Remedii si tratamente naturiste

Interviu cu Alina Dragne (Delicii.com) – “Stilul alimentar m-a influențat enorm”

Interviu Alina Dragne

Este curios cum mâncarea apropie oamenii, creează amintiri și da, chiar poate ajunge la suflet. Pe noi ne-au cucerit iremediabil rețetele celor de la Delicii.com, 2 mai exact: banana bread și biscuiți cu lămâie și cocos pe care le-am pregătit împreună… oarecum; noi am venit cu ingredientele iar de restul (adică de tot) s-au ocupat maeștrii. 

Maeștrii sunt Alina și Marius Dragne iar ideea proiectului culinar Delicii.com este pe cât de simplă, pe atât de frumoasă: acela de a fi o sursă de inspirație pentru rețete sănătoase, un rețetar online cu delicii pe care, cel mai important, oricine le poate pregăti. 

În spatele unui asemenea proiect nu putea fi decât o persoană cu un anumit echilibru în ceea ce privește obiceiurile alimentare și viața de zi cu zi. Întotdeauna este o plăcere să vorbim cu astfel de oameni, să le aflăm povestea și să “furăm” câte un sfat pe care ulterior îl putem aplica în viața noastră pentru o schimbare în bine. 

Ce înseamnă pentru tine #traiesteverde și când ai început să conștientizezi cât de important este să ai o alimentație sănătoasă? A fost un moment 0 sau tranziția s-a întâmplat pe termen lung?

Este o întrebare foarte grea, la care m-am gândit intens. Cred că pot să identific un moment 0, dar tranziția s-a întâmplat treptat. Aveam 17 ani, în urma unei accidentări a trebuit să renunț la sportul de performanță și cântarul îmi arăta 75 kg. Acesta pot să spun că a fost momentul meu 0, au urmat toate greșelile din lume de la diverse diete până la înfometare. Dar toate m-au adus în punctul în care sunt astăzi. Așa că, pentru mine #traiesteverde înseamnă echilibru.

Cum arată o zi în care mănânci sănătos?

Cred că abia a doua zi îmi dau seama dacă am mâncat sănătos ?. Dacă mă trezesc dimineață plină de energie și nu sunt balonată înseamnă că am făcut eu ceva bine. În general îmi plac dimineața terciurile de ovăz cu fructe, la prânz o porție de paste și seara o salată cu năut și halloumi, sau o supă. Eu mă simt bine după așa o zi. Și apă, multă apă!

Cum arată o zi în care îți spui că nu ai avut un stil de viață sănătos?

Eu cred foarte mult în echilibrul alimentar. Așa că nu mă “cert” dacă într-o zi beau o băutură acidulată sau dacă poftesc ocazional ceva prăjit. Dar cu siguranță nu o să mă simt bine dacă într-o singură zi consum de toate în exces, nu fac mișcare și nu mă hidratez.

Ce ți se pare cel mai dificil în a avea grijă de tine: de corpul tău, de alimentația ta, de sufletul tău?

Cel mai dificil mi se pare să fii constant. Să faci asta zi de zi, sau să te poți întoarce la rutina ta zilnică. 

Ce ți-ai dori să faci mai mult pentru tine?

Mi-aș dori să îmi fac timp pentru mine.

Stilul alimentar a influențat starea ta fizică sau emoțională? Ai simțit vreo diferență după ce ai trecut la un stil de viață sănătos?

Da, stilul alimentar m-a influențat enorm. Fizic, de exemplu, 8 ani m-am trezit zilnic la 5.30 dimineața, fără snooze, fără cearcăne, fără pierderea energiei pe parcursul zilei. Nu cred că aș fi reușit dacă aveam o alimentație încărcată și haotică.

Care era dulcele preferat când erai mică și care e acum?

Îmi plăcea la nebunie negresa mamei, un pic însiropată și cu multă nucă deasupra. Acum nu știu sigur, cred că tot ceva cu ciocolată, dar sunt mult mai ponderată.

Când îți spui că vrei să faci mișcare, care e sportul sau activitatea la care te gândeșți cel mai des și care îți aduce cea mai mare satisfacție?

Vai, greu de răspuns. Nu pot să rămân “fidelă” unui singur tip de activitate, îmi place să și alerg, și să merg la yoga, iar dinamica dintr-o sală de crossfit e ca un boost de încredere în mine. Dar voi rămâne tot timpul cu sporturile de apă în suflet, eu am făcut caiac și mi-ar plăcea să profit de vremea caldă să mă mai plimb cu barca pe lac.

Cum a apărut ideea shop-ului Delicii.com și cine creează farfuriile, bolurile și celelalte obiecte din ceramică?

Shop-ul Delicii.com a apărut ca un fel de manifest al nostru. Mie și lui Marius ne place să luăm masa împreună și este ca un fel de ritual de familie. Ne place să ne simțim acasă ca la restaurant, iar la această atmosferă contribuie fiecare mic element.

Obișnuiam să punem pe Instagram poze cu brunch-urile noastre și cu toate că nu găteam neapărat ceva nemaivăzut toată lumea era surprinsă că e la noi acasă și că așa mâncăm noi. Așa ne-am dat seama că diferența o dădea vesela noastră și așa ne-am gândit să dăm ocazia fiecăruia să își creeze propria poveste în jurul mesei.

Produsele noastre sunt toate lucrate manual în România, colaborăm cu diverși ceramiști talentați care știu să pună în practică toate ideile noastre pe care le visam.

Recomandă-ne 3 bloguri, documentare, video-uri sau articole care crezi că i-ar ajuta pe cei care își doresc să facă o schimbare în ceea ce privește stilul alimentar.

Cred că putem găsi inspirație și motivație peste tot, dar la oricâte documentare ne-am uita, schimbarea vine din noi. Îmi plac What the Health, Cooked (are focusul pe acest trend de meal prep și cred că ar fi chiar de ajutor) și Chef’s Table. 

About Author

Iubitor al cuvintelor scrise pe care le aștern online de câțiva ani și le citesc încă din copilărie. Explorator al naturii, pasionat de mișcare, cadrele foto perfecte și romanele polițiste.

No Comments
    Leave a Reply