Ingrijire personala / Review-uri

Piatra de alaun: cât de eficient este acest deodorant?

piatra de alaun

Piatra de alaun este un mineral natural al cărui proprietăţi hipoalergenice, astringente, antibacteriene şi calmante îl recomandă ca fiind cea mai inspirată alegere în materie de deodorante. În ciuda faptului că a devenit poate cea mai îndrăgită alternativă a produselor convenționale de acest gen, piatra de alaun ca și deodorant eficient reprezintă în continuare o asociere neobișnuită pentru mulți dintre noi.

Cum poate o simplă piatră alb-translucidă și inodoră să asigure beneficiile unui produs convențional? Am testat pe pielea noastră acest lucru, păstrându-ne o doză mică de scepticism, iar părerile noastre sunt practic experiențele a două dintre colegele noastre care au folosit produsul zilnic, timp de 2 săptămâni. Citește mai departe pentru a afla dacă perioada respectivă s-a prelungit până în ziua de astăzi sau nu.

Ale

“Probabil citești asta pentru că încă nu știi dacă merită să faci trecerea la deodorantele naturale, așa că sunt aici să împărtășesc din experiența mea, care sper să-ți fie de folos. Înainte să-ți povestesc mai multe cred că ar fi util să știi că nu sufăr de hiperhidroză (transpirație excesivă) și, deși am un stil de viață alert, nu fac sport. Cu toate acestea, mă încântă ideea de a folosi un deodorant eficient și în condiții mai extreme, însă eu n-am găsit unul adecvat până acum. Astfel că, după ce toată viața am încercat tot felul de deodorante în diverse forme, consistențe, parfumuri și culori, am pornit pe acest drum echipată cu multă curiozitate și la fel de mult scepticism. Dacă deja te regăsești, continuă să citești. 

piatra de alaun

Mi-am propus să folosesc zilnic deodorantul natural cu piatră de alaun de la Trio Verde pentru o perioadă de 2 săptămâni, cu posibilitatea de prelungire dacă constat că mi se potrivește. Zis și făcut! 

Prima interacțiune a fost foarte diferită de tot ce încercasem până atunci. Deodorantul este solid și trebuie umezit înainte de utilizare, iar eu am încercat ambele versiuni: umezirea deodorantului înainte de aplicare pe piele, dar și umezirea axilei și aplicarea ulterioară a deodorantului. Prima varianta mi-a plăcut mai mult, întrucât se absoarbe mai repede în piele, pe când a doua necesită să insiști mai mult cu deodorantul. Deși procesul acesta durează puțin mai mult decât la un deodorant convențional, piatra de alaun compensează cu alte beneficii și anume: 

  • te poți îmbrăca imediat după, indiferent de culoarea hainelor
  • nu lasă urme albe 
  • lasă pielea netedă, fără urme de produs care să se acumuleze pe parcursul zilei

Deși acest ultim fapt este în esență un avantaj, întrucât deodorantul nu blochează porii și facilitează procesul natural de eliminare a toxinelor, faptul că nu lăsa nicio peliculă de produs pe piele (cum eram obișnuită) m-a făcut să mă îndoiesc de eficacitatea lui. Cu toate acestea produsul a trecut testul timpului, întrucât aplicarea sa de dimineață m-a menținut fresh pe tot parcursul zilei. 

Acest aspect s-a păstrat și în zilele mai agitate, motiv pentru care n-am simțit nevoia să reaplic produsul pe parcursul zilei. Deodorantul a blocat mirosul transpirației, astfel că deși axila se mai umezea, pielea mea avea mirosul ei caracteristic, natural, nu miros de transpirație. Totuși, simțeam lipsa parfumului, motiv pentru care am început să umezesc piatra de alaun cu apă de trandafiri. Nu doar că miroase plăcut, dar în acest fel eficiența produsului nu e percepută doar la nivelul axilei, ci și la nivel mental. Dacă vrei să-l încerci și tu, te poți bucura de extra prospețime dacă acorzi o notă florală deodorantului cu apă de trandafiri sau apă de lavandă. Ai timp să încerci toate aromele care îți fac cu ochiul deoarece cele 120 grame ale deodorantului cu piatră de alaun Trio Verde fac ca acesta să poată fi utilizat o perioadă îndelungată.

Care sunt concluziile mele la terminarea perioadei de testare? 

A fost o adevărată surpriză acest deodorant, întrucât mi-a depășit orice așteptare. Este mai eficient decât orice alt antiperspirant folosit până acum, motiv pentru care nu doar că a trecut cu brio testul, ci continuă să îl treacă zi de zi, întrucât a intrat în rutina mea de îngrijire.”

Teo

“Am auzit deseori vorbindu-se despre alternativele naturale ale deodorantelor clasice, însă am fost sceptică în privința eficienței acestora din cauza faptului că eu transpir într-un ritm alert. Îndoielile mele au persistat până când am decis să observ pe propria piele cum se comportă Deodorantul natural din piatră de alaun de la Trio Verde, pe care l-am testat timp de 2 săptămâni. 

Pentru cei mai puțin familiarizați cu piatra de alaun, ea este un mineral (natural) ce are efect antibacterian, fără a bloca porii sau transpirația, neutralizând totodată mirosul neplăcut al acesteia. După cum sugerează și numele, produsul propriu zis este o piatră (șlefuită) de culoare alb translucid, inodoră. Inițial, am crezut că va fi aproape imposibil ca în urma aplicării unui produs care nu conține ingrediente parfumate să mă simt în siguranță și ferită de mirosurile nedorite, percepție care mi s-a schimbat pe măsură ce am utilizat produsul.
În primele 5 zile, am folosit deodorantul doar dimineața și am desfășurat muncă de birou timp de 8h/zi. Conform instrucțiunilor de pe ambalaj, am umezit piatra de alaun cu puțină apă și am aplicat deodorantul prin mișcări repetate pe pielea curată (îți recomand să nu sari peste acest pas, deoarece riști să agresezi pielea, întrucât produsul are o consistență dură). Pe parcursul fiecărei zile am simțit că transpir, am avut și o senzație ușoară de umezeală, însă nu am resimțit vreun disconfort și nu m-am confruntat cu mirosuri neplăcute. Ce am remarcat, însă, este că la finalul a două dintre zile, îmbrăcămintea căpătase un miros de transpirație de intensitate scăzută, aspect care consider că a fost influențat și de alimentația din acele zile.

În urma acestei observații, am continuat testarea în două moduri diferite: primul – reaplicarea produsului la mijlocul zilei, al doilea – folosirea lui pe parcursul desfășurării activităților fizice. 

Prin reaplicarea deodorantului, senzațiile descrise anterior au persistat, însă am simțit că am sporit eficiența lui, deoarece hainele și-au păstrat mirosul fresh chiar și la finalul unei zile de muncă. 

Referitor la folosirea deodorantului din piatră de alaun ca mijloc de protecție în timpul activităților fizice, pot spune că am fost plăcut surprinsă. L-am utilizat ori de când ori am participat la o oră de aerobic, aplicând o singură dată. Cu toate că intensitatea exercițiilor este una crescută și am transpirat intens, nu am identificat mirosuri neplăcute, lucru la care nu m-am așteptat. 

Per total, sunt încântată de deodorantul piatră de Alaun de la Trio Verde și intenționez să continui folosirea lui, mai ales că hainele nu s-au pătat în contact cu acesta, iar dimensiunea produsului este suficient de compactă încât să-l pot lua cu mine oriunde.”

Dacă îți dorești să faci trecerea către deodorante naturale, încearcă piatra de alaun de la Trio Verde și profită din plin de numeroasele sale avantaje!

No Comments

    Leave a Reply