Produse certificate: bio, vegan, raw, fairtrade / Review-uri

Ce gust are Matcha Latte și cum îl servești

Ce gust are Matcha Latte

Odată cu venirea sezonului rece, simțim și mai mult nevoia să ne alintăm cu o băutură caldă, cu textură cremoasă, care diminuează instant neplăcerea zilelor friguroase sau ploioase. Iar dacă băutura aleasă oferă un plus de energie și este o alegere sănătoasă pentru funcționarea întregului organism, cu atât mai mult merită să vorbim despre ea.

În spiritul provocării de a testa și recomanda un produs care se găsește pe rafturile de la Vegis, am spus un „da” hotărât degustării de Matcha Latte 150g de la Niavis, o formulă prietenoasă ca gust, care pe lângă matcha conține lapte de cocos și zahăr din flori de cocos. Realizată doar din ingrediente provenite din agricultura ecologică, Matcha Latte are plusul de a fi o băutură fără aditivi sau lactoză, perfectă și în regimurile vegane.

ce gust are Matcha Latte

Având în vedere că nu mai degustasem matcha în trecut, surpriza a fost una plăcută. Odată cu prima gură de Matcha Latte am sesizat un gust vegetal, ușor dulceag, cum am citi ulterior că este specific unui produs de înaltă calitate. Se pare că dacă matcha are un gust amărui trebuie evitată, fiind de o calitate inferioară.

De asemenea, la prima vedere, culoarea este foarte plăcută ochiului: un verde intens, deloc artificial, care amintește, cum este și firesc, de frunzele ceaiului verde. Nuanța naturală se datorează nivelului ridicat de clorofilă din frunzele de ceai, care după un proces de uscare și măcinare sunt transformate în celebra pulbere de matcha, mai concentrată decât ceaiul verde.

Mai mult, această culoare care încântă privirea este dublată de o subtilă aromă de cocos la fel de ispititoare, care completează în mod foarte potrivit produsul.

Ca recomandări de preparare, am urmat întocmai instrucțiunile de pe ambalaj. Mai exact, am adăugat 4 – 6 lingurițe de pulbere în 250 ml lichid fierbinte. Personal, am optat pentru 4 lingurițe, din dorința de a nu obține o băutură cu un gust foarte pregnant. Nu recomand neapărat prepararea băuturii cu apă fierbinte pentru că impresia mea a fost de gust ușor diluat. În schimb, am încercat pe rând următoarele variante: lapte de vacă, lapte vegetal de migdale și lapte vegetal de cocos. 

Cum servești Matcha Latte

Cum laptele de cocos este deja în compoziția produsului, mi s-a părut că acesta îi potențează cel mai bine gustul și este varianta cea mai delicioasă. Personal, prefer ca o astfel de băutură să aibă un gust dulce mai accentuat, motiv pentru care am adăugat fie un pliculeț de green sugar sau puțin sirop de agave, însă având zahăr de cocos adăugat, sunt șanse mari să te mulțumească exact în varianta inițială. Un alt plus al pulberii constă și în ușurința prin care se dizolvă.

Servită dimineața sau după masa de prânz, când nivelul meu de energie scade, pot spune că Matcha Latte de la Niavis m-a suprins printr-un dublu efect benefic: 

  1. calm și relaxare, permițându-mi să mă destind și să mă concentrez mai bine pe sarcinile de la birou.
  2. energizare treptată, ajutându-mă să îmi gestionez mai bine efortul până la finalul zilei de lucru.

Diminețile în care am ales Matcha Latte m-au convins că aceasta poate fi un înlocuitor de luat în calcul pentru cafea, mai ales dacă aroma acestei băuturi este pe placul tău. Mai mult, dacă preferi un mic dejun cât mai simplu și rapid, această băutură poate fi un start inspirat, și funcționează bine și în combinație cu pulberea de maca sau ashwagandha. Tenta dulceagă a băuturii pe bază de matcha neutralizează perfect gustul amărui al ashwagandhei.

Descoperă Matcha Latte și începe ziua cu un boost de energie delicios de natural!

Matcha Latte bautura sanatoasa cu efect energizant

 

No Comments
    Leave a Reply