Într-o lume în care tentațiile sunt prezente oriunde întorci privirea, nu este mereu simplu să adopți o alimentație sănătoasă, însă cu puțin efort și inspirație poți reuși să echilibrezi balanța în farfurie. Nu-ți face griji! Aducem noi inspirația, cu noile alimente Bio SanoVita pentru ca tu să treci ușor peste perioada în care Postul Paștelui limitează alegerile culinare. Astfel, vei vedea că există diverse alternative delicioase și la îndemână, care să îți asigure necesarul de nutrienți și un răsfăț pe măsură.
Gama de alimente Bio SanoVita te ajută să menții nu doar un stil de viață sănătos, zi de zi, dar vine și în întâmpinarea dorințelor și poftelor culinare pentru a putea evita cu ușurință variantele nesănătoase.
SCAPĂ DE ÎNTREBAREA „EU CE MĂNÂNC ASTĂZI?”
Este adevărat că nu avem întotdeauna ideile cu noi, iar atunci când senzația de foame ne dă târcoale, pare cu atât mai greu să răspundem într-un mod echilibrat impulsurilor de a consuma alimente nepotrivite.
În acest scop, îți propunem un meniu complet și delicios cu care să impresionezi întreaga familie, inclusiv prichindeii. Nici nu vei simți faptul că ții post!
Pregătește-ți așadar sorțul, pornește radioul sau dă play pieselor tale preferate și începe să bucătărești!
MIC DEJUN: BUDINCĂ CU SEMINȚE DE CHIA
Ingrediente:
- 40,3gr semințe de chia;
- 240ml lapte de cocos;
- 59ml apă sau orice alt lapte vegetal, după preferințe;
- 14,8ml sirop de arțar;
- 4,9ml extract de vanilie.
Mod de preparare:
1. Pune într-un bol toate ingredientele și amestecă foarte bine până când semințele de chia sunt înmuiate.
2. Compoziția obținută se pune la frigider timp de 1h sau se lasă peste noapte. Ulterior, se mai pot adăuga 2-3 linguri de lapte de cocos și se amestecă din nou, pentru a obține consistența de budincă.
3. Transferă budinca într-un bol și servește-o împreună cu fructe uscate și/sau nuci, după gust.
PRÂNZ: SUPĂ DE LINTE VERDE
Ingrediente pentru 2 porții:
- 190gr linte verde;
- 950ml supă de legume;
- 1 ceapă mică și un morcov, tăiați cubulețe;
- puțin ghimbir curățat și ras, după gust;
- 4,55gr ulei de cocos;
- 6,36gr pulbere de turmeric;
- 2 căței de usturoi zdrobiți;
- piper negru măcinat, după gust, și puțin pătrunjel proaspăt tocat pentru ornare.
Mod de preparare:
1. Pune uleiul de cocos într-o cratiță de dimensiune medie și încinge-l la foc mic, iar apoi adaugă ceapa, morcovul și usturoiul și călește-le aproximativ 2 minute, timp în care este necesar să amesteci frecvent.
2. Adaugă ghimbirul ras și pulberea de turmeric, lasă-le la gătit timp de aproximativ 1 minut, iar după aceea adaugă lintea și supa de legume. Atunci când supa atinge punctul de fierbere, las-o să fiarbă, la foc mic, timp de 20 de minute, până când lintea devine moale.
3. La final, condimentează supa cu piper negru și servește-o cu pătrunjel.
CINĂ: MÂNCARE CU QUINOA
Ingrediente pentru 4 porții:
- 11ml ulei de măsline;
- 1 ceapă de mărime medie, tocată;
- 2 ardei grași de dimensiune mică, tăiați;
- 1 linguriță de chimen măcinat, ½ linguriță de coriandru măcinat;
- 2 căței de usturoi curățați și tăiați;
- 180gr quinoa clătită sub jetul de apă și scursă;
- 260gr de fasole neagră din conservă, scursă și clătită;
- 164gr de porumb în doză;
- aproximativ 400gr de roșii mărunțite în doză;
- ½ linguriță sare, ¼ linguriță de piper negru;
- 237ml apă;
- puțin coriandru proaspăt tocat, după gust;
- opțional, ca garnitură: 1 avocado tăiat felii, câteva feliuțe de lime și semințe de dovleac.
Mod de preparare:
1. Pune uleiul de măsline într-o tigaie și lasă-l să se încingă, la foc mic. Adaugă ceapa, ardeiul, chimenul și coriandrul și lasă-le la gătit timp de 7-8 minute, până când ceapa devine translucidă. Pune și usturoiul, amestecă și lasă toate ingredientele pe foc timp de 30 de secunde.
2. Toarnă quinoa, fasolea neagră, boabele de porumb și roșiile mărunțite și amestecă foarte bine. Adaugă apa, acoperă tigaia cu un capac și așteaptă până când mâncarea atinge punctul de fierbere. Din acel moment, las-o să fiarbă 20 – 23 de minute sau până când lichidul este absorbit.
3. Înainte de servire, presară coriandrul proaspăt tocat și adaugă ingredientele opționale.
DESERT: FURSECURI CU OVĂZ ȘI BANANE
Ingrediente pentru 12 răsfățuri:
- 3 banane mari coapte;
- 120gr fulgi de ovăz;
- 1 linguriță de scorțișoară măcinată;
- 15,3gr semințe de chia;
- 30gr, maxim 45gr unt de arahide topit;
- opțional: 2 linguri de miere și 1/4 linguriță de sare de mare.
Mod de preparare:
1. Preîncălzește cuptorul la 175°C și tapetează o tavă cu hârtie de copt.
2. Pune bananele într-un bol, pisează-le cu furculița, apoi adaugă restul ingredientelor și amestecă foarte bine pentru a obține o compoziție omogenă. Ulterior, formează bile din aluat cu ajutorul unei cupe pentru înghețată, pune-le în tavă și aplatizează-le cu mâna pentru a forma fursecurile.
3. Introdu tava în cuptor și lasă fursecurile la copt timp de aproximativ 13 – 15 minute.
Acum că ai inspirația necesară pentru fiecare moment al zilei, te poți relaxa! Și nu uita, dacă îți lipsește ceva din liste de ingrediente, te invităm pe vegis.ro unde găsești întreaga gamă de alimente Bio SanoVita.