Produse naturiste

Cura de detoxifiere – curăţarea organismului şi primul pas într-o cură de slăbire

Toxine, detoxifiere, slăbit. Cuvinte pe care le citim tot mai des în articole medicale sau de lifestyle. Ordinea nu este aleatorie. Toxinele se acumulează în organismul fiecăruia, indiferent de sex sau vârstă. Pentru a scăpa de acestea este necesar o cură de detoxifiere a cărei rol este de a curăţa organismul. După această etapă urmează cura de slăbire. Din păcate, multe persoane se opresc după cura de detoxifiere asociind-o cu o cură de slăbire. Faptul că scăpaţi de câteva kilograme în urma curăţării organismului nu înseamnă că aţi slăbit. Aceste kilograme se traduc în eliminarea toxinelor şi nu a kilogramelor nedorite. Totodată, cura de detoxifiere mai este asociată şi cu perioada postului, altă asociere nu tocmai de bun augur.

“Natura a înzestrat corpul uman, pe parcursul evoluţiei sale, cu un sistem de detoxifiere propriu, foarte eficient, alcătuit din ficat, rinichi şi tractul intestinal. În fiecare zi, aceste trei organe dizolvă şi elimină substanţele dăunătoare din corp – unele dintre acestea provin din mediul înconjurător, iar altele sunt produse derivate ale proceselor chimice din organism. Apoi, suntem protejaţi şi de o barieră foarte eficientă care se află între noi şi mediul înconjurător: pielea noastră. Împreună, toate acestea formează un sistem de detoxifiere care este robust, sofisticat şi suficient de versatil pentru a elimina concentraţiile obişnuite de impurităţi care ajung în corp”. Afirmaţie făcută de către Alan Boobis, profesor de biochimie şi farmacologie. Dar cum procedăm în cazul în care mediul înconjurător nu mai este atât de prietenos cu omenirea şi ,implicit cu organismul uman? Ne putem baza doar pe mecanismul propriu de detoxifiere, când viaţa de zi cu zi este plină de stres?

Detoxifierea sau detoxul reprezintă o perioadă în care metabolismul este pus pe repaus, perioadă în care i se dă posibilitatea să consume energie şi pentru alte procese dându-i astfel oportunitatea de a se curăţa de tot ce înseamnă digestie. Digestia, precum şi metabolizarea substanţelor hrănitoare reprezintă 70-80% din energia consumată în mod obişnuit. Dacă acest proces îl uşurăm prin detox, această energie va putea fi folosită în alte direcţii. Aşadar, detoxifierea este un proces de scurtă durată ce are scopuri precise, fiind un fel de a restarta organismul.

Când este bine să facem o cură de detoxifiere? Cura de detoxifiere este recomandată de două ori pe an, mai exact primăvara şi toamna, momentele cheie în care metabolismul uman se modifică radical. Trecerea de la alimentaţia din cursul iernii, mai bogată caloric, la cea de vară, bogată în fructe şi legume proaspete şi invers.

Atenţie! Nu faceţi din curele de detoxifiere un stil de viaţă. Tot ce este dus la extrem, inclusiv curele, pot crea, mai apoi, probleme digestive. Dacă obişnuim organismul să mănânce numai lucruri pasate şi numai lichid, cu siguranţă vom avea un anume tip de disconfort când trecem brusc la o alimentaţie solidă.

Pentru rezultate optime recomandăm un supliment 100% natural ce ajută organismul în procesul de detoxifiere: Detox Activ de la Herbagetica. Acest produs aduce organismului următoarele beneficii:

  • Detoxifiere la nivel celular
  • Sistemul hepatobiliar şi tranzitul intestinal sunt ajutate să funcţioneze normal
  • Apetitul alimentar este inhibat
  • Organismul este protejat împotriva stresului oxidativ
  • Stimulează sistemul imunitar

Acum, că toamna bate la uşă o cură de detoxifiere este bine venită pentru organism. Pune-ţi pe primul loc sănătatea!

No Comments

    Leave a Reply