Remedii si tratamente naturiste

Sânziana, cosmetice românești cu Antioxivita [Rebranding & review]

cosmetice romanesti Sanziana

De curând, producătorul român Prisaca Transilvania ne-a uimit cu rebranding-ul gamei de cosmetice Sânziana, și spunem asta deoarece noile ambalaje sunt absolut încântătoare, cu ilustrații delicate din natură într-un joc viu de culori. Produsele pentru îngrijire Sânziana sunt fabricate la Cluj, iar gama se concentrează în special pe cele destinate îngrijirii de zi cu zi a tenului, respectiv a tenului cu probleme.

COSMETICE ROMÂNEȘTI CU ANTIOXIVITA

Cosmeticele Sânziana se remarcă mai ales prin compoziția de ingrediente (uleiuri naturale, vitamine, apă termală, apicole) și faptul că nu conțin parabeni, coloranți sintetici, parafine, phenoxyethanol sau EDTA. Ingredientul cheie ce întră în compoziția fiecărui flacon și borcănaș în parte este Antioxivita, cunoscut ca cel mai puternic antioxidant natural românesc.

Obținut printr-o metodă brevetată de ing. Simona Bișboacă și premiat cu medalia de aur la Salonul de Inventică Mondială IWIS (2011), produsul Antioxivita păstrează antioxidanții din struguri într-o concentrație mare, având efecte benefice în prevenirea îmbătrânirii premature a pielii.

Pe noi ambalajul ne-a convins, dar am fost curioși să simțim pe propria piele cum sunt aceste produse, care este consistența cremelor, mirosul, într-un cuvant dacă sunt la fel de bune precum arată. Zis și făcut! Am testat 6 din cele 8 cosmetice care alcătuiesc gama Sânziana și vă dezvăluim primele impresii mai jos.

LAPTE DEMACHIANT

Cu apă termală de la Băile Felix, ulei din sâmburi de struguri și ulei de jojoba, laptele demachiant este disponibil într-un flacon de 200ml prevăzut cu pompiță, ceea ce îl face ușor de aplicat pe dischetă. Capul pompiței se rotește pentru a permite utilizarea, așadar îl poți lua cu tine oriunde fără teama că va curge.

Produsul nu are tocmai consistența specifică laptelui, ci una mai groasă. Textura este foarte catifelată, parfumul intens, plăcut, cu note florale, iar culoarea roz pastelat.

Laptele demachiant nu a fost testat împotriva machiajului rezistent la apă, însă înlătură eficient machiajul obișnuit. Nu încarcă tenul, în sensul că după utilizare pe suprafața pielii nu rămân urme de produs; ba mai mult, pielea este ușor catifelată, plăcută la atingere.

Ce zic clienții:

“Cu siguranță îl voi recumpăra. Pentru mine este cel mai eficient demachiant și blând în același timp. Pielea nu rămâne lipicioasă sau uscată și nici nu simt nevoia să mă clătesc. Curăță machiajul surprinzător de bine. Textură excelentă!” – clientă Vegis

CREMĂ ANTICELULITICĂ

Cu 2 ingrediente în compoziție cunoscute pentru rolul benefic în eliminarea celulitei, cafeina, respectiv uleiul de scorțișoară, crema anticelulitică Sânziana întărește țesutul conjunctiv, are efect tonifiant, îmbunătățește circulația și contribuie la eliminarea retenției de apă. Ambalajul este asemenea laptelui demachiant din aceeași gamă, și anume într-un flacon cu pompiță și gramaj de 200ml.

Crema anticelulitică are un miros deosebit deoarece aduce aminte de… griș cu lapte presărat cu scorțișoară pe deasupra. Acesta se datorează uleiului de scorțișoară, așadar te poți aștepta la un adevărat răsfăț din toate punctele de vedere!

Cât privește textura, crema este foarte lichidă de aceea trebuie să fii un pic atentă atunci când o aplici deoarece aceasta curge repede și s-ar putea să-ți scape printre degete la propriu. Cel mai sigur este să dozezi cantități mici direct în palmă pentru a evita scurgerea produsului.

Ca orice alt produs anticelulitic, crema Sânziana trebuie aplicată zilnic pe o perioadă mai îndelungată pentru a te bucura de rezultate.

Ce zic clienții:

“Textură foarte plăcută, parfum discret. Intră ușor în piele și cred că va îmbunătăți aspectul general al acesteia.” – clientă Vegis

CREME PENTRU TEN

Gama Sânziana ne răsfață cu 6 tipuri de creme, și anume: cremă antiacneică, cremă pentru conturul ochilor, cremă antirid, cremă hidratantă, cremă de noapte și cremă de mâini, cele 4 din urmă fiind și cele pe care noi le-am testat.

Cremele sunt disponibile în borcănașe de 30ml de culoare brună ce oferă protecție împotriva razelor solare și asigură astfel păstrarea ideală a ingredientelor și proprietăților specifice. În interior sunt prevăzute cu o mică dischetă, îndepărtarea acesteia dezvăluind cremele propriu-zise în tonuri calde din punct de vedere cromatic… nuanțele și consistența aproape că ne-au adus aminte de fondurile de ten lichide.

Textura este groasă, fină și ușoară; aproape că nu simți că ai aplicat crema indiferent că vorbim de cea pentru mâini sau ten. Cremele intră repede în piele și nu lasă o senzație lipicioasă.

Cât privește mirosul, acesta nu este unul neplăcut într-atât încât să reprezinte un inconvenient în folosirea produselor însă nici nu este unul floral de pildă, cum probabil multe dintre voi s-ar aștepta de la astfel de cosmetice.

CREMĂ ANTIRID

“Bucuria mea este că pot înlocui mărci celebre cu acest brand românesc și să obțin cel puțin aceleași rezultate.” – clientă Vegis

 • conține TENS’UPTM, un ingredient activ cu efect antirid și lifting dovedit prin studii clinice; are acțiune imediată și pe termen mediu;
 • îmbunătățește elasticitatea tenului;
 • oferă protecție împotriva factorilor de mediu.

CREMĂ DE NOAPTE

“Se absoarbe foarte bine în piele, o recomand” – clientă Vegis

 • hidratează pielea;
 • revitalizează tenul.

CREMĂ HIDRATANTĂ

“Este o cremă foarte bună, hidratează pielea intens, o lasă catifelată, tenul luminos, curat . O ador ! O pot aplica dimineață și seara , o pot aplica ca bază la machiaj și cel mai important este că este naturală 100%. O recomand!” – clientă Vegis

 • îmbunătățește elasticitatea tenului;
 • poate fi utilizată ca și cremă de zi și de noapte deopotrivă.

CREMĂ DE MÂINI

“Prima impresie a fost că e cam scumpă… m-am răzgândit după câteva zile când am văzut cum au reacționat mâinile mele la cremă” – clientă Vegis

 • menține pielea hidratată;
 • stimulează regenerarea celulară;
 • previne îmbătrânirea pielii și formarea petelor aferente.

Ți-a atras atenția în mod special unul din produsele pe care le-am testat? Noile creme cu Antioxivita de la Prisaca Transilvania sunt disponibile online, pe vegis.ro!

Află mai multe despre Antioxivita – 14 beneficii fantastice ale celui mai puternic antioxidant românesc

About Author

Iubitor al cuvintelor scrise pe care le aștern online de câțiva ani și le citesc încă din copilărie. Explorator al naturii, pasionat de mișcare, cadrele foto perfecte și romanele polițiste.

No Comments
  Leave a Reply