Remedii si tratamente naturiste

7 Efecte terapeutice ale tămâiei: Cum te ajută Boswellia Serrata să-ți menții sănătatea?

Efecte Terapeutice Tamaie 1

Boswellia Serrata sau tămâia, cum mai este cunoscută în popor, este o rășină obținută din arborele cu același nume (Boswellia Serrata), originar din India. Efectele terapeutice ale tămâiei sunt numeroase, întrucât aceasta poate fi folosită atât pentru uz intern, cât și pentru uz extern.

Simbol al practicilor religioase, tămâia a fost utilizată de-a lungul timpului în diverse culturi. Cei care acordau o importanță deosebită efectelor terapeutice ale tămâiei sunt reprezentanții religiilor asiatice.

Acum mii de ani, budiștii, călugării Zen și hindușii obișnuiau să ardă tămâie, deoarece acest ritual era considerat important în procesul de meditație, ascensiune spirituală și vindecare.

Boswellia Serrata

Nativii Americani ardeau tămâie pentru a curăța lăcașurile de cult, casa și sufletul de impurități.

Agitația specifică lumii moderne și diversele afecțiuni cu care ne confruntăm readuc în centrul atenției beneficiile remediilor naturale, inclusiv a Boswellia Serrata. 

Te invităm să descoperi în continuare cele mai importante efecte teraputice ale tămâiei și motivele pentru care este indicat să o folosești.

Efectele terapeutice ale tămâiei: De ce să începi să folosești Boswellia Serrata? 

Studiile de specialitate au confirmat faptul că extractul de tămâie este recunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare, dar și pentru efectele sale antitumorale. În articolul Rășina cu rol antiinflamator: extractul de tămâie, am descris pe larg rolul acesteia în afecțiunile inflamatorii. 

Utilizarea extractului de tămâie naturală sau a produselor pe bază de tămâie au multiple beneficii asupra organismului:

1. Ameliorează stările de anxietate și depresie

O echipă de oameni de știință, alcătuită și din cercetători de la Universitatea Johns Hopkinks și de la Universitatea Hebrew din Ierusalim afirmă că arderea rășinei din arborele Boswellia Serrata (tămâia) activează anumite părți din creier, fapt ce ajută la ameliorarea stărilor de depresie și anxietate.

Efecte terapeutice tamaie - Stari anxietate si depresie

Mai mult, există studii care demonstrează rolul mirosului în activitatea cerebrală. O cercetare realizată la Universitatea din Florida confirmă faptul că atunci când mirosim, celulele din zona olfactivă a creierului sunt stimulate, astfel că au loc schimbări în creier. Prin urmare, mirosul îți influențează starea de spirit

Uleiul esențial de tămâie pentru uz intern este o opțiune potrivită pentru eliminarea stărilor de angoasă. Atenție însă: administrarea internă a uleiul esențial de tămâie trebuie realizată numai la îndrumarea unui specialist și sub stricta supraveghere a acestuia.  

2. Îmbunătățește circulația sângelui

Uzul extern al tămâiei contribuie la îmbunătățirea fluxului și circulației sangvine. În consecință, aceasta poate combate afecțiunile asociate sistemului osos și articulațiilor, sistemului muscular și sistemului circulator. 

3. Influențează calitatea somnului

Efecte terapeutice tamaie - Aromaterapie

Dacă ai probleme cu somnul și nu reușești să te odihnești pe timpul nopții, uleiurile esențiale pe bază de tămâie pot fi folosite în aromaterapie sau ca ingredient în difuzoare și arzătoare. Proprietățile acestora contribuie la încetinirea activității sistemului nervos, astfel că mintea și corpul tău se pot relaxa, iar tu te poți bucura de un somn odihnitor.  

4. Reduce cicatricile

Printre efectele terapeutice ale tămâiei se numără și îmbunătățirea aspectului pielii. Utilizarea Boswelliei Serrata poate contribui la ameliorarea cicatricilor sau a urmelor inestetice provocate de acnee ori coșuri.  

Produse pe baza de tamaie

5. Întărește organismul 

Suplimentele naturale pe bază de tămâie au un spectru larg de acțiune, fiind benefice pentru întărirea sistemului imunitar și a articulațiilor. Mai mult, comprimatele ce conțin extract de tămâie au rol și în ameliorarea afecțiunilor urinare, renale, hepato biliare și reumatice, precum și în problemele de potență.

6. Contribuie la eliminarea stresului

Ritmul alert al vieții moderne își pune deseori amprenta. Dacă te simți copleșit de activitățile pe care trebuie să le duci la bun sfârșit sau epuizat la finalul zilei, tămâia este un bun remediu pentru a elimina stresul acumulat.

Arderea tămâiei stimulează creierul și induce o stare de relaxare și calm. Poți apela la această metodă chiar și atunci când te răsfeți cu o baie cu multă spumă sau cu un masaj. 

7. Ajută în procesul de meditație

Efecte terapeutice tamaie - Meditatie

Dacă obișnuiești să practici yoga sau intenționezi să reflectezi la diverse aspecte personale, tâmâia favorizează procesul de meditație. Datorită proprietăților sale terapeutice, Boswellia Serrata îți induce o stare de liniște, astfel că poți medita în profunzime. 

La final, sperăm că toate informațiile despre efectele terapeutice ale tămâiei să te ajute să ai un organism sănătos și puternic. Și nu uita: pentru mai multe detalii privind beneficiile plantelor naturale, urmărește secțiunea Remedii și tratamente naturiste a blogului.

Până la următorul articol, îți dorim multă sănătate și spor în toate! 

Surse:

https://buddhaweekly.com/why-incense-is-more-than-just-a-pleasant-backdrop-to-meditation/

https://www.onetribeapparel.com/blogs/pai/benefits-of-incense

https://www.vectiskarma.co.uk/Benefits-of-Burning-Incense

About Author

Vorbăreață incurabilă, dar care adoră să își împărtășească ideile și în scris. Iubitoare de animăluțe, călătorii și cărți inspirate din fapte reale.

5 Comments

  • Camelia
    February 15, 2020 at 21:55

    Sa stiti ca si eu folosesc produsele dumneavoastra, si sunt de o calitate foarte buna si la pret rezonabil.

    Reply
    • Alexandra
      March 10, 2020 at 15:17

      Ne bucurăm tare mult să auzim acest lucru; vă mulțumim pentru feedback!
      Multă sănătate vă dorim!

      Reply
  • Toni
    July 26, 2020 at 09:57

    Bună! Este buna tamaia direct pusă pe o masea pentru a trece durerea?

    Reply
    • Teo
      July 28, 2020 at 17:06

      Bună ziua! Echipa noastră nu are pregătire medicală, astfel că nu deținem informații referitoare la acest aspect.
      Sfatul nostru este să apelați la un medic specialist pentru a vă indica ce este de făcut în cazul dumneavoastră.
      Multă sănătate vă dorim!

      Reply
  • Maria
    January 14, 2021 at 12:28

    Un produs foarte bun pentru sanatate.

    Reply

Leave a Reply