Remedii si tratamente naturiste

Povestea unui inventator roman de succes – Simona Bisboaca, despre AntioxiVita

Simona Bișboacă este cercetător, o femeie de succes care a creat formula AntioxiVita, cel mai apreciat antioxidant natural românesc, pentru care a câștigat Medalia de Aur la Salonul Internațional de Inventică de la Varșovia în 2014, după 10 ani de documentări, cercetări și testări de laborator. Premiile nu s-au oprit aici, urmând și Medalia de Argint pentru Propolis Esență și, mai recent, Medalia de Aur pentru Marmelada Crudă, un produs care urmează să iasă pe piață.

Produsul AntioxiVita a ajuns de la începutul anului la mii de clienți Vegis, iar pentru că am vrut să aflăm mai multe despre cum s-a creat și cine este în spatele acestui produs minunat pentru sănătate, am stat de vorbă cu creatoarea acestuia.

1. Spuneți-ne câte ceva despre cum ați ales ”calea invențiilor”. Ce v-a inspirat?

Inspiratia vine cand e nevoie… de a inova ceva ce nu merge bine sau inventa ceva ce nu exista.

Nu a fost un parcurs planuit dinainte ci asa a fost sa fie. Probabil modul in care gandesc si faptul ca mereu imi pun intrebari si nu consider ca un lucru trebuie facut intr-un anume fel, pentru ca „asa trebuie” a dus la inventiile brevetate, dar si la alte mici amanunte din viata de zi cu zi. Consider ca toata lumea poate inventa ceva sau cel putin inova, doar sa-si dea silinta si sa fie constient ca oricand se poate imbunatati un proces/produs/utilaj/etc.

2. Care este povestea produsului AntioxiVita? Cât timp a durat crearea lui?

Acest proiect a inceput sa se creioneze in 2001 in perioada cand am fost la studii la Universitatea din Bologna cu o bursa Erasmus. Pe parcursul a 8 ani de documentare, cercetare, incercari si numeroase testari in laborator, am depus cererea de brevet de inventie. Nu a fost un parcurs usor, dar am avut sprijinul familiei si a unor cadre didactice de la USAMV Cluj si UOradea. Am continuat cu testarile pana in 2011 cand am scos produsul pe piata sub forma AntioxiVita, un supliment alimentar bogat in antioxidanti necesari corpului uman. Initial cercetarea a pornit pe alta directie, dar, datorita proprietatilor sanogene ale polifenolilor (antioxidanti) am decis ca un produs creat pentru a aduce un plus sanatatii semenilor are mai mare valoare si necesitate mai ales in vremurile actuale cand hrana de zi cu zi nu asigura aportul de nutrienti si in special de fitonutrieni care pastreaza starea de sanatate.

In noiembrie 2011 am participat, cu ajutorul Asociatiei inventatorilor de la Tg Mures, la Salonul international de inventica IWIS la categoria Medicina si Biochimie unde am primit medalia de Aur pentru tehnologia brevetata de obtinere a produsului AntioxiVita si medalia de Argint pentru tehnologia brevetata de obtinere a produsului Propolis Esenta. Nu pot exprima in cuvinte sentimentul cand am vazut ambele medalii, desi cu o zi inainte primisem 2 premii speciale pentru brevetele mele.

Simona Bisboaca Antioxivita

3. Care au fost reacțiile celor care au folosit acest produs? 

Inca de la inceput, primii subiecti care au testat produsul au fost incantati de efectele aparute chiar si pe termen scurt si in special de rezultate dupa 1-2-3 luni de utilizare, chiar si dupa 1 an de utilizare zilnica la unele persoane(in special cei varstnici).

Inainte de testarile in vivo am discutat cu un profesor de la UMF Cluj despre posibilele efecte secundare sau reactii adverse. Avand in vedere ca strugurii nu sunt, in general, alimente alergerne si in urma documentarii, chiar si cu privire la utilizarea strugurilor inca din antichitate am ajuns la concluzia ca acest extract din stuguri poate sa ofere doar beneficii datorita compozitiei de substante bioactive.

De-a lungul timpului am primit foarte multe relatari de la consumatori care ne-au multumit ca am creat acest produs si le-am imbunatatit starea de sanatate sau chiar le-am redat-o. Satisfactia este extraordinara cand primesti un astfel de comentariu(telefonic, pe mail, comentariu pe facebook sau testimonial pe site) si stii ca ai realizat ceva util si eficient pentru sanatate.

AntioxiVita este recomandat in principal pentru buna mentinere a starii de sanatate si in preventia diferitor afectiuni. Dar este foarte eficient si in cazul problemelor deja instalate cum sunt afectiunile cardiovasculare( normalizeaza colesterolul, trigliceridele, tensiunea arteriala, etc), diabetul(normalizeaza glicemia), problemelor hepatice chiar si ca adjuvant in tratamentele antitumorale.

4. V-au contactat și medici care au recomandat AntioxiVita în diferite tratamente?

Sunt cativa medici( din Oradea, Constanta, Bucuresti, Cluj, Arad, Timisoara, Targu Mures) care m-au contactat sa-mi spuna de rezultatele foarte bune dupa ce au prescris produsul AntioxiVita la pacienti cu diverse probleme de sanatate si au dorit sa ma felicite pentru aceasta realizare. Dar sunt mult mai multi medici care prescriu AntioxiVita si stiu asta doarece ma mai suna persoane din diferite zone ale tari care au pe reteta AntioxiVita si nu stiu de unde sa-l cumpere. Am avut supriza sa ma sune si persoane care au primit AntioxiVita ca adjuvant la tratamentul antitumoral, pacienti de la Institutul Fundeni. Ma bucur foarte tare ca munca mea si a echipei nostre poate sa ajute si chiar sa redea sanatatea unora.

5. Produsul AntioxiVita poate fi folosit și pentru copii?

Se poate administra si la copii, recomandat in suc de mere pentru a estompa gustul astringent amarui. Sunt parinti care au folosit AntioxiVita la copii lor pentru diferite afectiuni chiar si la recomandarea medicului.

Personal l-am utilizat prima data la baiatul nostru cel mare(acum are 10 ani) cand avea cca 2 ani in timpul unei viroze iar rezultatele au fost foarte bune; dar dupa ce am realizat si Propolis esenta si am inceputul sa-l utilizam cand avea afectiuni respiratorii, de atunci nu a mai fost necesara administrarea de antibiotice niciodata. Si in cazul baiatul cel mic care are aproape 3 ani, chiar daca a avut episoade de afectiuni respiratorii nu a fost cazul sa ajungem la antibiotic datorita proprietatilor antivirale si antibacteriene ale propolisului. Pentru stimularea imunitatii recomandam Propolis esenta iar AntioxiVita pentru alte probleme de sanatate cum ar fi de exemplu colesterol marit chiar si la copii.

medalie antioxivita

6. Știm că Antioxi Vita și Propolis Esență au primit Medalia de Aur, respectiv Medalia de Argint la Salonul Internațional de Inventică de la Varșovia. Cum a influențat acest lucru promovarea produselor? Oamenii le-au privit cu mai multă încredere?

Da, pot sa spun ca produsul a fost privit apreciativ, dar nu cred ca asta i-a influentat pe multi in achizitionarea produsului. Cred ca eficienta dovedita a produsului a dat incredere consumatorilor sa continue folosirea lui si sa spuna si altora despre eficienta utilizarii sale.

Află mai multe despre Antioxivita – 14 beneficii fantastice ale celui mai puternic antioxidant românesc

7. Spuneți-ne câte ceva despre marmelada crudă, un produs care a fost și el premiat. Urmează să îl avem pe rafturile magazinelor?

Proiectul Marmelada cruda este in derulare. Nu as putea sa spun o data exacta cand va ajunge disponibil pentru doritori, noi estimam totusi in toamna-iarna 2017 sa scoatem pe piata cateva sortimente. Investitia este destul de mare si de durata.

8. Care sunt planurile pentru viitorul apropiat? Să ne așteptăm la mai multe produse?

Avem in lucru cateva produse, dorim sa largim gama de suplimente alimentare, primele care vor fi puse pe piata sunt cele pentru copii, gama apiphen. De asemenea pregatim o inovatie si in domeniul dermo-cosmeticelor.

Te așteptăm pe vegis.ro să descoperi produsele create de Simona Bișboacă!

No Comments
    Leave a Reply