Mierea de Manuka a fost utilizata inca de la inceput in tara de origine Noua Zeelanda datorita proprietatilor sale antivirale, antibacteriene, antifungice, dar si pentru rolul sau in cosmetica. Astazi, cand gama de miere de Manuka disponibila este tot mai mare, va prezentam si cele mai cunoscute 44 de utilizari ale acestei mieri si actiunile pe care le are pentru fiecare in parte.

Descoperă împreună cu noi cele mai incredibile și eficiente utilizări ale mierii de Manuka pentru funcționarea armonioasă a întregului organism!
Aciditate și reflux
Mierea de Manuka este cunoscuta datorita capacitatii sale de a neutraliza PH corpului (atat interior cat si atunci cand este aplicata la exterior). Refluxul gastric si aciditatea indica o aciditatea crescuta la nivelul stomacului, iar mierea de Manuka are rolul de a calma aceste dureri si manifestari neplacute.
Acnee
Mierea de Manuka are rol antibiotic si de aceea poate fi folosita pe zonele cu probleme avand capacitatea de a reduce inflamatia si de a steriliza locul infectat.
Eczeme și alte dermatite
Cauzele eczemeleor si dermatitelor pot fi diferite ciuperci si bacterii. Rolul antibiotic al mierii de manuka neutralizeaza si elimina acesti daunatori de la nivelul pielii creand o bariera protectoare. De asemenea aceasta miere are rolul de a hidrata si de a grabi refacerea celulelor epidermei.
Stafilococ auriu
Acest stafilococ se poate manifesta prin eruptii la nivelul pielii atat pe ten, dar si alte parti ale corpului, precum si in interior. In acest caz este necesara o administrare accentuata a mierii de manuka atat intern cat si la nivelul zonei afectate astfel incat factorul antibiotic sa neutralizeze si sa elimine stafilococul.
Arsuri și răni
In aceasta situatie mierea va actiona ca un scut de protectie impotriva bacteriilor care ar putea duce la infectarea arsurii sau taieturii si de asemenea va grabi crearea de noi tesuturi care vor reface pielea, ceea ce duce la o cicatrizare rapida cu cat mai putine semne.
Îngrijirea dinților
Bacteriile de la nivelul cavitatii bucale sunt indepartate de catre mierea de manuka. Ca urmare se pot crea retete de pasta de dinti care sa includa miere de manuka sau in cazul unor inflamatii sau dureri ale dintilor se va aplica in zona cu probleme.
Îngrijirea gingiilor
Gingiile pot deveni sensibile la periaj sau chiar si atunci cand se consuma anumite alimente de aceea este bine sa le ingrijim frecvent prin aplicatii locale cu miere de manuka. Aceasta are rolul de a calma inflamatia si de a proteja gingiile de bacteriile care cauzeaza procesul inflamator.
Imunitate
Cel mai frecvent rol al mierii de manuka este acela de a lupta cu afectiuni ce au la baza virusi, paraziti si bacterii. De aceea, atunci cand va confruntati cu astfel de situatii este bine sa administrati mierea de Manuka. Ea va actiona cu factorul sau antibiotic la sursa dezechilibrelor si va combate daunatorii atunci cand este administrata cu regularitate (ex: E coli, stafilococ auriu, candida albican).
Dureri de gât
Durerile suparatoare specificile gripelor si racelilor sunt remediate cu ajutorul mierii de manuka care actioneaza asupra bacteriilor responsabile de inflamatia acestuia.
Alergii
Factorii externi pot provoca reactii alergice in corpul nostru care pot fi deranjante. Mierea de Manuka combate factorii care provoaca alergiile datorita rolului antibiotic, antifungic si antibacterian.
Sinuzită
Este o afectiune frecventa care poate afecta organele respiratorii, urechile, ochii. Se recomanda consumul de fructe si legume proaspete, precum si un amestec de apa calda (nu fierbinte!) cu lamaie si 2 lingurite de miere de manuka. Ea va combate factorii inflamatorii si va ameliora simptomele sinuzitei.
Tratamente faciale

Mierea de Manuka joaca un rol important in sfera frumusetii deoarece actioneaza atat pe partea bacteriana, hidratare si nutritie a epidermei, dar are si efect antirid. Tratamentele cu mierea de manuka se fac sub forma unor masti aplicate cu regularitate sau se pot crea retete de creme care includ si mierea de manuka. Măștile sunt recomandate în special persoanelor cu pielea sensibilă. Nu in ultimul rand, mierea de manuka contribuie la regenerarea celulara de la nivelul pielii.
Îmbunătățirea somnului
Calitatea somnului este imbunatatita in cazul consumului de miere de manuka, deoarece aceasta eliberea glycogen, substanta necesare functiilor corpului pe perioada somnului. Consumand lapte cu o lingurita de miere de manuka inainte de culcare ajuta corpul sa elibereze melatonina, substanta ce ajunge la creies si induce un somn profund.
Reducerea inflamațiilor
Cauzele inflamatiilor pot fi diverse, dar ceea ce se produce in corp este o crestere a aciditatii, scade bariera imuna si pot aparea inflamatii ale diferitelor zone sau organe. Adminsitraea interna a mierii de manuka lupta cu aceste efecte, restabileste pH-ul si intareste imunitatae si scutul antibacterian ce ne ajuta sa fim sanatosi.
Afecțiuni gastro-intestinale
Simptomele ulcerului gastric sunt suparatoare dar aici intervenim iarasi cu ajutorul mierii de manuka care elibereaza stomacul de bacteriile daunatoare si combatele si alte efecte neplacute ca balonarile, gazele, miscarile intestinale, colon iritabil, etc. Mierea are rolul de a tine sub control procesul de protectie si de eliminare a cauzelor ce duc la aparitia acestor afectiuni datorita rolul antibacterian si detoxifiant.

Colesterol mărit
Antioxidantii din mierea de Manuka au rolul de a scadea nivelul colesterolului rau din sange. Se spune ca nivelul de antioxidanti din mierea de Manuka este aproape la fel de mare ca cel continut de legumele verzi. Se stie ca cu cat este mai mare nivelul de antioxidanti din sange cu atat este mai mic nivelul de grasimi rele si colesterol din corp putand astfel sa ne mentinem atat greutatae cat si sanatatea.
Gripă și răceală
Sunt afectiuni ce ne afecteaza intreg sistemul imunitar prin actiunea unor virusi sau bacterii. Rolul antibiotic, antiviral al mierii de manuka ne ajuta sa ne punem pe picioare si de asemenea ne ofera protectie si energie necesare din plin in aceasta perioada. Paote fi folosita si pentru copii bineinteles.
Ulcerații ale pielii
Unul din cele mai frecvente motive de folosire al mierii de manuak este acela de a remedia ulcerul de piele chiar si formele avnsate. Rezultatele pozitive au fost confirmate in urma unor studii, datorita efectului sau antibacterian. Singurul inconvenient in utilizarea mierii pe piele este faptul ca este lipicioasa, in rest poate fi folosita pe termen lung fara a avea efect neplacute.
Foliculită
Inflamatiile foliculilor de par in urma epilarii pot aparea atat la femei cat si la barbati. Efectele lor sunt ameliorate si indepartate cu ajutorul mierii de manuka. Se foloseste atat intern cat si extern pentru ca in primul rand anihileaza bacteria respunzatoare si neutralizeaza PH ul. Extern pielea va fi regenerata, roseata specifica este indepartata si in plus pielea va fi hidratata. Este nevoie de rabdare si perseveranta in aplicatii astfel incat sa putem permiote substantei active din miere sa lupte cu bacteriile responsabile de aceasta afectiune frecventa mai ales in sezonul estival, cand poate fi amplificata de caldura, transpiratie si praf.
Energie
Persoanele surmenate fizic si intelectual, batranii sau orice persoana care simte o sadere a vitalizatii poate apela la mierea de Manuka datorita continutului sau nutritiv ridicat (contine minerale, vitamine si antioxidanti in procente importante). Vom beneficia pe toate planurile de adminsitrarea mierii de Manuka.
Mătreață
Matreata si mancarimile scapului au un remediu in aceasta miere cu grad de antibiotic si efect antibacterian. Se va aplica sub forma de masca impreuna cu uleiuri nutritive (de cocos, de masline, de argan)si vitamine precum A si E (vitaminele sunt optionale) si se va lasa sa actioneze. Ne vom bucura de un scalp sanatos si fara iritatii sau mancarimi. Poate si folosita si ca un excelent balsam de par cu rol nutritiv si de descalcire a parului fin sau cret.
DESCOPERĂ MAI MULTE ÎN ARTICOLUL “Totul despre mierea de Manuka (pdf) – beneficii, proprietăți, utilizare, preț“
Înțepături de insecte

Ca si in cazul ranilor si intepaturile se pot inflama sau chiar infecta. Mierea de manuka anuleaza efectele intepaturii si va proteza zona de efectele bacteriene ce pot aparea. In cazul intepaturilor de tantari ne va calma si senzatia de mancarime.
Cicatrici
Mierea de Manuka ajuta la regenerarea celulara si grbeste formarea tesutului nou, dupa ce in prealabil si-a manifestat si actiunea sa antibacteriana. Pielea va fi stimulata sa produs in mod accelerat celule noi si astfel suprafata ranii se va micsora in ritm alert. Ca urmare zona cu cicatrici sau semn post operatorii va fi mai mica si mai luminoasa. Se aplica si in cazul cicatricilor provocate de acnee profunda a carei vindecare solicta un timp mai mare. Este bine sa se actioneze inca de la inceput pentru a putea benefica de efectele prezentate.
Iritații cauzate de scutece
Pielea sensibila a bebelusilor este frecvent afectata de ioritatii si unele dintre ele pot fi persistente. Se paite crea o reteta de crema pe baza de miere de manuka care va actiona atat prin efectul antibacterian, dar va si grabi vindecarea prin crearae celelor noi si va crea un strat protector pentru a impiedica aparitia altor iritatii noi.
Candidă
Si aceasta afectiune este des intalnita maia les in randul femeilor si multe dintre ele au si episoade recidivante. In aceste cazuri se va administra mierea de Manuka care va actiona prin efectul sau antibacterian puternic.Mierea va inhiba dezvoltarea acestei ciuperci si va grabi vindecarea prin stimularea sistemului imunitar.
Helicobacter Pylori
Tractul gastro intestinal este afectat de aceasta infectie destul de rezistenta in unele cazuri sau greu de detectat. Consumulde miere de manuka va stopa ifecta si de asemenea va impiedica recidiva sa, pentru ca stimuleaza imunitatea, intareste organismul si ofera un aport important de antioxidanti atat la nivelul tubului digestiv cat si in general.
Puncte negre
Inca o data mierea de Mnuka isi arata binefacerile pe partea de cosmetice in lupta cu punctele negre. Cauzele punctelor negre sunt porii mariti care permit acumularea de grasime si praf cauzand un aspect inestetic. Cu mierea de manuka vom actiona in doua moduri in aceasta situatie. Prima actiune presupune exfolierea cu ajutorul unei masti pe baza de albus de ou si miere de manuka (se pot folosi si scruburi pe baza de miere de manuka si samburi de ciase, miere de manuka si malai, miere de manuka si fulgi de ovaz macinati, etc). Se va lasa masca sa actioneze dupa care clatimcu apa calduta. A doua parte presupune intretinerea tenului, adica masti regulate cu miere de manuka care vor hidrata si vor dezinfecta pielea, nepermitand bacteriilor sa formeze noi puncte negre.
Dureri de cap și migrene
In locul clasicelor analgezice in cazul durerilor de cap se poate lua miere de manuka datorita rolului sau antiinflamator si datorita continutului sau de minetrale precum potasiu si magneziu care ajuta la calmarea durerilor. Mineralele au rolul de a relaxa arterele, scazand presiunea sau prevenind aparitia altora noi.
Efect antirid la nivelul tenului, decolteului și a mâinilor
Pe langa efectul de hidratare mierea de manuka are si un mare plus si anume efectul antirid miraculos. Elementele nutritive din mierea de manuka isi pun amprenta asupra aspectului pielii facand-o supla, hidratata si ferma. Ea actioneaza prin imbunatatirea elasticitatii pielii, intinzand fibrele epidermei. De asemenea mierea de manuka ne protejeaza de radicalii liberi anuland efectele cateodata nocive ale factorilor externi (soare, poluare, vant, radiatii, etc). Mierea de manuka raw retine gradul de umezeala in piele, nepermitand deshidratarea si uscare principalele cauze ale degradarii pielii.
Efect antibiotic
Efectul antibiotic al mierii de manuka este masurat si apoi impartit in diferite grade de activitate. Cele care au grade mai mici de activitate antibiotica se folosesc pentru afectiuni minore si de intretinere, cele cu grad de activitate mai ridicat se folosesc pentrua fectiuni medii si pana al cele mai grave. Fiecare borcan de miere de Manuka prezinta indicatii privind gradul de activitate (UMG, Kfactor, Activa +etc), precum si daca mierea de manuka este raw sau nu. Daca mierea de manuka este Raw inseamna ca nu a fost procesata termic si toate elementele nutritive componente sunt intacte. Spre deosebire de antibioticele clasice mierea de manuka nu are efecte secundare si poate fi administrata si copiilor (varsta de la care poate fi adminsitrata este indicata pe borcan.)
Căderea părului
Efectele mierri de Manuka asupra fenomenului de cadere a parului a inceput sa fie studiat tot mai mult.
Se pare ca uscarea scalpului si activitatea microbacteriana sunt doi factori majori care contribuie la caderea parului. De aceea masajul cu amierea de manuka ajuta la hidratarea pielii capului, eliminarea uscaciunii si de asemenea combaterea factorilor bacterieni. Ca atare firele de par se regenereaza, scalpul este hidratat si sanatos. Poate fi folosita ca si remediu atat de catre femei cat si de catre barbati.
Herpes
Efectul antiviral si antibacterian al mierii de Manuka se plica sin cazul herpesului. Se va aplica pe zona afectata putina miere si se va lasa cat mai mult. Pielea va fi protejata de miere, nu se va mai usca si herpesul nu se va mai putea extinde, permitand astfel vindecarea rapida. Se va actiona de la primele semne ale aparitiei.
Febră
Febra indica faptul ca corpul nostru incearca sa lupte cu o infectie sau bacterie. De aceea este bine sa il ajutam cu miere de manuka cu grad mai mare. Ne va ajuta sa ne revenim mai usor energizandu-ne si impiedicand dezvoltarea infectiei.
Ciuperci ale unghiei, „piciorul atletului”
Ambele sunt cauzate de niste ciuperci greu de combatut in unele situatii si cu aspecte neplacute. Gradul de antibiotic din mierea de manuka va actiona asupra lor neutralizandu-le. Este necesar sa facem aplicatii locale de mai mulet ori pe zi si sa tinem mierea pe zona afectata cat mai mult.
Mirosul neplăcut al gurii / halenă
Cauza halenei sunt bacteriile prezente in cavitatea bucala. Se va face o apa de gura pe baza de miere de manuka si dupa periajul normal se va face gargara si se va clati insistent gura cu aceasta apa. Se paote tine si mierea de manuka mai mult timp in guta plimband -o insistent. Se va consuma si intern si voma vea grija si la alimentatie.
Albește și decolorează zonele pigmentare
Mierea de manuka poate fi aplica acolo unde pielea prezinte din diferite cauze o culoare mai intunecata (la subrat, zona inghinala, etc) dar si in cazul petele maronii de la soare, de la batranete sau chiar si pe cearcane. Substanta din mierea de manuka numita gluzcose peroxide are rolul de a decolora pielea fara a fi agresata sau uscata, fiind si foarte stabila la caldura. De aceea va hidrata pielea, iar in unele zone va plusa si prin efectul antibacterian. Se poate decolora si parul cu ajutorul mierii de Manuka amestecata cu lamaie si expunand apoi parul la soare (nu insa la orele nepermise in sezonul cald).
Neutralizează PH-ul
Starea de inflamatie, infectie si boala apre pe fondul unui PH acid in corp. Pentru a putea lupta cu boala va trebui sa actionam si la acest nivel. Aici intervine mierea de Manuka care are exact acest rol mai intai neutralizeaza terenul de actiune si apoi intensifica lupta cu cauza afectiunii. Substanta activa din mierea de manuka este cea care ii confera aceasta proprietate alaturi de nivelul mare de antioxidanti care lupta cu radicalii liberi si neutralizeaza efectele acestora. Asa cum sucurile versi contin antioxidanti ce alcalinizeaza Ph-ul asa si mierea de Manuka prin continutul sau puternic are rolul de a neutraliza acidul din corp.
Superaliment
Mierea de Manuka isi merita numele de superaliment datorita aportului sau nutriv ridicat si actiunii sale puternice.
Ea contine methylglyoxal – MG, factorul care ii confera factorul antibacterian – de activitate sau UMF. De asemenea mai contine si peroxyd de hydrogen/ glucose peroxyde, care iarasi are rol antebacterian si in plus minerale, aminoaczi esentiali, vitamine, polen si nu in ultimul rand proteine.
Este un aliment benefic in multe afectiuni sau chiar si in perioade stresante ale vietii noastre.
Remediu pentru ochi uscați
Uscaciunea ochilor se poate datora varstei, statului prelungit la calculator, laptor, televizor si faptului ca nu clipim suficient de des. Pentru a veni in ajutorul lor se poate folisi mierea de manuka diluata sub forma de picaturi oculare. Se va imbunatati in acest mod capacitatea vizuala, se va inlatura uscaciunea ochilor, si poate inlatura efectul de ochi rosii de la curent sau alte inflamatii, inclusiv cele bacteriene.
Călcâie crăpate
Este posibil ca in cazul calcaielor care se tot crapa, iar vindecarea se face mai greu sau tot recidiveaza sa fie vorba de o cauza bacteriana sau doar nehidratarea coresopunzatoare a zonei. Se intampla de cele mai multe ori in sezonul rece, insa nu este o regula. Se vor face aplicatii locale pe calcaie, se va pune o soseta de bumbac si se va lasa peste noapte. Veti uita de calcaiele crapate si inestetice sau chiar dureroase.
Hemoroizi și fisuri anale
Atunci cand zona anala este afectata de aceste probleme se va actiona local cu miere de manuka, deoarece restabileste PH-ul zonei, automat va ameliora senzatia de arsura si durere si va elimina inflamatia. In cazul fisurilor anale pielea se va regenera mai rapid, iar stratul de miere de Manuka va actiona ca un film protector si nutritiv, accelerand vindecarea.
Afte bucale
Aftele bucale sunt tot un mod prin care organismul ne transmite ca la nivelul cavitatii bucale exista un exces de aciditate si o inflamtie de multe ori foarte dureroasa. O vom calma prin aplicatii locale frecvente cu miere de manuka cu gard mai ridicat. Inflatie se va retrage usor usor deoarece mierea nu vamai permite bacteriilor sa se dezvolte.
Detoxifiere
Miracolul din mierea de manuka este gradul de activitate antibacteriana si neutralizarea Phului. Ca atare corpul va fi debarasat de bacterii si reziduri nefolositoare, reusind sa isi restabileasca starea naturala de sanatate. Putem include miere de manuka in smoothiuri cu pulberi verzi , fructe si legume prospete. Daca este o cura de intretinere se va folosi un grad mic de activitate antibacteriana.
Paraziți intestinali
Efectul antibacterian, antiviral este impletit si cu efectul antiparazitar. Stim ca cea mai frecventa utilizare a mierii este la nivelul tractului gastro-intestinal. Aici va actiona la nivelul parazitilor intestinali, pe care ii va combate si va neutraliza dezvoltarea lor.
Speram ca ti-au fost de folos toate aceste utilizari ale mierii de Manuka si vei pune in practica macar o parte dintre ele, cu mult succes si rezultate vizibile!
Cat costa 1kg miere de Manuka ?
Va multumesc!
Bună ziua,
Mierea de Manuka la 1kg găsiți aici: https://vegis.ro/produse/manuka-health/filtre/cauta-manuka%201kg/
Buna ziua.
Intrucat sunt foarte sensibila la raceli, indiferent de anotimp, ma trezesc chiar cu pneumonii, as dori sa-mi spuneti ce fel de miere de manuka ar trebui sa cumpar.
Am 50 ani.
Totodata as dori si pentru nepotelele mele, care , cand si cand mai au problwme cu e coli. Acestea au 4 ani, respectiv 1 an si 4 luni
Bună ziua,
Cea mai potrivită pentru dumneavoastră ar fi Mierea de Manuka Raw Kfactor 16. Cea mai puternic[ este Kfactor 22. Găsiți aici sortimentele disponibile https://goo.gl/HRV68F
Se poate folosi și pentru copii mai mari de 1 an.
Bună ziua am luat de la dumnevoastră mierea manuka factor 16 pentru băiețelul meu care are stafilococ auriu..as vrea sa știu cum se administrează și pe ce perioada..are 2ani și 4 luni…multumesc frumos
Bună ziua,
În general, tratamentele cu produse naturiste se administrează minim 3 luni.
În fiecare dimineață, una sau două lingurițe de miere de manuka, cu jumătate de oră înainte de masă. Recomandat să nu o amestecați cu alte alimente. Puteți citi mai multe despre modul de administrare în descrierea produsului: https://goo.gl/M2Lzos
Daca deja e sub tratament cu antibiotic copilul meu de 10 ani ….are ceva daca ii dau si aceasta miere cu factor+16 ? (are stafilococul airiu )
Bună ziua, nu se specifică modul de consum împreună cu antibiotice convenționale.
Puteți încerca să întrebați la producător sau, cel mai bine, întrebați doctorul specialist care v-a dat planul de tratament.
Multă sănătate vă dorim!
Buna ziua,
As dori sa achizitionez miere de Manuka si nu mi-e clar pe care sa o achizitionez…
In primul rand unele sunt Kxx, iar altele MG sau MGOxxx. Nu-mi dau seama care e diferenta intre cele notate K si cele MG(O).
Apoi, nu-mi dau seama care e potrivita, tinand cont ca la la cele K22 sau MGO400+ se dau niste posibile efecte adverse constand in sensibilizarea corpului.
Ideea este ca am Helycobacter care a rezistat la 3 tratamente cu antibiotic si nu am scapat. Mai mult decat atat, de 4 ani m-am trezit si cu o esofagita de reflux, avand esofagul foarte iritat si chiar laringele.
Plecand de la simtome si dignostic, m-as duce direct la K22 sau MGO 400 sau 550, dar ma gandesc sa nu dau in altele….
Si apoi mai este cea raw sau nu…
In concluzie, din experienta dvs de pana acum, cu care imi propuneti sa incep?
Multumesc!
Bună ziua,
Pentru probleme similare cu cele menționate de dumneavoastră, clienții noștri aleg într-adevăr Kfactor 22 în primă fază, iar dacă rezultatele sunt promițătoare, se poate consuma apoi Kfactor 16 o perioadă, apoi Kfactor 12 pentru prevenție și întreținere. Mierea Wedderspoon are avantajul că este RAW, nu este procesată în niciun fel pentru ajunge la nivelul polen conținut.
Nu s-au semnalat sensibilizări ale corpului după consumul mierii cu Kfactor 22, cel puțin printre clienții noștri care urmează acest tratament.
Desigur, fiecare corp este unic și reacționează în felul propriu la aceleași substanțe.
Dacă totuși vă hotărâți să urmați un tratament cu miere de Manuka, nu uitați să nu amestecați mierea cu alte ingrediente și să o păstrați ferită de razele soarelui, ca să puteți beneficia de toate proprietățile ei.
Vă dorim multă sănătate!
Daca consum miere de manuka 550+ nu pot consuma alcol?
Buna ziua,
Nu se cunosc interferențe ale mierii de manuka cu alcoolul.
Multă sănătate!
Buna ziua , am 22 de ani si am Stafilococul auriu de câteva luni .Am făcut tratament cu antibiotic și degeaba .. Ce miere imi recomandați ? Cea cu factorul 550 am văzut că este cea mai puternică, nu stiu ce sa aleg ..
Bună!
Am cumpărat un borcan de miere de manuka, de 22+ pentru mama mea care a avut helicobacter de două ori si ultima data bateria I-a provocat răni în stomac și esofag. De atunci are foarte, foarte mult acid si si-a facut numeroase analize, inclusiv la o clinica în Cluj, dar starea ei nu s-a prea îmbunătățit.
Imi spuneti va rog cum trebuie sa o ia, de cate ori pe zi?
Vă mulțumesc!
Buna ziua, va rog frumos sa-mi spuneti daca pt. un copil de 14 ani cu factorul ASLO marit si anume 950, acest tip de miere îi este de folos, daca i-am putea reduce acest indice marit, si daca da care tip de miere ? Mentionez ca suntem acum in faza dupa un tratament homeopat cu Streptococcinum . Mulțumesc anticipat pentru răspuns