Produse naturiste

Seleniu Organic, 5 beneficii importante pentru organism

Deși este prezent în cantități mici în organism, seleniul este o adevărată comoară pentru sănătatea și echilibrul nostru. Denumirea acestui mineral vine din limba greacă, unde “selene” înseamnă Luna.

Un aspect foarte important în ceea ce privește administrarea suplimentelor de seleniu, este diferența dintre seleniul organic și cel de sinteză. Un mineral obținut pe cale organică are un grad de absorbție mult mai mare comparativ cu cel obținut în laborator, așadar beneficiile pentru organism sunt potențate.

Seleniul organic este obținut din drojdia de bere, fiind asociat în acest fel cu aminoacizi, cu vitamine din complexul B, cu vitamina A și E, precum și cu multe alte oligoelemente (fier, magneziu, crom etc.).

Principalele beneficii ale seleniului pentru organism:

  • Îmbunătățește fertilitatea la bărbați

Necesarul de seleniu este mai mare la bărbaţi decât la femei. Aproape jumătate din cantitatea de seleniu la bărbați se află în testicule și în porțiunile de canale seminale aferente prostatei. Mai mult, odată cu sperma se pierde și o anumită cantitate de seleniu.

Seleniul crește concentrația de spermatozoizi și îmbunătățește motilitatea acestora.

  • Adjuvant în boala canceroasă

În urma studiilor clinice realizate, s-a demonstrat că bolnavii de cancer prezintă o cantitate mai mică de seleniu în sânge, având și un risc crescut de recidivă după tratament.

Administrarea de seleniu organic oferă protecție împotriva tumorilor, în special a celor cu determinare hormonală.

Pe lângă efectul de prevenție al cancerului, seleniul organic are efecte benefice și în tratarea cancerului deja instalat, cele mai bune efecte înregistrându-se în cazul cancerului hepatic, mamar, ovarian, de prostată, de colon și de plămâni.

  • Reglează activitatea glandei tiroide

Seleniul este un component de bază al unor enzime care mențin echilibrul la nivelul glandei tiroide. Acest mineral susține tiroida în producția hormonilor, în special hormonul T3.

  • Împiedică îmbătrânirea prematură

Studiile au demonstrat importanța acestui mineral pentru sănătatea și longevitatea noastră.

De asemenea, seleniul contribuie la menținerea frumuseții și sănătății pielii și a unghiilor și ne protejează împotriva acţiunii toxice a unor metale grele, cum sunt plumbul, mercurul şi arseniul.

  • Stimulează sistemul imunitar

O predispoziție la răceli și gripe, infecții recidivante sau boli infecțioase cronice poate apărea ca urmare a deficitului de seleniu.

În asociere cu vitamina E, seleniul organic activează și stimulează producția de celule ale sistemului imunitar și determină sinteza enzimelor cu rol antioxidant.

Lipsa acestui oligoelement este asociată şi cu scăderea fertilităţii la bărbaţi şi producerea de tiroidite autoimune. În cazurile extreme, lipsa acestui oligoelement produce insuficienţă cardiacă cronică şi tulburări nervoase grave. De asemenea, deficienţa de Seleniu mai contribuie la apariţia: xerodermiei (uscarea pielii), a cataractei, a asteniei, a gripei, a afecţiunilor virale afectând în acelaşi timp utilizarea vitaminei E de către organism. Totodată, deficitul de Seleniu poate exacerba deficitul de iod, ceea ce duce la creşterea riscului de apariţie a cretinismului la copii. 

Pe Vegis.ro ai mereu oferte speciale la Seleniu Organic. Vezi toate ofertele AICI.

No Comments

    Leave a Reply