Noutati / Produse naturiste

Osteonat – Noul produs Dacia Plant

Saptamana aceasta Dacia Plant a lansat produsul Osteonat, un nou supliment alimentar, sub forma de pulbere ce restabileste densitatea osoasa. Produsul a fost lansat cu o oferta promotionala, la fiecare produs achizitionat se ofera gratuit un flacon cu 60 de comprimate de C Natural sau B Natural.

OSTEONAT este un produs natural obţinut prin asocierea unor săruri de calciu şi magneziu, uşor absorbabile, provenite din surse naturale (alge marine calcaroase) cu vitamina D3, plante cu conţinut ridicat de fitoestrogeni şi fructe de pădure bogate în vitamina C, fiind recomandat femeilor aflate în postmenopauză pentru restabilirea densităţii osoase. OSTEONAT aduce, de asemenea, un important aport de siliciu organic, care ajută la reîntinerirea ţesuturilor corporale (osteo-ligamentare, pielii, arterelor şi venelor).

Ingrediente/flacon: alge marine calcaroase Aquamin soluble (Lithothamnium sp.) (200 g); coada-calului (Equisetum arvense) – extract hidroalcoolic cu 7% siliciu din părţi aeriene (7,5 g); soia (Glycine hispida) – extract hidroalcoolic cu 40% izoflavone din seminţe (4 g); shatavari (Asparagus racemosus) – rădăcini (17,5 g); fructe de pădure – extract hidroalcoolic uscat 5:1 din fructe amestecate* (24,74975 g); fructoză; şteviozidă; vitamina D3 (colecalciferol) (250 mcg).

*cătină (Hippophae rhamnoides) 20%; afin (Vaccinium myrtillus) 10%; corn (Cornus mas) 15%; măceş (Rosa canina) 2,5%; merişor (Vaccinium vitis-idaea) 15%; păducel (Crataegus monogyna) 2,5%; soc (Sambucus nigra) 15%; boz (Sambucus ebulus) 2,5%; coacăz-negru (Ribes nigrum) 5%; porumbar (Prunus spinosa) 5%; scoruş-de-munte (Sorbus aucuparia) 5%: zmeur (Rubus idaeus) 2,5%.

O linguriţă dozatoare (5,5 g) conţine 500 mg Ca si 60 mg Mg, reprezentând 62,5%, respectiv, 16% DZR* şi 5 mcg de vitamina D3 echivalent a 200 UI reprezentând 100% din DZR* (conform Directivei 2008/100/EC).

Contribuie la:
– menţinerea sănătăţii sistemului osos, prin restabilirea densităţii osoase la femeile aflate în postmenopauză şi la cele cu histerectomie totală,
– absorbţia intestinală a calciului şi fixarea acestuia în oase,
– menţinerea concentraţiei normale a calciului în sânge,
– procesul de mineralizare al osului,
– reducerea stărilor neplăcute care apar la menopauză,
– procesul de vitaminizare şi remineralizare al organismului.

CONTRAINDICAŢII:
Hipercalcemie, hiperparatiroidism, hipervitaminoză D, calciurie severă, litiază urinară, insuficienţă renală severă, metastaze osoase, tumori benigne şi maligne, mamare sau genitale, alergie la oricare dintre componentele produsului.

PRECAUŢII:
La persoanele aflate în tratament cu tetracicline, produsul se va administra la 3 ore după antibiotic.
Nu se administrează concomitent cu preparate pe bază de fier (scade absorbţia acestora).
Nu se administrează concomitent cu antiinflamatoarele nesteroidiene de tipul: diclofenac, indometacin, piroxicam, etc (acestea împiedică absorbţia calciului din intestin la femeile aflate după menopauză).
În curele helio-marine (bronzare intensă) se recomandă reducerea dozelor (datorită procesului natural de formare a vitaminei D în corp).

Persoanele cu diabet zaharat trebuie să reducă din alimentaţia zilnică echivalentul de hidraţi de carbon corespunzător cantităţii de fructoză (0,4 g).

MOD DE ADMINISTRARE:
Adulţi: câte o linguriţă dozatoare de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara.
Se recomandă utilizarea în cure de 2-3 luni, urmate de o lună pauză.

În cazul în care este necesar un aport crescut de calciu, se poate administra câte o linguriţă de 3 ori pe zi, în cure de 3-4 săptămâni, urmate de o lună pauză.

Pentru suplimentarea raţiei zilnice: o linguriţă dozatoare pe zi.

La persoanele care au un necesar de calciu mai mare decât cel asigurat din dozele recomandate, se poate administra suplimentar numai cu recomandarea medicului.

Produsul se dizolvă în 100 ml de apă (1/2 de pahar) şi se administrează pe stomacul gol, cu 30 de minute înaintea mesei. Soluţia obţinută poate fi îndulcită suplimentar după gust.

Un flacon asigură 25 de zile de cură.

RECOMANDĂRI:
-evitarea consumului de grăsimi animale şi utilizarea în principal a grăsimilor vegetale presate la rece, cu o compoziţie bogată în fitoestrogeni (ulei de măsline, soia, palmier etc.);
-consumul de verdeţuri (datorită conţinutului în vitamină K, pot favoriza creşterea masei osoase);
-realizarea de cure cu ulei de luminţa-nopţii (Oenothera biennis) (pentru reducerea pierderilor de masă osoasă);
-înlocuirea cafelei (care determină eliminarea calciului prin urină) cu ceai-negru (favorizează creşterea densităţii osoase);
-realizarea de exerciţii fizice (sedentarismul favorizează reducerea masei osoase la femeile aflate în postmenopauză).

PREZENTARE: Flacon de plastic cu 275 g de pulbere.

ATENŢIONĂRI:
A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici.
Produsul este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănătos.
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.

Produs notificat de SNPMAPS, notificare nr. AA 5481/22.02.2012.

osteonat dacia plant osteonat pulbere dacia plant

No Comments
    Leave a Reply