Te-ai întrebat vreodată de ce anumite plante au în denumirea lor nume de animale sau, după caz, păsări? Deşi nu există o explicaţie concretă şi general valabilă în acest sens, răspunsul este totuşi unul simplu şi cât se poate de logic: pentru că respectivele plante au frunze sau flori care aduc aminte de animalele a căror nume le poartă. Astfel, în flora autohtonă regăsim Gheara Mâţei, Coada Calului, Creasta Cocoşului, dar şi populara Brânca Ursului, planta căreia îi vom dedica toată atenţia noastră în cele ce urmează.
Cu o valoare terapeutică importantă, consumul produselor ce conţin Brânca Ursului are beneficii dovedite asupra sănătăţii noastre, îndeosebi asupra sistemului digestiv, reproducător şi a vieţii sexuale.
Brânca Ursului, adjuvant în probleme de natură sexuală
O viață sexuală bună are o influență pozitivă asupra sănătății fizice și mentale, precum și asupra relației de cuplu. Pe lângă efectele benfice pe care le are pe termen scurt, cum ar fi îmbunătățirea stării psihice și diminuarea anxietății, sexul ajută și la prevenirea unor afecțiuni grave, precum boli cardiace, cancer de prostată, etc.
Există însă și momente când nivelul dorințelor sexuale scade datorită unor factori emoționali sau fizici. Cele mai deranjante consecințe ale acestor factori, în cazul bărbaților, sunt tulburările de dinamică sexuală care se pot manifesta sub mai multe forme, cum sunt:
- lipsa libidoului;
- ejaculare precoce;
- erecție slabă;
- spermatoree.
Planta Brânca Ursului este cunoscută în popor drept „Crucea pământului”, iar specialiştii o numesc și „Ginseng-ul românesc”. Aceasta se bucură însă de încă o denumire grăitoare pentru efectul său afrodiziac, și anume „Planta dragostei”. Nu e nicio urmă de îndoială că acest remediu este un tonic sexual cu un grad ridicat de eficiență, recomandat în susţinerea funcţionării optime a glandelor sexuale şi îmbunătăţirea calităţii actului intim, readucând armonia în cuplu.
Mai mult, Brânca Ursului este o plantă cu efect vasodilatator genital, extrem de util în cazul impotenţei vasculare, acționând şi ca stimulent al activităţii testiculelor. Seminţele şi florile acestei plante sunt un ajutor de nădejde în sporirea fertilităţii masculine, având un efect de îmbunătăţire a calităţii spermei. Datorită capacităţii de sporire a concentraţiei spermatozoizilor şi menţinerii unei motilităţi normale a acestora (abilitatea de mişcare ce influenţează calitatea spermei), Brânca Ursului este de mare ajutor cuplurilor care întâmpina dificultăţi în conceperea unui copil.
Foarte important de punctat este faptul că Brânca Ursului a fost, şi încă este utilizată până în zilele noastre în tratamente de succes împotriva sterilităţii (feminine şi masculine deopotrivă), dar şi a altor probleme de natură sexuală precum:
- frigiditate;
- impotenţă;
- insuficienţă ovariană;
- deficit de testosteron;
- anxietate sexuală.
De asemenea, dacă te numeri printre reprezentantele sexului frumos, merită să știi că planta este o alegerea ideală pentru tratarea anexitei, metroanexitei, amenoreei, a menopauzei premature, respectiv tulburărilor de ciclu menstrual, dar şi a anumitor boli cu transmitere sexuală (sifilis, chlamydia, gonoree şi altele).
Alte remedii naturale care susțin activitatea sexuală
Dacă pe lângă Brânca Ursului ești interesat și de alte soluții naturale care să-ți aducă fericire în doi, merită să iei în calcul și următoarele variante!
Extractul de Colții Babei este cunoscut pentru întrebuințarea sa ca tonic reîntineritor şi afrodiziac. Principiile active din această plantă cresc semnificativ secreția de testosteron, cunoscut drept hormonul masculinității.
Printre acțiunile sale terapeutice se numără:
- acțiunea afrodisiacă (în special pentru bărbați);
- creşte libidoul şi erecţia;
- creşte nivelul testosteronului, dar și numărul şi mobilitatea spermatozoizilor.
Nu este de trecut cu vederea nici Ginsengul asiatic, un alt afrodiziac puternic, ce contribuie la:
- creșterea libidoului;
- stimularea fertilității;
- vindecarea disfuncțiilor erectile;
- menținerea erecției ferme;
- îmbunătățirea calității spermei.
Urzica contribuie și ea la detoxifierea organismului și menține vitalitatea sexului masculin.
Brânca Ursului menține și sănătatea digestivă
Brânca Ursului îşi dovedeşte utilitatea nu doar în combaterea unor probleme de natură sexuală, ci şi a celor digestive, printre care se regăsesc:
- diaree (prin distrugerea bacteriilor ce cauzează apariţia acesteia);
- balonare;
- digestie greoaie;
- indigestie (prin stimularea secreţiei de suc gastric);
- crampe stomacale;
- colici abdominali.
De altfel, planta are şi alte utilizări terapeutice care merită amintite, prevenirea procesului de îmbătrânire precoce, combaterea stărilor de oboseală cronică, a circulaţiei periferice deficitare sau insuficienţei renale fiind unele dintre cele mai importante.
Deşi Brânca Ursului este eficientă în tratarea tuturor acestor afecţiuni şi nu numai, consumul plantei, indiferent sub ce formă, trebuie realizat doar sub îndrumarea unui medic. De asemenea, dozajul, respectiv perioada de administrare a oricărui produs de acest fel variază în funcţie de afecţiune şi nivelul de gravitate.
Pe vegis.ro îţi oferim soluţii 100% naturale, iar pe lângă aceste sfaturi şi informaţii, îţi punem la dispoziţie şi remedii naturiste pe bază de Brânca Ursului. Descoperă întreaga ofertă de suplimente, tincturi și ceaiuri cu Brânca Ursului!