ”O recomand, asta după ce am consumat 4 borcane de 500 gr. Kfactor 16 și a meritat toți banii. Am scăpat de helicobacter pylori datorită proprietăților sale. Nu mai investiți bani în medicamente care nu-și mai fac efectul. (Alexandra, client Vegis.ro)

 14. ”Este un aliment cu calități nutritive complete. Sinuzita care în fiecare an îmi crează probleme, mai ales în sezonul rece, a dispărut. Nu exagerez cu nimic. Și asta numai cu o linguriță de miere, dimineața, timp de două săptămâni. Mulțumesc Wedderspoon.” (Daniel, client Vegis.ro) 

  miere de Manuka

 15. ”Am luat produsul pentru soțul meu care suferă de stomac și are și helycobacter. Spune că este absolut magic, de 2 săptămâni de când tot ia 2 lingurițe pe zi practic a uitat că are stomac, nici probleme cu aciditatea nu mai are. Este practic cel mai bun tratament pe care l-a luat vreodata pt helycobacter și credeți-mă că a luat multe inclusiv 3 cure cu antibiotice destul de dure. Nu a mai pus gura practic de 2 săpt pe nici un medicament antiacid. Absolut magic! Chiar nu credeam să fie atât de eficientă.” (Roxana, client Vegis.ro)

 16. ”Este un produs foarte util, atât pentru răceală cât și pentru Acnee, recomand acest produs cu încredere.” (Kloos, client Vegis.ro)

 17. ”Și eu l-am vindecat pe băiețelul meu de helicobacter după o lună și jumătate, cu manuka Kfactor 16. O linguriță dimineața și una seara cu 30 min înainte de masă. Sunt foarte mulțumită. Plus că i-a redat pofta de mâncare și a luat în greutate.” (Tuculanu, client Vegis.ro)

 18. ”Am recomandat-o tuturor prietenilor. Personal am scăpat de stafilococ auriu la ureche cu această miere și cu antibiotic local. Doctora nu credea. A văzut rezultatul. I-am dat și băiatului meu de 5 ani pt imunitate. Pofta de mâncare i-a crescut foarte mult.” (Andreea, client Vegis.ro)

 19. ”Foarte bună mierea! Nu face minuni după o linguriță, cum așteaptă mulți, dar consumată regulat se văd rezultatele! Pe mine m-a ajutat! (Swiss, client Vegis.ro)

 20. ”Foarte bună. Am rămas uimit că diareea cronica de 7 luni mi-a trecut după administrarea unei doze de 250gr Kfactor22. Am continuat cu 500gr Kfactor 16.” (Alex, client Vegis.ro)

 21. ”Efect medical bun, atenuează efectele esofagitei de reflux.” (Simona, client Vegis.ro)

 22. ”După un tratament îndelungat împotriva bacteriei Helicobacter Pylori (care nu a avut rezultatele așteptate ) de 3 săptămâni soțul meu folosește Manuka Honey MGO 400+. Se simte foarte bine și sper că rezultatele analizei de laborator să confirme dispariția acesteia. Vă mulțumesc. (Pena, client Vegis.ro) – ultimul la mgo 400

 23.  Este foarte bună! Nu am răcit deloc toată iarna, deși am stat lângă sora mea geamană care a făcut gripa de tip A iarna aceasta.În plus,mă simt la nivel stomacal foarte bine.” (Raluca, client Vegis.ro)

 24. ”Merită banii. În urma analizelor făcute la începutul lunii Septembrie, m-am trezit ca am colesterolul si trigliceridele foarte mari, în plus mi-au depistat la stomac Helicobacter Pylori. Am consultat un medic gastro-enterolog, iar acesta mi-a recomandat un antibiotic natural și anume această Miere de Manuka. Pretul este piperat, dar vreau sa vă spun că a meritat. Am început așa zisul tratament pe 15 Sept și l-am terminat pe 25 Octombrie. Mi-am facut din nou analizele și am constatat că nu mai am acest Helicobacter ( nici în colon, nici în stomac), iar colesterolul, trigliceridele, hemoglobina și hematiile sunt în parametri normali. Menționez că am făcut analizele la 2 clinici diferite. Nici mie nu-mi vine să cred… Recomand acest produs.” (Mioara, client Vegis.ro)

 25. ”Un produs de calitate. Deși la început nu am avut încredere, trebuie să recunosc că acest produs aproape a rezolvat o problemă de sănătate a soțului meu. După 1,5 luni de tratament în spital cu antibiotice foarte puternice inclusiv vancomicină și încă o lună de tratament cu antibiotic acasă CRP-ul avea avea valori crescute și organismul destul de prăbușit. Am încercat acest tip de miere ca pe o ultimă soluție și după 3 luni de tratament cu miere de Manuka CRP-ul s-a normalizat, a ajuns la sub 0,35 pentru a doua săptămână la rând. Nu m-aș bucura încă, dar cel puțin am început să sper. În plus, organismul s-a refăcut destul de bine, a revenit pofta de mâncare, a crescut imunitatea, s-au ameliorat simțitor efectele secundare ale antibioticelor. Menționez că soțul meu are proteză de șold infectată cu MRSA.” (Zamfira, client Vegis.ro)

 26. ”În ce privește mierea…n-o pot lăuda îndejauns. Inițial, am comandat-o pt niște probleme digestive pe care cred ca mi le-a ameliorat întrucâtva. Dar efectul pozitiv si imediat a fost pe migrenele care îmi fac viața un calvar de ani de zile, așa că de la o medie de 3 zile/săpt chin au ajuns să mă mai supere doar arareori! De asemenea, e minunată pt durerile în gât. Am mai testat-o și cu altă ocazie și efectul (în cazul meu) a fost de diminuare rapidă a durerii.”(Simona, client Vegis.ro) 

 27. ”Folosim toată familia, în special baiațelul de 4 ani jumate care făcea frecvent faringite și amigdalite purulente și de când îi administram zilnic doza recomandată, în afară de o ușoară răceală, nu a mai avut probleme deși frecventează grădinița.”(Justin, client Vegis.ro) 

  pareri despre miere de Manuka

 28. ”Până acum această miere și-a făcut cel mai bine efectul, menționez că am multiple afecțiuni, digestive + stafilococ auriu. De stafilococ încă nu am scăpat, dar voi continua tratamentul.” (Alexandru, client Vegis.ro)

 29. ”Foarte bună! Am scăpat de stafilococul aureus din ochi datorită acestei mieri, după 2 săptămâni în care am luat zilnic o linguriță/zi. Recomand celor care se confruntă cu această problemă.” (Dea, client Vegis.ro)

 30. ”Am folosit-o pentru fetița mea de 3 ani pentru o bronșiolita și s-a recuperat foarte bine. Recomand cu încredere.” (Dumitrița, client Vegis.ro)

 31.  ”Folosit cu succes în tulburare digestivă. Rezultat f bun în decurs de 6 săptămâni.” (Morar, client Vegis.ro)

 32. ”A fost prima dată când am comandat miere de Manuka. În afară de faptul că e foarte gustoasă, de la primele doze (am luat o linguriță pe zi, dimineața) am simțit ameliorări ale unor tulburări digestive și reacții cutanate.” (Nicoleta, client Vegis.ro)

 33. ”O minune această miere. Am 3 zile de când o folosesc și durerea de gât care mă ținea de 2 săptămâni este vizibil ameliorată. Mă declar mulțumită.” (Ione, client Vegis.ro)

 34. ”Prima oară când am cumpărat aceasta miere, am făcut-o la recomandarea unei colege, care o folosea pentru fetele ei, pe parcursul toamnei și iernii, ca și ajutor pentru sistemul imunitar. Într-adevăr, acest produs este pur și simplu extraordinar. Am folosit-o într-o perioadă în care fetița făcea niște viroze respiratorii destul de urâte, cu secreții și tuse. La doua zile după începerea tratamentului, tusea a cedat și a început procesul de vindecare. La fel s-a întâmplat si cea de-a doua oară, când am început-o tot în perioada de viroza: a doua zi au cedat și tusea și secrețiile.” (Cristina, client Vegis.ro)

 35. ”Referințe foarte bune în ceea ce privește calmarea arsurilor dobândite din radioterapie (uz extern).” (Alina, client Vegis.ro)

 36. ”Miere excepțională. O folosesc pentru băiețelul meu de 3 ani (1 linguriță pe zi), de ceva timp, si pot să spun că episoadele cu răceală/boli de sezon au scăzut simțitor. (Catalin, client Vegis.ro)

Păreri CONTRA Miere de Manuka

 1. ”Am comandat mierea Manuka MGO 400+ pt copilașul meu de 6 ani pt creșterea imunității. Este la al doilea borcan, administrare 1 lingurită de 3 ori/zi, însă nu a avut efecte vizibile.” (Adina, client Vegis.ro)

 2. ”După 2 luni de tratament intensiv, fără rezultate, stafilococul auriu este prezent în continuare. Total dezamagită.” (Roxana, client Vegis.ro)

 3. ”Nu am simțit nicio îmbunătățire (halena, acnee) după 2 luni de folosire, pe cea cu Kfactor 16, apoi încă o lună pe aceasta (nn Wedderspoon Kfactor 22). ” (Sabrina, client Vegis.ro)

 4. ”Deși am consumat mai mult de jumătate din borcan încă nu simt nicio ameliorare. Durerea de stomac persista. Aciditatea nu a scăzut nicicum.” (Doinacon, client Vegis.ro)

 5.  ”Foarte ok la gust, un bun aliat în terapia complementară împotriva răcelii și gripei. Eu, cel putin, nu am simțit deplin efectele terapeutice scontate, în ciuda nivelului mărișor de MGO. Am trecut cu bine prin viroză (nu am zăcut, ca altadată) dar nu pot spune că am scăpat de tuse, de exemplu, ori de oboseală. Voi încerca și alte mărci de Manuka. Sau un nivel crescut.” (Ștefania Cecilia, client Vegis.ro)

Toate review-urile sunt publice și se pot vedea în descrierea produselor, aici: păreri despre mierea de Manuka.

 

Ce spun vedetele despre mierea de Manuka?

Efectele terapeutice împreună cu compoziția sa unică și complexă, respectiv sursa de proveniență (florile arborelui de Manuka nativ doar Noii Zeelande și unor părți din Australia) au făcut din mierea de Manuka o adevărată vedetă în rândul produselor apicole.

Milioane de oameni la nivel global o consumă atât intern cât și extern pe răni sau în măști homemade, iar printre aceștia se numără inclusiv persoane publice, din țară și străinătate deopotrivă.

Iată ce spun vedetele care au încercat și totodată recomandă mierea de Manuka:

“Ca tot omul, caut soluții să scap de oboseala acumulată, de stres, de perioadele în care imunitatea e scăzută, știți voi, că doar nu suntem roboți. […] Nimeni nu vrea să fie bolnav sau slăbit, fără poftă de viață. Toți ne-am vrea în formă maximă și toți găsim câte ceva care ni se potrivește.. pe moment sau pe termen lung.

Am aflat mai demult despre mierea de Manuka și am pornit… într-o relație cu ea, aproape zilnică. Orice miere e sănătoasă, dar la mierea de Manuka, specialiștii au detectat câteva ingrediente cu totul și cu totul speciale – o cantitate importantă de antibiotic natural și o listă întreagă de substanțe ce pot trata o lista lungă de afecțiuni.

Am venit la filmări în România și am uitat borcanul acasă. Am aflat cu bucurie că se găsește și în România și am făcut toate săpăturile pentru a afla dacă e cea reală, din Noua Zeelandă, nepasteurizată, netratată chimic, ci total adevărată. Și-am găsit-o! Pentru mine funcționează ca un elixir, mă trezește din orice amorțeală.”
~Mihaela Rădulescu~

“Iubesc mierea românească și îi cunosc valoarea nutritivă. În copilărie, era desertul meu preferat, delicios și sănătos. Consum însă Mierea de Manuka despre care probabil ați auzit și voi pentru că este un antibiotic natural puternic, e o miere testată pentru nivelul său antibacterian, menit să ajute la menținerea sistemului imunitar echilibrat. Am chiar și câteva rețete de tratamente pentru hrănirea tenului în care adaug o linguriță de Miere de Manuka.

Mierea aceasta se produce numai în Noua Zeelandă, e adevărat, însă se găsește și în România, în ultimii ani a devenit cunoscută în toată lumea pentru proprietățile ei. Importantă e alegerea unei variante pure, neprelucrate, ca să vă bucurați de toate beneficiile ei. Dintre toate variantele pe care le-am încercat, am rămas la Mierea de Manuka Kfactor 16 de la Wedderspoon.”
~Andreea Marin~

“Nu există scuze când vine vorba de sănătatea mea. Nu trece o zi fără să-mi iau porția de miere. Și mă refer aici la Mierea de Manuka despre care știu de ceva timp și vă spun și vouă că este un antibiotic natural puternic și un excelent stimulator al sistemului imunitar.

Mai ales acum, în sezonul rece, când imunitatea are nevoie de putin “ajutor”, eu aleg produsele naturale. Prefer Mierea de Manuka KFactor 16 Wedderspoon, o miere crudă, neprelucrată în niciun fel.”
~Adela Popescu~

Mierea de Manuka este sursa de energie a tenismenului Novak Djokovic si ingredientul din trucul de înfrumusețare al Victoriei Beckham:

“Consum câte 2 lingurițe de miere. În fiecare zi. Încerc să iau miere de Manuka ce provine din Noua Zeelandă. Este o miere de culoare închisă realizată de albinele care se hrănesc din florile arborelui de Manuka (sau tea tree), ce a fost demonstrat că are proprietăți antibacteriene superioare în comparație cu mierea obișnuită.

Știu la ce te gândești: mierea conține zahăr. Ei bine, da. Dar corpul are nevoie de zahăr. Mai exact, are nevoie de fructoză, zahărul care se găsește în fructe, anumite legume și în special în miere.”
~Novak Djokovic~

“Mixezi miere de Manuka cu fulgi de ovăz organici și albuș de ou. Le amesteci pe toate iar compoziția rezultată se întinde pe față și se lasă să acționeze preț de câteva minute, și este uimitor. Dar trebuie să fie miere de Manuka, nu miere obișnuită. Și trebuie să fie fulgi de ovăz organici.”
~Victoria Beckham~

Kylie Minogue, Gwyneth Paltrow și Scarlett Johansson sunt alte vedete din a căror alimentație nu lipsește acest dulce sănătos. Tu ai încercat până acum mierea de Manuka?

2 Comments

 • Simo
  January 10, 2019 at 14:52

  5

  Reply
 • […] Deci, inainte de a face cumparaturi, asigurati-va ca veti obtine cel mai bun produs. Mierea corespunzatoare de Manuka provine din Noua Zeelanda si va avea un rating UMF de peste 10 sau mai mult pe eticheta. Este posibil ca imitatiile mai ieftine sa fie mai putin eficiente. Pentru mai multe informatii recomandam articolul Pareri despre mierea de Manuka – pro si contra. […]

  Reply

Leave a Reply