Stiati ca

#vegisnews – TVA mai mic la produsele bio

TVA mai mic la produsele bio

Guvernul României a adoptat în luna mai a acestui an ordonanța de urgență privind modificarea TVA-ul la produsele certificate bio (ecologice) dar și cele tradiționale, autorizate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Pentru a încuraja consumul produselor bio, TVA-ul a fost redus de la 9% la 5%.

Agricultura bio este una mai restrictivă, în sensul că nu permite utilizarea pesticidelor, a substanțelor care grăbesc procesul de creștere al fructelor și legumelor sau altor elemente chimice. Prin urmare, produsele care provin din acest tip de agricultură sunt considerate mai calitative, mai sănătoase iar de acum sunt și mai ieftine!

Băuturile fermentate, pe val în următorii 5 ani

Cele mai recente rapoarte publicate de Zenith Global, consultantul numărul 1 în domeniul alimentar la nivel mondial, preconizează o creștere importantă în vânzări pe piața europeană a 3 băuturi fermentate: kombucha, kefir și oțetul din cidru de mere. Rapoartele au la bază analize, statistici și previziuni pentru următorii 5 ani.

Băuturile fermentate se potrivesc fără îndoială cu cererea comsumatorilor pentru produse autentice, naturale, gustoase și sănătoase.” – Richard Hall, președintele Zenith Global

Atât kombucha, cât și kefirul și oțetul din cidru de mere reprezintă 3 surse naturale de probiotice benefice pentru sistemul digestiv.

About Author

Iubitor al cuvintelor scrise pe care le aștern online de câțiva ani și le citesc încă din copilărie. Explorator al naturii, pasionat de mișcare, cadrele foto perfecte și romanele polițiste.

No Comments
    Leave a Reply