Stiati ca

#vegisnews – Alimentele bio ne protejează sănătatea (studiu)

Alimentele bio ne protejează sănătatea

Consumul alimentelor provenite din agricultura ecologică reduce nivelul pesticidelor din organism, substanțe care sunt asociate cu creșterea riscului de infertilitate, dezechilibru hormonal, afecțiuni neurodegenerative (Parkinson și Alzheimer), boli autoimune, cancer sau autism.

Adoptarea unei diete bazate pe alimente crescute organic duce la scăderea nivelului de pesticide cu 60% în doar 6 zile, se arată în cel mai recent studiu publicat în jurnalul Environmental Research, studiu care a analizat urina membrilor a 4 familii din 4 state americane diferite care au urmat o dietă convențională timp de 6 zile, urmată de o dietă cu alimente organice pe aceeași perioadă.

Agricultura ecologică este mult mai restrictivă în comparație cu cea convențională, iar una dintre aceste restricții se referă la utilizarea pesticidelor sau altor substanțe chimice.

De ce devin oamenii vegani?

The Vegan Society, cel mai longeviv ONG din lume care promovează stilul de viață vegan, a publicat un studiu (Pathways to veganism) ce arată că principalul aspect care i-ar determina pe oameni să devină vegani sunt beneficiile pentru sănătate pe care acest stil alimentar îl are.

Studiu relevă faptul că obiceiurile și practicile alimentare au devenit parte din rutina zilnică, de aceea schimbarea dietei poate fi o provocare pentru persoanele care nu sunt vegane, mai ales atunci când schimbarea se realizează strict pe considerente legate de sănătate, și nu din motive etice. Cei care aleg să devină vegani din motive etice (dreptul animalelor la viață, sănătatea mediului înconjurător) vor avea un angajament pe termen lung față de acest stil de viață comparativ cu prima categorie de persoane.

Pathways to Veganism” este primul studiu care analizează motivele din spatele deciziei de a deveni vegan.

Sursă 1, Sursă 2

About Author

Iubitor al cuvintelor scrise pe care le aștern online de câțiva ani și le citesc încă din copilărie. Explorator al naturii, pasionat de mișcare, cadrele foto perfecte și romanele polițiste.

No Comments

    Leave a Reply