Remedii si tratamente naturiste

Ganoderma – top 5 beneficii

În medicina tradiţională chineză Ganoderma este considerată un ”elixir al nemuririi”, având capacitatea de a creşte longevitatea şi de a vindeca numeroase boli. În China este utilizată de peste 4000 de ani în tratamentul cancerului, tulburărilor hepatice, hipertensiunii arteriale şi altor maladii.

Ganoderma lucidum este o ciupercă din clasa Basidiomycetes ce are în compoziţie peste 200 de substanţe bioactive, ea fiind studiată de oamenii de ştiinţă datorită efectelor farmacodinamice deosebite. Ganoderma este considerată o plantă Rasayana (reîntineritoare) care creşte longevitatea, reduce oboseala mentală şi fizică, menţine vitalitatea organismului, susţine şi modulează sistemul imunitar şi îmbunătăţeşte performanţele organismului.

Ganoderma beneficii

Top 5 beneficii ale ganodermei

  1. Rol important în prevenirea cancerului

S-a demonstrat că Ganoderma lucidum stimulează imunitatea și combate proliferarea celulelor canceroase . Unele studii de laborator au arătat, de asemenea, că poate preveni metastazarea cancerului. Mecanismele prin care ciuperca face acest lucru sunt încă necunoscute și se pare că pot viza multe stadii diferite de dezvoltare a cancerului. Acestea pot inhiba migrarea celulelor canceroase si a metastazelor.

De asemenea, se crede că mecanismele Ganodermei funcționează prin inducerea și creșterea apoptozei (moartea programata) a celulelor tumorale. Extractele de Ganoderma lucidum sunt deja utilizate în unele produse farmaceutice comerciale pentru a suprima proliferarea și migrarea celulelor canceroase. Studiile asupra celulelor cancerului de sân au constatat că amestecul de Ganoderma lucidum cu ceai verde mărește puterea ciupercii de a întârzia creșterea celulelor canceroase. 

Deși există studii care demonstrează legătura dintre Ganoderma și prevenția cancerului, suplimentele ce au la bază această ciupercă nu trebuie administrate fără recomandarea unui medic specialist. 

2. Suport pentru sistemul imunitar

Ganoderma lucidum poate fi utilă și în stimularea sistemului imunitar. În studiile privind pacienții cu tumori avansate, Ganoderma lucidum a fost prescrisă timp de 30 de zile, cu rezultate pozitive semnificative asupra sistemului imunitar, cu o creștere a limfocitelor T și reducerea CD8.

Pacienții au avut mai puține efecte secundare din cauza chimioterapiei și a radiațiilor, iar recuperarea lor post- operatorie a fost mai ușoară. Cercetarea a constatat, de asemenea, că utilizată în mod regulat, Ganoderma lucidum crește nivelul de antioxidanți.

3. Benefic pentru sănătatea cardiovasculară

Ganoderma lucidum a fost prescrisă de secole pentru persoanele care suferă de stres și de angină pectorală. Studii în China au demonstrat că ciuperca ajută la circulația sângelui și scade consumul de oxigen în mușchiul inimii.

Oamenii de știință japonezi au făcut descoperiri similare și atribuie aceste beneficii unui lanț de acizi care aparțin triterpenelor, un grup de compuși naturali cunoscuți pentru reducerea tensiunii arteriale, scăderea nivelul colesterolului  și prevenția formării cheagurilor de sânge.

4. Sursă de antioxidanți

Ganoderma lucidum este o sursă importantă de antioxidanți. Enciclopedia de Medicină Naturală spune că această ciupercă conține una dintre cele mai mari concentrații de antioxidanți dintre toate alimentele. Polizaharida, complexul polizaharidic peptidă și componentele fenolice ale Ganodermei lucidum sunt motivul pentru care Ganoderma are această concentrație de antioxidanți. Cu toate acestea, cercetările au arătat că peptida Ganoderma lucidum (BPL) este componentul antioxidant major al ciupercii.

5. Protector hepatic

Ganoderma lucidum are un rol important în protejarea ficatului. Într-un studiu al pacienților care suferă de hepatita B și enzime hepatice ( SGOT / SGPT ) și bilirubină , pacienților li s-a administrat timp de 3 luni Ganoderma Lucidum. În termen de o lună s-a observat o reducere semnificativă în SGOT și SGPT, iar trei luni mai târziu, toate valorile au ajuns la un nivel acceptat.

Suplimente cu Ganoderma sub formă lichidă, pulbere sau capsule găsești pe vegis.ro.

No Comments

    Leave a Reply