Ingrijire personala / Remedii si tratamente naturiste

Infecție urinară – simptome și tratament naturist

5 din 10 femei experimentează la un moment dat o infecție urinară, cele mai predispuse fiind cele cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani. Motivul pentru care sunt frecvența este mai crescută la femei este faptul că uretra este mai mică și pentru că aparatul urinar se găsește în apropierea anusului și astfel riscul de transmitere a bacteriilor este mult mai mare.
Pe lângă factorul fiziologic, vara este anotimpul propice pentru dezvoltarea acestor infecții, una dintre posibilele cauze fiind deshidratarea. Mersul la piscină sau călătoriile planificate cu mare entuziasm încă de la începutul anului pot fi de asemenea un factor determinant, deoarece pot apărea mult mai ușor dezechilibre care să favorizeze dezvoltarea bacteriilor în vezica urinară.

Simptomele caracteristice care însoțesc infecțiile tractului urinar sunt:

 • Urinări dese asociate cu eliminarea unei cantități mici de urină
 • Usturime sau durere la urinare
 • Eliminari de urină tulbure, urât mirositoare sau cu sânge
 • Stare de rău caracterizată prin greață, vărsături, frisoane și febră
 • Utilizarea îndelungată a medicației alopate specifice acestui tip de afecțiune poate induce reacții adverse, rezistență la tratament și astfel ineficiență a terapiei. Ingredientele provenite din extracte de plante sunt o soluție naturală pentru infecțiilor urinare. 
 • Secom® propune o combinație de 2 produse, concepută pentru a oferi suport în gestionarea simptomelor și a recurenței infecțiilor urinare, atât pentru doamne, cât și pentru domni.

  Uro-Care with CranActin® este formulă avansată cu D-manoză, Merişor şi vitamina C care ajută la menținerea sănătății tractului urinar.

  • D-manoza este un zahar care se găsește în numeroase legume și fructe. Literatura de specialitate indică utilizarea acesteia în infecții ale tractului urinar prin acțiuni multiple. 

  Un studiu publicat în anul 2016, a arătat că d-manoza administrată atât pentru a reduce manifestările și reapariția infecțiilor urinare, a determinat o îmbunătățire a calității vieții prin scăderea simptomelor și a incidenței acesteia. Un mecanism prin care aceasta acționează este acela de împiedicare a adeziunii și a invaziei bacteriilor la pereții vezicii urinare. 

  Acțiunea d-manozei este completată de extractul de Merișor și Vitamina C prin efectele pe care le au asupra agenților patogeni și asupra urinei. 

  • Extractul de Merișor (Cranberry) prezintă acțiuni recunoscute asupra agentului perturbator E.  coli datorită unor compuși care împiedică aderarea și favorizează desprinderea de pe celulele uroteliale. Într-un studiu la care au participat femei cu infecții urinare recurente s-a evidențiat faptul că cele care au primit merișor (suc sau tablete) au înregistrat o scădere a apariției a cel puțin un simptom caracteristic pe o perioadă de 12 luni, comparativ cu cele care au primit placebo.
  • În această formulă Vitamina C are rolul de a acidifia urina. S-a demonstrat, in vitro, că vitamina C prezintă efect bacteriostatic, prin transformarea unor compuși eliminați de bacterii în compuși toxici pentru acestea.

  De ce ar trebui să asociem un probiotic în schema de tratament a infecțiilor urinare?

  Probioticele sunt microorganismele care oferă un efect benefic asupra sănătății. 

  Jarro-Dophilus®+FOS conține o asociere de bacterii benefice cu 6 tulpini patentate și fibre solubile, cu rol de suport în susținerea și refacerea echilibrului florei. Conține 6 tulpini patentate, studiate clinic, 4 Lactobacillus și 2 Bifidobacterium pentru acțiune sinergică și specifică asupra mai multor tipuri de factori perturbatori.

  Literatura de specialitatea afirmă faptul că speciile de Lactobacilli sunt implicate în inhibarea aderării, creșterii și colonizării de către bacteriile uropatogene. O populare normală cu Lactobacilli prezintă un efect puternic inhibitor asupra E.coli. Administrate în asociere cu produse destinate tratării și prevenirii infecțiilor urinare prezintă o acțiune mult mărită comparativ cu administrarea unică. 

  Tulpini de Lactobacilli, analizate în studiile clinice, s-au evidențiat prin aplicabilitatea în management-ul simptomelor caracteristice infecțiilor urinare.    

  Administrarea Uro-Care with CranActin® împreună cu Jarro-Dophilus®+FOS reprezintă o combinație utilă în reducerea simptomelor infecțiilor tractului urinar și a reapariției acestora.

  Fii cu un pas înaintea infecțiilor urinare cu produsele Secom! 

No Comments

  Leave a Reply