Ingrijire personala

De ce să alegi o pasta de dinti fara fluor pentru copii

pasta de dinti fara fluor pentru copii

Vrei doar ce este mai bun şi mai sănătos pentru piticul tău, de aceea, în pieţe şi supermarket-uri, de fiecare dată alegi cu atenţie alimentele şi produsele de îngrijire destinate acestuia. Atunci când vine vorba de igiena orală, de obicei iei de la raft o pasta de dinti fara fluor pentru copii, sau alegi în funcţie de anumite criterii, cum ar fi preţul sau popularitatea brand-ului?

Folosirea pe termen lung a unei paste de dinţi nepotrivite, ce conţine fluor, parabeni sau alte substanţe chimice, reprezintă un pericol real pentru sănătatea micuţilor. Află de ce este atât de important să alegi o pasta de dinti fara fluor pentru copii dacă vrei ca al tău pitic să fie ferit de pericolele ce se ascund în spatele reclamelor TV bine gândite.

[fusion_fontawesome icon=”fa-flask” size=”” flip=”” rotate=”” spin=”no” alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” circle=”yes” iconcolor=”” circlecolor=”” circlebordercolor=”” animation_type=”” animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=””][/fusion_fontawesome]Chimicalele din pastele de dinţi

Potrivit unui studiu realizat de Asociaţia Pro Consumatori din România, peste jumătate din sortimentele de pastă de dinţi din comerţ nu pot fi utilizate de copiii mai mici de 6 ani din cauza ingredientelor toxice din compoziţie. Prin ingrediente toxice, ne referim la:
fluor, sau florură de sodiu;
parabeni, care pot fi responsabili de apariţia pubertăţii precoce în cazul fetiţelor;
coloranţi sintetici, “arma secretă” a producătorilor, prin intermediul cărora aceştia fac pastele de dinţi mai atrăgătoare pentru cei mici;
SLS (Sodium Lauryl Sulfate), ce acţionează asemenea detergenţilor şi ajută ca spuma formată să se răspândească mai uşor în toată gură;
… şi lista poate continua.

Fiecare substanţă chimică în parte poate provoca anumite probleme de sănătate, iar riscul apariţiei acestora este mult mai ridicat în momentul în care înghiţim din greşeală pastă de dinţi, lucru pe care cei mici obişnuiesc să îl facă destul de des.

[fusion_fontawesome icon=”fa-thumbs-o-up” size=”” flip=”” rotate=”” spin=”no” alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” circle=”yes” iconcolor=”” circlecolor=”” circlebordercolor=”” animation_type=”” animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=””][/fusion_fontawesome]De ce o pasta de dinti fara fluor pentru copii?

igiena orala copiiPentru că fluorul este un ingredient de bază nu doar în pastele de dinţi, ci şi în pesticide, anestezice şi otrăvuri pentru şoareci. Florura de sodiu provoacă alergii, poate influenţa IQ-ul copiilor şi cauza rigidizarea arterelor, afecţiuni ale oaselor şi tulburări la nivelul sistemului nervos.

Data viitoare când cumperi pastă de dinţi pentru piticul tău, sau chiar şi pentru tine, citeşte cu atenţie ambalajul şi asigura-te că sortimentul ales nu conţine ingrediente de natură chimică.

De unde poţi achiziţiona o pasta de dinti fara fluor pentru copii? Vegis.ro îţi recomandă produsele româneşti din gama Genna Dent Junior de la Viva Natura deoarece acestea nu conţin fluor, şi nici chimicale sau parabeni, nu formează spumă şi sunt create special pentru dinţii şi gingiile micuţilor.

Acceseaza vegis.ro si descoperă toate produsele pentru igiena orală de la Viva Natura!

Viva Natura

 

About Author

Iubitor al cuvintelor scrise pe care le aștern online de câțiva ani și le citesc încă din copilărie. Explorator al naturii, pasionat de mișcare, cadrele foto perfecte și romanele polițiste.

No Comments

    Leave a Reply