Remedii si tratamente naturiste

Ce este colagenul lichid

Dacă nu l-ai încercat încă, trebuie să știi că nu ești singura care se întreabă ce este colagenul lichid și de ce auzi peste tot de el. Ei bine, urmează să îți spun ce este colagenul, de ce avem nevoie de el, cum îl folosim și cu ce ne ajută.

Ce este colagenul

Colagenul reprezintă proteina cea mai abundentă din corpul uman și substanța care susține întregul corp. El se găsește în oase, mușchi, piele și tendoane, unde formează un fel de schelet care asigură structura și rezistența corpului nostru. Această proteină fibroasă, insolubilă, este componenta principală a țesutului conjunctiv al corpului, cel care se regăsește pe întreaga suprafață a pielii.
În timp, fibrele de colagen își pierd elasticitatea, fapt ce conduce la apariția semnelor vizibile ale îmbătrânirii la suprafața pielii, cum ar fi cutele profunde, ridurile și liniile fine.

Datorită acestor proprietăți, colagenul sintetizat de organism joacă un rol foarte important în menținerea sănătății întregului corp, pentru menținerea nivelului corespunzător de elasticitate a pielii, asigurând fermitatea . În stratul mijlociu al pielii – derma – colagenul este cel care ajută la formarea unei rețele de fibre pe care se dezvoltă celulele noi. Colagenul este necesar și în înlocuirea celulelor moarte ale pielii, iar unele tipuri de colagen funcționează de asemenea ca protecție pentru anumite organe, de exemplu rinichii

De ce avem nevoie de suplimente care contin colagen

Producția de colagen natural scade odată cu înaintarea în vârstă, și astfel se reduce integritatea structurală a pielii.  Asta înseamnă pierderea elasticității pielii, formarea liniilor și a ridurilor și slăbirea cartilajului articulațiilor. Colagenul este produs în primul rând de celulele țesutului conjunctiv. Când organismul este tânăr, acesta produse colagen în mod constant, însă sinteza de colagen natural începe să scadă în jurul vârstei de 40 de ani, iar o reducere dramatică se întâmplă la femei, odată cu menopauza.

Acum că știm ce este colagenul și cum funcționează el natural în sănătatea pielii, articulațiilor și a întregului organism, ne putem imagina ce se întâmplă odată ce acesta devine deficitar.

De ce alegem colagen lichid si cu ce ne ajută

Colagenul este reabsorbabil, iar suplimentele folosite în scop terapeutic pot conține colagen provenit de la om, bovine, porcine și ovine. În ultimii ani descoperirile și interesul femeilor pentru a-și păstra o piele tânără și frumoasă cât mai mult timp au făcut ca suplimentele cu colagen să devină din ce în ce mai cunoscute. O mare majoritate refuză injectarea cu colagen și aleg o formă plăcută și simplă – colagenul lichid de băut.

În procesul de digestie, organismul uman scindează proteinele în componente mai mici (peptide, aminoacizi) pe care ulterior le absoarbe și le utilizează în diferite procese organice. În mod similar, proteina colagen trebuie descompusă de câteva ori pentru a putea fi absorbită de către organism.
Colagenul lichid de la Beautin, de exemplu, conține colagen hidrolizat sub formă de peptide, care sunt deja descompuse până la o dimensiune potrivită în vederea absorbției de către organism. Peptidele de colagen sunt distribuite în organism, în special în dermă (substratul) pielii și acționează în baza următorului mecanism dual:
• asigură pilonii esențiali pentru formarea fibrelor de elastan
•stimulează proliferarea fibroblastului, sporind procesul de formare a colagenului și a acidului hialuronic de către corp
Colagenul lichid Beautin este îmbunătățit cu acid hialuronic, compus care acționează în mod complementar ca agent de umplere (filler) al pielii.

Colagen lichid frumusete

Rezultate vizibile după 12 săptămâni de utilizarea colagenului lichid Beautin conform studiilor clinice **
Cei de la Beautin au realizat câteva studii clinice care demonstrează rezultatele colagenului lichid care sunt vizibile după 12 săptămâni de utilizare. Durata de acțiune a colagenului lichid Beautin poate varia, totuși, în funcție de condiția diferită a pielii, stilul de viață și dietă.

Colagen lichid de băut Beautin găsiți aici în varianta cu gust de mango și pepene galben sau căpșuni și vanilie, respectiv varianta îmbogățita cu magneziu.

3 Comments
 • Andreea
  November 27, 2016 at 15:58

  Se poate lua daca alaptez?

  Reply
  • December 27, 2016 at 16:08

   Nu este specificat în descrierea produsului, însă vă recomandăm să cereți sfatul unui specialist.

   O zi frumoasă vă dorim!

   Reply
 • Anonymous
  March 17, 2018 at 11:53

  5

  Reply
Leave a Reply