Strălucirea vine din interior, însă o poți face vizibilă și la exterior, folosind ulei de negrilică, un produs cu beneficii cosmetice de excepție.
Negrilica, sub denumirea sa alternativă de chimen negru (Nigella Sativa), este o plantă de origine asiatică, cu o lungă tradiție în sfera remediilor naturiste, destinate susținerii imunității, sănătății sistemului respirator și digestiv. Transformată în ulei obținut din semințe prin presare la rece, negrilica poate fi integrată cu succes în rutina ta de înfrumusețare, schimbând în mod pozitiv reflecția din oglindă.
Hai să vezi cum te ajută uleiul de negrilică să-ți pui în valoare trăsăturile!
Ulei de negrilică: utilizări comune pentru un aspect plăcut
Dacă îți dorești să ai mai multă grijă de tine într-un mod blând și natural, ești deja în locul potrivit. Ca punct de plecare, trebuie să știi că uleiul de negrilică este bogat în săruri minerale (potasiu, fosfor, sodiu, magneziu, calciu, fier, zinc) și acizi grași Omega 3-6-9, iar efectul său hidratant, antioxidant și antiaging îi potențează acțiunea benefică pe 2 planuri:
- îngrijirea pielii;
- menținerea unui păr strălucitor și sănătos.
Iată le ce efecte pozitive te poți aștepta și cum este indicat să acționezi în funcție de obiectivele tale estetice!

Conferă pielii tale un plus de farmec cu ulei de negrilică
La capitolul skincare, uleiul de negrilică poate îmbunătăți aspectul pielii prin proprietățile sale antiinflamatorii, antibacteriene și antiseptice.
Printre avantajele incontestabile ale uleiului de negrilică se regăsește și diminuarea ridurilor fine. Pe lângă proprietățile antioxidante, acest produs conține vitaminele A, E și C, nutrienți esențiali, care ajută pielea să rețină umiditatea, să-și păstreze fermitatea în timp și să reacționeze mai bine la acțiunea nocivă a radicalilor liberi.
Vitamina A susține producția de colagen la nivelul pielii, conferind tenului un aspect mai echilibrat prin micșorarea porilor, stimularea microcirculației și estomparea potențialelor imperfecțiuni. În scopul luminării și tonifierii tenului, poți utiliza câteva picături de ulei de negrilică, „îmblânzit” prin mixarea cu un ulei suport cu absorbție rapidă în piele, precum cel de jojoba sau de semințe de struguri. Dacă știi că tenul tău este unul sensibil, folosește neapărat un ulei suport, capabil să-l neutralizeze pe cel de negrilică.
Mai mult, prezența acizilor grași din compoziție poate contribui la prevenirea semnelor de îmbătrânire prematură, acționând și ca un scut de protecție împotriva efectelor dăunătoare ale radiațiilor UV asupra pielii (arsuri solare, inflamații, pete pigmentare).

Acțiunea benefică a uleiului de negrilică nu se oprește aici pentru că acest produs poate fi utilizat cu succes și în următoarele contexte legate de îngrijirea pielii:
- hidratarea în profunzime a tenului;
- curățarea pielii prin eliminarea punctelor negre;
- exfolierea pielii prin îndepărtarea celulelor moarte.
Creează un scrub homemade pentru corp cu ulei de negrilică
Pentru o piele cu aspect luminos, ți-am pregătit cu drag o sugestie de scrub homemade pe bază de ulei de negrilică și alte ingrediente naturale benefice.
Cantitățile indicate acoperă un număr de 4 aplicări. Asigură-te că ai în casă următoarele ingrediente și reglezi cantitățile astfel:
- 4 – 5 picături de ulei de negrilică;
- 125g zahăr;
- 1 lingură miere crudă;
- 60ml ulei suport după preferințe (ulei de măsline, ulei din semințe de struguri, ulei de migdale etc.);
- 20 de picături de ulei esențial (poate fi un mix între uleiuri esențiale de portocală, tămâie, arbore de ceai și lemn de santal, însă pasul este opțional).

Mod de preparare:
- Mixează într-un bol uleiul suport cu mierea și uleiurile esențiale.
- Adaugă uleiul de negrilică și zahărul și amestecă-le bine cu o spatulă de silicon.
- Transferă exfoliantul într-un recipient cosmetic și depozitează-l într-un loc uscat și răcoros.
- Se aplică pe întregul corp săptămânal și se clătește cu apă din abundență.
- Scrubul creat are o valabilitate de 6 luni, însă este important să-l folosești cu grijă și să-l ferești de orice sursă de apă.
- Înainte de a folosi produsul, testează-l. Se aplică o cantitate mică la pliul cotului și aștepți timp de 24h pentru a observa dacă apare o posibilă reacție adversă (roșeață, iritație, mâncărime etc.)
Revitalizează-ți părul cu ulei de negrilică
Un păr îngrijit face diferența și acționează indirect și asupra încrederii în sine. Motivele pentru care te confrunți cu un păr uscat și deteriorat pot fi numeroase, de la genetică, până la un nivel crescut de stres cotidian sau o îngrijire neadecvată.
Începe să faci o schimbare benefică prin includerea uleiului de negrilică în rutina ta!
În cazul părului uscat, uleiul de negrilică este o alegere inspirată datorită efectului său hidratant, care poate îmbunătăți inclusiv aspectul firelor despicate. Acizii grași și aminoacizii din compoziție acționează ca un strat protector asupra firului de păr, accelerând procesul de refacere al acestora.
Uleiul de negrilică este foarte eficient și în calmarea scalpului, mai ales dacă te confrunți cu senzația de iritație, mâncărime și chiar mătreață.

În această situație, o soluție homemade binevenită este să mixezi câteva picături de ulei de negrilică (4 – 6 picături) cu o linguriță de ulei de măsline și o lingură de miere de albine. Mix-ul se aplică pe scalpul proaspăt spălat și pe lungimea părului. Este necesar să-ți înfășori părul într-un prosop și să lași masca să acționezi pentru 30 de minute. Ca să îndepărtezi masca, se impune clătirea atentă a părului.
Precauții ale utilizării uleiului de negrilică în rutina cosmetică
După cum ai văzut, uleiul de negrilică poate fi un ingredient ușor de integrat în rutina ta de îngrijire, cu efecte vizibile asupra frumuseții pielii și a părului. Cu toate acestea, trebuie să ții cont de câteva aspecte importante înainte de a decide dacă produsul este potrivit pentru tine.
Cele mai comune precauții în privința produsului sunt legate de utilizarea unei cantități exagerate. Dacă faci excese, uleiul de negrilică poate avea un efect contrar, prin blocarea porilor, declanșând astfel apariția acneei. Cu atât mai mult, dacă te confrunți cu un ten cu tendință acneică sau seboreică, utilizarea uleiurilor în doze mari, îți pot agrava condiția tenului.

De asemenea, dacă ai o piele cu o sensibilitate accentuată, ori te confrunți cu eczeme sau inflamații puternice, este indicat să nu aplici uleiul de negrilică pe zonele afectate.
Te sfătuim să iei în considerare sfatul unui medic dermatolog pentru gestionarea sigură și sănătoasă a tuturor contextelor menționate. Astfel, vei fi în măsură să iei cea mai bună decizie cu privire la includerea acestui produs cosmetic în rutina ta de skincare.
Nu uita ca înainte de utilizarea propriu-zisă a produsului, să-l testezi conform recomandărilor. Cel mai popular test, pe care l-am menționat vizavi de siguranța scrubului propus, este să aplici o cantitate redusă de ulei în pliul cotului. Dacă timp de 24 h nu observi nicio reacție alergică, atunci riscurile ca produsul să nu ți se potrivească sunt mult diminuate.
De ce să alegi ulei de negrilică de la Niavis?
Dacă simți că tot ce lipsește din rutina ta de îngrijire este chiar uleiul de negrilică, Niavis îți vine în ajutor cu un produs nou lansat, ușor de remarcat prin calitatea sa incontestabilă.
Uleiul de negrilică de la Niavis, conceput exclusiv pentru uz extern, este un cosmetic vegan, nemodificat chimic, fără parabeni, ușor de utilizat și integrat în rutina ta.
Comandă uleiul de negrilică Niavis și bucură-te de schimbările pline de farmec pe care ți le oferă! Dacă ești curios să testezi și alte cosmetice marca Niavis, mai stai puțin pe vegis.ro și explorează toată gama!
Surse bibliografice:
- https://www.medicalnewstoday.com/articles/322948
- https://www.hollandandbarrett.com/the-health-hub/natural-beauty/skincare/black-seed-oil-benefits-everything-you-need-to-know/
- https://www.treehugger.com/black-cumin-seed-oil-5203626
- https://wellnessmama.com/beauty/cumin-face-scrub/