Ingrijire personala

4 idei de scrub natural pentru corp cu ingrediente din bucătărie

Exfolierea este prima şi cea mai importantă etapă din ritualul de îngrijire al pielii, fie că vorbim de cea a corpului sau a tenului. Cea mai simplă, şi totodată ieftină metodă de a ne exfolia pielea este prin intermediul scruburilor pregătite cu ce avem noi prin bucătărie.

Cafea, zahăr, sare şi mălai; nu, nu sunt ingredientele unei reţete, ci 4 agenţi de exfoliere despre care cu siguranţă ai auzit că sunt benefici pielii. Cu ajutorul fiecărui ingredient în parte poţi prepara un scrub natural pentru corp chiar la tine acasă, iar în continuare îţi voi spune şi cum anume.

Uleiuri esențiale scrub pentru corp

Beneficii ale exfolierii fizice

Exfolierea manuală cu particule abrazive este benefică deoarece:

 1. Îndepărtează celulele moarte de la suprafaţa pielii, celule responsabile pentru aspectul uscat şi fără strălucire al pielii;
 2. Lasă pielea vizibil mai catifelată;
 3. Îmbunătăţeşte circulaţia, care la rândul ei previne sau combate celulita;
 4. Pregăteşte pielea pentru aplicarea cremelor, respectiv altor produse de îngrijire şi permite acestora să intre mai bine în piele;
 5. Asigură un bronz uniform şi mai intens.

Aşadar, dacă vrei să ai o piele fină şi strălucitoare, nu uita de exfoliere!

scruburi homemade

Exfolierea cu 4 tipuri de scrub natural pentru corp

Nu e nevoie să cheltui o mică avere pe produse sau proceduri de exfoliere; tot ce trebuie să faci este să mergi în bucătărie şi să alegi următoarele ingrediente pentru 4 tipuri de scruburi!

Scrub cu cafea

O bei dimineaţa şi nu numai, dar o poţi aplica şi pe corp! Cafeaua conţine cafeină, substanţă ce dilatează vasele de sânge, stimulează circulaţia şi reduce retenţia de apă, aspecte ce o recomandă pentru lupta împotriva celulitei.

Ingrediente:

 • zaț de cafea (4 lingurițe)
 • zahăr brun (2 lingurițe)
 • miere (1 linguriță)
 • ulei de măsline/ cocos (6 lingurițe)

Pentru o exfoliere ca la carte, combină zaţul de la cafea cu zahăr brun, ulei de măsline (sau cocos) şi miere. Zahărul brun este un agent exfoliant blând, mierea hrăneşte şi protejează pielea, iar uleiul o hidratează corespunzător.

scrub cu cafea

Scrub cu zahăr

Ingrediente:

 • zahăr brun (1 ceașcă)
 • ulei de cocos (1/4 ceașcă)
 • miere (2 lingurițe)
 • ulei esențial de lămâie (2-4 picături)
 • ulei esențial de lavandă sau mentă

Delicios şi nelipsit din bucătărie, zahărul (de preferat zahăr brun) se amestecă cu miere, ulei de cocos, ulei esenţial de lămâie iar la alegere, câteva picături de ulei esenţial de mentă sau ulei esențial de lavandă.

Uleiul de cocos este produsul-vedetă atunci când vorbim de frumuseţe; acesta este utilizat atât pentru îngrijirea pielii, cât şi a părului, buzelor şi dinţilor.

scrub cu zahar

DESCOPERĂ MAI MULTE ȘI ÎN ARTICOLUL “SCRUB DE CORP CU ULEI DE COCOS ȘI CAFEA

Scrub cu sare

Ingrediente:

 • sare de mare (1 ceașcă)
 • ulei esențial de lavandă (2-6 picături)
 • 2-3 crenguțe de lavandă (opțional)
 • ulei din sâmburi de struguri (1/2 ceașcă)

Pentru a pregăti acest scrub, ai nevoie de sare de mare, ulei esenţial şi crenguţe de lavandă (opţional, pentru miros), respectiv ulei din sâmburi de struguri. Pe lângă mireasma îmbietoare, lavanda are proprietăţi antiseptice şi antibacteriene, fiind foarte bună inclusiv pentru relaxarea pielii.

Uleiul din sâmburi de struguri previne apariţia vergeturilor, aşadar este un must have în gomajul destinat exfolierii.

scrub cu sare

Scrub cu mălai

Ingrediente:

 • miere (1 lingură)
 • mălai (3-4 lingurițe)
 • ulei de măsline (2 linguri)
scrub cu malai

Acest scrub natural pentru corp este poate cel mai uşor de preparat dintre cele 4. Mălai, miere şi ulei de măsline: doar 3 ingrediente dar care combinate, rezultă într-un gomaj eficient pentru piele.

Indiferent de scrubul pe care vrei să îl foloseşti, aplică-l pe pielea udă cu blândeţe si mişcări circulare astfel încât să stimulezi circulaţia, dar să nu înroşeşti pielea.

Tu ce scrub natural pentru corp preferi? Pe vegis.ro găseşti tot ai nevoie pentru a-ţi prepara acasă propriul gomaj! 

About Author

Iubitor al cuvintelor scrise pe care le aștern online de câțiva ani și le citesc încă din copilărie. Explorator al naturii, pasionat de mișcare, cadrele foto perfecte și romanele polițiste.

No Comments
  Leave a Reply