Produse naturiste / Remedii si tratamente naturiste

Gama Energotonic® junior pentru prichindei veseli și sănătoși

Energotonic junior

Dacă ești părinte, ai observat cu siguranță cât de des poate răci micuțul tău în cursul unui an. În medie, copiii de până la 2 ani se confruntă cu o infecție respiratorie, cunoscută popular drept răceală, chiar și de 10 ori pe an. Odată cu accesul la medii noi precum grădinița sau școala, copiii tind să fie mai sensibili pentru că virusurile și bacteriile se transmit mai ușor într-o comunitate.

Un alt factor care influențează frecvența gripelor și a răcelilor poate fi chiar sistemul imunitar al prichindeilor noștri. Deși imunitatea celor mici începe să se formeze încă din perioada intrauterină, cu ajutorul placentei, aceasta își continuă dezvoltarea până la maturitate, pe măsură ce organismul este expus la diverși agenți patogeni. De aceea, este firesc ca mai ales în primii ani de viață, imunitatea copiilor să funcționeze la capacitate mai redusă.

Pentru că te știm preocupat de creșterea rezistenței micuțului tău, îți propunem o selecție de produse naturale, care funcționează ca o barieră protectoare în caz de gripă și răceală, ameliorând rapid simptomele. 

Siropuri și soluții cu gust plăcut, 100% naturale

Gama Energotonic® junior de la PlantExtrakt vine în ajutorul micuțului tău cu formule eficiente din plante, siropuri și soluții  delicioase, destinate întăririi organismului și dezvoltării armonioase. Perfecte în caz de gripă și răceală, la baza produselor Energotonic® junior stau extracte fitoterapice și gemoterapice, din plante recoltate ecologic, cu multiple beneficii asupra stării de bine. Acestea se dovedesc utile pentru sănătatea tractului respirator, în caz de tuse seacă sau productivă, nas înfundant, dureri la nivelul urechii.

Extractele din plante din siropurile și soluțiile naturale îmbunătățesc starea generală a celui mic prin eliminarea mucusului, calmarea tusei, decongestionarea căilor respiratorii și menținerea igienei urechii.

Indiferent de nevoile prichindelului tău, produsele din gama Energotonic® junior sunt ușor de utilizat și sunt recomandate pentru copii cu vârsta cuprinsă între 1 și 8 ani. 

Este important să cunoști faptul că siropurile din gama Energotonic® conțin zahăr invertit, care reprezintă o alternativă mai sănătoasă pentru organism decât zahărul alb. Zahărul invertit se potrivește perfect în compoziția siropurilor naturale (de Afine, Coacăz negru, Cătină, Măceș), conservând eficient proprietățile binefăcătoare ale fructelor.

Iată tot ce trebuie să știi despre produsele din plante medicinale Energotonic® junior, cu efect tonic și vitaminizant asupra întregului organism! 

1. Soluție cu ridiche neagră și miere de albine: ca în copilărie

Călătorește în timp și amintește-ți de cel mai popular sirop al copilăriei, ușor de preparat în casă. Iată una din modalitățile prin care poate fi obținut: 

 • Spală bine o ridiche neagră. 
 • Taie partea de sus a ridichiei și folosește-o drept capac. 
 • Nu uita să tai puțin și din partea de jos pentru a-i conferi stabilitate. 
 • Scobește ridichea în interior și apoi adaugă două lingurițe de miere de albine. 
 • La final, pune „capacul” și las-o la macerat peste noapte.
 • Din siropul rezultat se administrează o linguriță de 2 – 3 ori pe zi. 

Siropul Energotonic® junior preia și îmbunătățește această formulă tradițională, în compoziția sa regăsindu-se miere de albine și suc obținut prin presarea la rece a rădăcinii de Ridiche neagră. De altfel, varianta de sirop Energotonic Junior cu ridiche neagră este concepută atât pentru copii, cât și pentru adulți, ca să-ți amintești de puterea benefică a acestui leac, preparat cu drag de mamele și bunicile noastre. 

Acest produs marca PlantExtrakt are acțiune emolientă asupra mucoasei respiratorii și favorizează eliminarea secrețiilor prin expectorație, în cazul tusei productive.

Printre proprietățile terapeutice ale Rridichiei negre se numără întărirea naturală a imunității datorită conținutului bogat de vitamine și minerale (complexul de vitamine B, vitamina C, magneziu, calciu, zinc) și reglarea apetitului.

2. Sirop Energotonic® junior Vitamine: susține dezvoltarea armonioasă 

După cum ai observat, procesul de formare a imunității copiilor implică un traseu anevoios, plin de provocări. Din fericire, formula complex Energotonic® junior Vitamine este un ajutor de încredere, cu efect vitaminizant asupra întregului organism. 

Datorită compoziției din extracte gemoterapice și fitoterapice (muguri de brad, porumbar, măceș), cât și a complexului de vitamine (vit. C, vit. A, vit. E, vit. D3, vit. B12, vit. B1, vit. B2, vit. B5 și vit. B6), acest produs fortifică imunitatea copiilor, susține dezvoltarea sistemului osos și a dentiției, favorizează concentrarea și funcționarea optimă a sistemului nervos. 

Gustul plăcut al siropului de Afin și Coacăz negru transformă produsul într-o formulă adorată de cei mici, contribuind însă și la sănătatea tractului respirator.

3. Sirop natural în caz de tuse seacă și productivă

Fie că prichindelul tău se confruntă cu tusea seacă sau productivă, disconfortul creat e greu de gestionat, iar iritarea gâtului și respirația îngreunată îi pot afecta semnificativ starea de bine, apetitul și chiar orele de odihnă.

În acest caz este util siropul Energotonic® junior pentru Tuse seacă sau productivă. În compoziția acestuia se regăsesc ingrediente naturale, atent selecționate, precum: extract din muguri de Carpen, extract din muguri de Alun, mlădițe de Măceș, Cătină, extract din muguri de Brad și suc de Ridiche neagră.

Mixul dintre Carpen, Alun, Măceș și Ridiche neagră are rolul de a favoriza eliminarea mucusului, cât și de a ușura respirația. Extractul de muguri de Brad din compoziție are acțiune antiinflamatoare și cicatrizantă, pentru funcționarea normală a bronhiilor și a plămânilor. După cum știi, Măceșele și Cătina sunt surse naturale de vitamina C, ajutând la fortificarea și energizarea organismului. 

4. Sirop Energotonic® junior Sinusuri – pentru respirație ușoară

Dacă micuțul tău se confruntă cu nasul înfundat, mucozități nazale abundente, dureri de cap și presiune în zona sinusurilor, o variantă de luat în calcul este siropul Energotonic® junior Sinusuri

Ca orice alt produs din această gamă, punctul forte al siropului constă în formula naturală care îmbină siropul din fructe de Măceș și extractele gemoterapice din muguri de Arin negru, Carpen, Cătină și Coacăz negru. Acest mix cu efect antiseptic și vitaminizant acționează rapid, contribuind la buna funcționare a sistemului respirator.

5. Picături Mullein pentru igiena urechilor

Uneori, gripele și răcelile pot fi însoțite și de durere la nivelul urechii, accentuând sensibilitatea acestei părți ale corpului. O altă cauză a durerilor în zona urechii, care afectează atât acuitatea auditivă, poate fi și acumularea de cerumen (popular cunoscut și ca dop de ceară).

Deși secreția de cerumen este prielnică pentru buna funcționare a urechii, oferind protecție împotriva bacteriilor, acumularea excesivă a acestei substanțe poate fi nocivă și creează disconfort.

Pentru ca micuțul tău să beneficieze de o igienă a urechii corespunzătoare, include în rutina lui picăturile Mullein pe bază de extract de Llumânărică. Această plantă previne acumularea excesului de cerumen și ameliorează hipersensibilitatea urechii. Un alt avantaj al produsului constă în faptul că poate fi utilizat pentru o perioadă mai lungă de timp. 

Contribuie în mod conștient la starea de bine a copilului tău și orientează-te spre soluții naturale, ușor de administrat. Intră pe vegis.ro și comandă produsele  Energotonic® junior potrivite pentru prichindelul tău, astfel încât să treacă mai ușor peste orice provocări! 

Surse bibliografice

 • https://www.hollandandbarrett.com/the-health-hub/conditions/childrens-health/childrens-immunity/four-easy-ways-boost-childs-immunity/
 • https://kidshealth.org/en/parents/immune.html
 • https://www.webmd.com/cold-and-flu/cold-guide/children_colds#1
 • https://www.nature-and-garden.com/health/black-radish-health-benefits.html
 • https://www.healthline.com/nutrition/rose-hips
 • https://myhealth.alberta.ca/Health/aftercareinformation/pages/conditions.aspx?hwid=bz1125

No Comments

  Leave a Reply