Noutati / Produse naturiste / Superalimente

Plantele anului 2016

Plantele anului 2016

Numerologia și astrologia spun că anul 2016 este anul în care ne desprindem de lucrurile care ne împiedică evoluția, depășim obstacolele și ne revigorăm în drumul nostru spre dezvoltare. Practic, anul 2016 este finalul unui ciclu vechi și începutul altuia.

Fie că vrem să privim anul prin prisma numerologiei sau astrologiei, fie că nu, ideea unui nou început nu poate fi decât benefică pentru noi. Fiecare ne dorim ca în fiecare zi să mai facem încă un pas spre a ne împlini dorințele și să lăsăm grijile undeva în urma noastră. Și atunci, noi, cei de la Vegis, am făcut cercetări și ne-am hotărât asupra celor 5 plante ale anului 2016 care să ne ajute în acest demers.

Plantele anului 2016 la Vegis:
1. Urzica
Urzica
Știm cu toții cum arată planta de urzică, mulți dintre noi știm ce gust are și, mai ales, ce reacție are pielea în contact cu planta de urzică vie. Dar, poate, mai puțini dintre noi știm cât de benefică este pentru organism. Am ales-o printre plantele anului 2016 la Vegis datorită aportului său de fier și minerale, mai cu seamă calciu, magneziu, zinc, potasiu și fosfor. Împreună cu vitaminele A, C, D, E și K, toate aceste principii active fac din planta de urzică un foarte bun energizant.
Se găsește sub formă de pudră de urzică, suplimente cu vitamina C, tincturi și ceaiuri.
2. Chlorella
Chlorella
Chlorella este o algă unicelulară de culoare verde și se consideră a fi unul dintre cele mai vechi organisme vii de pe planetă. Conține toți aminoacizii esențiali, fiind de asemenea o sursă excelentă de minerale cu cantități mari de fier și zinc. Am ales Chlorella printre plantele anului 2016 deoarece constituie un detoxifiant puternic pentru corp și este recomandată inclusiv în eliminarea din organism a metalelor grele.
Chlorella se găsește sub formă de pulbere sau capsule în combinație cu alte suplimente.
3. Turmeric
Turmeric
Turmericul sau Curcuma este folosit în India de sute de ani ca plantă medicinală și condiment. Este unul din cei mai puternici antioxidanți din natură, un foarte bun anti-inflamator și o sursă excelentă de fier și mangan. Ne ajută în protejarea funcțiilor hepatice, cardiovasculare și ne protejează împotriva bolilor neurodegenerative.
În majoritatea studiilor realizate s-au folosit extracte de turmeric, extracte care conțin peste 1 gram de curcumină, dozaj care ar fi foarte greu de realizat folosind turmericul doar la gătit. De aceea, pe lângă turmericul sub formă de pulbere, utilizat ca și condiment, pentru un tratament se recomandă capsule sau extracte din rădăcină de turmeric.
4. Ghimbirul
Ghimbir
Ghimbirul este un energizant puternic, stimulant digestiv și fortifiant al imunității care reglează echilibrul intern al organismului și contribuie la menținerea sănătății corpului. Este un foarte bun adjuvant în tratarea problemelor digestive și conține nutrieți și compuși bioactivi  benefici atât pentru corp, cât și pentru creier. Rădăcina de ghimbir conține de asemenea și uleiuri esențiale, dintre care gingerol în cea mai mare cantitate, ulei care acționează ca tonic general înlăturând oboseala.
Ghimbirul se găsește pe tot parcursul anului ca rădăcină, pulbere de ghimbir, comprimate, ceaiuri sau uleiuri.
5. Cocosul
Cocos
Cocosul este o sursă importantă de fibre și elemente nutrivie, iar consumat regulat ajută la învingerea oboselii, a extenuării, datorită substanţelor minerale pe care le contine: calciu, magnesiu, zinc, seleniu şi fier. Proprietățile lui nutritive sunt benefice și pentru păr sau piele, de veți găsi foarte multe produse cosmetice sau de îngrijire a părului pe bază de ulei de cocos.
Cocosul se găsește sub formă de ulei de cocos, nucă de cocos răzuită și derivate: lapte, oțet, zahăr sau apă de cocos.
Plantele anului 2016 la Vegis sunt plante care ne ajută în detoxifierea organismului și aduc energia necesară unui nou început. Bineînțeles, pe lângă plantele minune, ne-ar ajuta și de dorința de a evolua, de a ne bucura de viață și de a ne întoarce încet-încet la natură.

No Comments

    Leave a Reply