Remedii si tratamente naturiste

Varicele – cum se formează și ce remedii naturale ameliorează simptomele

Varicele se mai numesc și vene varicoase și sunt, cel mai adesea, o urmare a circulatiei sanguine deficitare la nivelul piciorului. De fapt, orice venă poate deveni varicoasă, dar cel mai frecvent sunt afectate venele de la picioare. Asta datorită faptului că omul stă și merge în poziție verticală, iar gravitația face ca presiunea să crească în venele membrelor inferioare.

Insuficienţa venoasă cronică este prezentă la 80% din populaţia adultă a României, arată un studiu efectuat recent. Afecţiunea apare destul de frecvent şi la tineri, fiind, în general, subdiagnosticată. La persoanele de sex feminin, boala are o incidenţă de 3-4 ori mai mare, comparativ cu persoanele de sex masculin şi, în general, apare după vârsta de 30 de ani.

Trebuie însă să facem diferența între:

 1. Vene varicoase sau varice: care sunt palpabile și determină umflături ale pielii
 2. Vene reticulate: vene subțiri care nu sunt palpabile și de obicei se găsesc la nivelul superior al pielii

Pentru mulți oameni, venele varicoase și venele reticulate sunt pur și simplu o preocupare cosmetică. Pentru alte persoane, varicele pot provoca dureri și disconfort, iar uneori, acestea duc la probleme mult mai serioase de sănătate.

 

Ce sunt varicele și cum se formează?

Așa cum spuneam, varicele sunt vene largi, proeminente, palpabile şi vizibile la suprafaţa pielii, pe coapse şi pe gambe. Termenul se referă în mod obișnuit la venele de pe picior, deși vene varicoase pot apărea și în alte zone ale corpului.

Venele au valvule care au rolul de a ajuta sângele să poată călători într-o singură direcție. Mecanismul piciorului pompează venele pentru a împinge sângele către inimă (pompa musculară scheletică), împotriva efectelor gravitației. Dacă pereții venelor devin întinși și mai puțin flexibili (elastici), valvulele pot deveni mai slabe.

O valvulă slăbită poate permite scurgererea sângelui înapoi și în cele din urmă, acesta curge în direcția opusă. Când se întâmplă acest lucru, sângele se poate acumula în venă, care apoi se mărește și se umflă.

Varicele prezente de mult timp pot duce la umflarea piciorului, la eczema venoasă, îngroșarea pielii (lipodermatoscleroza) și ulcerația. Deși complicațiile care amenință viața sunt mai puțin frecvente, varicele pot fi confundate cu tromboza venoasă profundă, afecțiune care poate pune viața în pericol.

 

Predispoziții pentru formarea varicelor

 

 • Gen: Varicele afectează mai des femeile decât bărbații.
 • Genetica: Există un risc crescut de apariție a varicelor la persoanele care au in familie rude cu această afecțiune.
 • Obezitatea: Excesul de greutate sau obezitatea cresc riscul de apariție a venelor varicoase.
 • Vârstă: Riscul crește odată cu vârsta, datorită uzurii și suprapunerii valvelor venelor.
 • Unele locuri de muncă: O persoană care trebuie să petreacă mult timp în picioare poate avea șanse mai mari să fie afectată de varice.

Puteți preveni apariția varicelor printr-un stil de viață sănătos care include sport sau exerciții fizice regulate, o alimentație bogată în fibre și un cosum corespunzător de apă, precum și consumul fructelor de culoare mov (afine, coacăze, mure)  fructe bogate în antocianide şi proantocianide, flavonoide recunoscute pentru efectul lor pozitiv asupra sistemului cardiovascular.

 

Crema pentru Varice Dacoderm cu complexul LegActiff - testat clinic in vivo

Crema pentru Varice Dacoderm cu complexul LegActiff – testat clinic in vivo

Metode de tratament și ameliorare

În funcție de gravitatea și durata apariției varicelor, acestea se pot ameliora sau se poate opta pentru intervenția chirurgicală, inclusiv prin metode moderne neinvazive, cum ar fi screloterapia și laserul pulsat.

Disconfortul la nivelul gambelor, senzaţia de greutate, senzaţia de arsură, de picioare umflate, venele dureroase şi inestetice sunt primele semne care  anunţă adesea apariţia varicelor la nivelul picioarelor.

Dacă la femei simptomele apar mai mult după perioada maternităţii, abia după 30 de ani, şi se întâmplă rar ca ele să se dezvolte mai timpuriu de atât, la bărbaţi varicele sunt mai frecvente abia după vârsta de 40 de ani.

Simptomele pot fi ameliorate prin:

 1. Ciorapi medicinali
 2. Masajul limfatic sau presomasajul
 3. Creme și geluri cu acțiune  venotonică și antiflebitică

Remedii naturale

Extractul de castan sălbatic este recunoscut pentru acțiunea tonic venoasă. Totodată arnica, extractul de ardei iute sau extractul de tătăneasă au efecte benefice în stimularea circulației sanguine, de aceea sunt deseori folosite în compoziția gelurilor sau cremelor recomandate pentru ameliorarea simptomelor venelor varicoase.

Complexul inovator LegActiff dezvoltat de brandul Dacoderm conține extracte de ghimpe pădureț, lămâie și splinuță pe care s-au efectuat studii clinice in vivo și pentru care s-a demonstrat clinic eficiența în circulația venoasă deficitară și glezne umflate.

Gelul pentru Varice Dacoderm îmbunătățește circulația venoasă, echilibrează presiunea crescută din vene și elimină durerea locală. Gelul are la bază o asociere de peste 92% ingrediente naturale care îmbină principiile active din plante – complexul inovator LegActiff (extracte de ghimpe paduret, lamaie si splinuta), uleiuri de camfor și ienupăr și extract de castane, contribuie la îmbunătățirea circulației venoase, atenuând fragilitatea vaselor de sânge.

Știai că:

 • Femeile gravide sunt mai predispuse la varice.
 • Simptomele venelor varicoase pot incude senzație de durere a piciorului, glezne umflate și vene ”păianjen”.
 • Persoanele supraponderale au un risc crescut de a forma varice.
 • Varicele devin mai proeminente vara. 

CLICK pentru a comanda Gelul pentru varice Dacoderm.

 

 


Sursa 1

Sursa 2

Sursa 3

Sursa 4

No Comments

  Leave a Reply