Remedii si tratamente naturiste / Retete sanatoase

5 ingrediente pentru un smoothie cu energie

Smoothie-urile sunt o alegere sănătoasă, atât pentru micul dejun cât și ca gustare pentru un boost de energie, înainte de a face sport. De asemenea, un smoothie cu banană sau cacao poate înlocui orice desert, fiind la fel de gustos, dar mult mai sănătos decât produsele care conțin zahăr.

Este destul de important să ne alegem ingredientele pentru smoothie în funcție de ceea ce ne dorim de la acesta: energie, detoxifiere, un smoothie care să ne ajute în cazul anumitor afecțiuni sau pur și simplu un desert delicios și sănătos. Atunci când alegem un smoothie care să ne dea energia necesară pentru a face sport, a alerga sau orice altceva, trebuie să alegem exact ingredientele care oferă energie.

5 ingrediente pentru un smoothie cu energie:

Migdale

Migdalele hidratate cu o noapte înainte, apoi puse în blender cu alte combinații de fructe ne aduc mai multe decât ne imaginăm. Migdalele au un conținut bogat de biotină, o vitamină cu rol important în sintetizarea acizilor grași și în reglarea glicemiei. Conțin și vitamina E care are un efect puternic antioxidant. De asemenea, mai conține vitamina B2, mangan, fosfor, magneziu și fibre.

Banane

Bananele sunt cunoscute pentru aportul lor mare de nutrienți și de multe ori sunt considerate fructele cele mai dulci și delicioase. Bananele au un conținut bogat de acid folic, care are un rol extrem de important în formarea celulelor, mai ales a celor roşii. Atunci când nu este prezent în cantitate suficientă în dieta zilnică, se poate ajunge la anemie şi alte probleme. Pe lângă acidul folic, bananele mai conțin vitamina B6, B2,B3,B1, vitaminele A, K, E și C. Unele studii de cercetare au descoperit că 2 banane asigură energie organismului, pregătindu-l pentru efort susținut timp de 90 de minute.

Spirulina

Spirulina este una dintre cele mai bogate surse disponibile de nutrienți (proteine, aminoacizi esențiali, vitaminele B, vitamina C, D, A si E, potasiu, calciu, crom, cupru, fier și magneziu). Conține 65% proteine și aminoacizi esențiali, inclusiv acidul gama linolenic (GLA – recunoscut pentru efectul antiinflamator), Omega3-6-9 in special Omega 3 și este extrem de bogată în clorofilă, care ajută la eliminarea toxinelor din sânge și la întărirea sistemului imunitar Cercetătorii spun că spirulina poate crește rata de ardere a grăsimilor în timpul activității fizice, de aceea este un ingredient perfect pentru un smoothie cu energie.

Aronia

Aronia este un fruct asemănător ca și formă cu afinele, fiind recunoscut pentru potențialul său antioxidant. În fructele de aronia se găsește un procent de 80 de unități din ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity), probabil cel mai mare procent dintre toate fructele. Conținutul mare de flavonoizi, oligoelemente, vitamine și minerale plasează fructele de aronia în topul superalimentelor.  În shake-uri se pot folosi atât fructele de aronia uscate, cât și pulberea de aronia.

Lapte de cocos

Laptele de cocos, pe lângă faptul că furnizează o cantitate importantă de nutrienți și are un gust delicios, conține grăsimi benefice, și anume acid lauric ce este foarte ușor absorbit în corp, după care transformat în energie. Laptele de cocos este benefic pentru sănătate datorită acizilor grași saturați pe care îi conține, deoarece aceștia au rolul de a scădea nivelul colesterolului și de a îmbunătăți presiunea arterială, prevenind astfel atacurile cardiace și accidentele vasculare. Pentru un boost de energie, adăugă în smoothie o linguriță de lapte de cocos.

569

 


	
		
		
			
		
1 Comment
  • May 5, 2016 at 10:53

    Actually Acerola has more ORAC but it is so astringent and bitter that it is inedible and is used in medicine.
    It is preferable to use dried or frozen aronia rather than in powder form with much less nutrients.
    And you may want to soak up the dried aronia is water (or even liquor!) overnight before using in your recipes like smoothies.

    Reply
Leave a Reply