Ingrijire personala / Remedii si tratamente naturiste

Rutina corectă de protecție solară pentru un bronz perfect!

protectie-solara-suplimentara-sun-block

Să recunoaștem, cu toții ne dorim să ne întoarcem din vacanță cu acel bronz perfect, auriu, de durată și fără niciun efect advers. Se poate? Cu protecția solară potrivită, da.

protectie-solara-sun-block-biosunline

Ce reprezintă, în esență, fenomenul de bronzare?

Pielea este cel mai mare organ al corpului, iar intensitatea colorației ei diferă de la persoană la persoană. Acest farmec individual al omului este posibil datorită cantității de melanină (pigment brun) din epiderm, respectiv piele. Cu cât concentrația de pigment brun fotoprotector este mai mare, cu atât pielea este mai închisă la culoare.

Bronzul, în esență, este un proces de apărare a pielii în fața expunerii la radiațiile UV, proces materializat prin sinteza intensă de melanină.

De aceea, bronzarea are un efect estetic incontestabil, dar în momentul în care expunerea la radiațiile UV depășește capacitatea de autoapărare a corpului, bronzul prezintă și multe dezavantaje: scăderea imunității pielii, arsuri solare, fotodermatoze, risc crescut de melanom, fotoîmbătrânire și deshidratarea pielii.

Vestea bună este că, în societatea modernă, specialiștii ne sfătuiesc cum să ne protejăm pielea, atât extern, cât și pe cale internă. 

Îngrijirea și protecția pielii din exterior

  • evită expunerea excesivă la soare la orele de vârf, de obicei între 11:00 și 15:00;
  • în măsura în care acest lucru nu este posibil, pălăria și ochelarii de soare îți pot oferi protecție suplimentară;
  • evită expunerea directă la soare a bebelușilor și a copiilor mici;
  • folosește produse de protecție solară care protejează împotriva radiațiilor UVB și UVA;
  • aplică o cantitate suficientă de produse pentru protecție solară.

De foarte multe ori, produsele cu FPS nu asigură protecție completă pentru tot spectrul UVA1, UVA2 și UVB. Este foarte bine ca, atunci când alegi un produs pentru protecția solară, să citești substanțele active de pe etichetă și să te informezi despre rolul lor, sau să cauți acele etichete care indică protecție împotriva UVA și UVB.

Îngrijirea și protecția pielii din interior

Radiațiile de tip UVA sunt mai dificil de filtrat și pot penetra pielea până la celulele bazale ale epidermei. Ele distrug colagenul, provocând apariția ridurilor. De asemenea, razele UVA pot duce la imunosupresie și la eliberarea de radicali liberi care generează risc cancerigen. Cremele cu rol de protecție solară se aplică pe stratul exterior al pielii, anume epidermul, care reprezintă aproximativ 20% din piele. Dermul, al doilea strat aflat sub epiderm, reprezintă 80% din suprafața pielii și are nevoie de o nutriție adecvată și de un aport suficient de lichide pentru a putea lupta împotriva daunelor rezultate în urma expunerii solare.

Astfel, pe lângă cremele de protecție solară, poți crește capacitatea de apărare a organismului cu ajutorul unor alimente care ajută la protejarea pielii din interior:

Consumă alimente de sezon, bogate în vitamina C, precum citricele, kiwi, coacăzele, ardeii, roșiile. Vitamina C este o substanță importantă pentru dezvoltarea și menținerea sănătății organismului,  cu  numeroase proprietăți:

  • Are rol antioxidant, protejând celulele organismului de acțiunea radicalilor liberi, radicali generați atât de UVA, cât și de UVB din radiațiile solare. 
  • Acționează asupra fotoîmbătrânirii deoarece stimulează producția de colagen.
  • Protejează împotriva apariției cancerului, inclusiv cancerul produs de radiațiile UV.

Studiile științifice demonstrează efectul benefic în administrarea orală de Vitamina C împreună cu Vitamina E pentru a preveni arsurile solare și riscul de cancer de la nivelul pielii.

Iată câteva alimente pe care le poți consuma vara ca să îți ajuți organismul împotriva radiațiilor solare:

  • Pepenele verde conține licopen, un antioxidant puternic care previne arsurile solare.
  • Ceaiul verde este unul dintre cele mai renumite surse de polifenoli cu proprietăți antioxidante, ce ajută la reducerea stresului oxidativ și a radicalilor liberi care au efecte negative asupra sănătății organismului.
  • Castraveții sunt plini de nutrienți și vitamine esențiale pentru îngrijirea și protecția pielii. Coaja de castravete conține vitaminele A, C și acid folic.
protectie-solara-ceai-verde-antioxidanti

După cum știai deja probabil, acidul hialuronic este un ingredient de bază în produsele cosmetice de îngrijire, datorită proprietăților sale hidratante și regenerante, stimulând producția de colagen. De asemenea, acidul hialuronic are acțiune cicatrizantă asupra leziunilor cutanate rezultate în urma arsurilor solare. Această substanță se regăsește în mod natural în organismul nostru, însă poți stimula natural producția de acid hialuronic în organism, consumând alimente bogate în naringerină (grepfrut, portocalele, bananele și roșiile).

Astaxantina este o altă substanță pe care o poți include în dieta ta, pentru protecție suplimentară împotriva radiațiilor UV. Ea face parte dintr-un grup de substanțe numite carotenoide, fiind un antioxidant foarte puternic care reduce ridurile și estompează petele pigmentare și pe cele solare. Astaxantina se regăsește în mod natural în alimente precum păstrăv, somon, creveți și alte fructe de mare. 

Sun Block: Un nutricosmetic inovator în protecția solară

Pentru că niciodată nu poți fi prea precaut când vine vorba de radiațiile solare, pe lângă loțiunea cu factor ridicat de protecție și alimentația sănătoasă, poți opta pentru includerea unor nutricosmetice în rutina ta zilnică. Nutricosmeticele sunt suplimente alimentare care conțin ingrediente cu efecte benefice asupra pielii, părului și unghiilor.

Produsul inovator Sun Block este un nutricosmetic cu o combinație unică de ingrediente active și extracte standardizate (acid hialuronic, vitamina C, vitamina E, niacină, zinc, astaxantin, L-Glutation redus, biotină, oleuropeină și extracte de pin, ceai verde și scorțișoară) care contribuie la protecția pielii în timpul și în urma expunerii la soare, în leziuni și erupții cutanate, cu rol fotoprotector și antiaging. Sun Block este primul supliment alimentar din România destinat protecției solare, fără a crește pofta de mâncare.

Principiile active cu rol antioxidant protejează pielea de radicalii liberi produși de razele UVA și UVB, motiv pentru care Sun Block este partenerul tău perfect pentru zilele de vacanță însorite. Alege să îți protejezi pielea din interior spre exterior pe întreaga perioadă a verii!

protectie-solara-nutricosmetice-sun-block

No Comments
    Leave a Reply