Produse naturiste

Antioxidanții – De ce are organismul uman nevoie de ei?

Multă lume a auzit despre antioxidanți și beneficiile acestora. Dar…ce sunt de fapt antioxidanții și de ce avem nevoie de ei?
Totul începe de la oxidare. Oxidarea reprezintă un proces natural ce poate produce daune celulelor corpului uman, iar antioxidanții sunt substanțele ce vin în apărarea acestor efecte adverse. Fiecare celulă a coprului are nevoie de oxigen pentru a rămâne în viață. Ca rezultat al oxidării apar radicalii liberi, ce au efect dăunător asupra celulelor. În cazul în care daunele cauzate de radicalii liberi se întind pe o perioadă mai lungă de timp, este posibil să apară boli precum cancerul.


Pentru a înțelege mai bine tot acest proces și ce sunt antioxidanții, vă propunem un exemplu simplu, pe care l-ați făcut des fără să vă dați seama. După ce se taie dintr-un măr o felie și se lasă în aer liber, se poate observa, după scurt timp, că își schimbă culoarea, devenind maroniu. Aceasta se datorează procesului de oxidare. În cazul în care se aplică suc de lămâie peste această felie de măr și se lasă în aer liber, se poate observa că nu mai apare nuanța maronie. Antioxidanții din sucul de lămâie fac posibil acest lucru.

Așadar, rolul antioxidanților este de a opri procesul de oxidare prin neutralizarea radicalilor liberi formați în timpul oxidării. Din această cauză organismul are nevoie de aprovizionare constantă cu antioxidanți.

Antioxidanții sunt de mai multe feluri și se găsesc în mai multe tipuri de alimente. Deși fiecare dintre ei are un anumit mecanism de funcționare, antioxidanții formează o echipă când vine vorba de organismul uman. Cele mai cunoscute tipuri de oxidanți sunt: Vitamina A, C și E, beta-carotenul, Seleniu, Luteina,Coenzima Q10, flavonoide.

În ce alimente se găsesc antioxidanții de care avem nevoie? Răspunsul este simplu și la îndemână: în alimentele consumate zilnic: fasole, proteine (porc, pui, carne roșie, ouă, fructe de mare), semințe, făină integrală, fructe și legume de culoare mov (rodii, struguri,etc), fructe și legume de culoare roșie (roșii, pepene roșu, papaya,grapefruit roz,etc), legume de culoare verde închis (broccoli, spanac, varză de Brussels,etc).

Totodată, de mare ajutor sunt și produsele 100% naturale, iar Afa Stem și Afa Stem Complex de la Herbagetica se numără printre acestea fiind un bun antioxidant și nu numai. Merită încercat!

afa

No Comments
    Leave a Reply