Retete sanatoase

Rețetă burger vegetal cu sfeclă și coriandru

Burger vegetal cu coriandru

Astăzi vă prezentăm o rețetă de burger vegetal cu sfeclă și coriandru, un preparat simplu, pe care îl poți face în câteva minute. Se poate servi la prânz, asezonat cu cartofi dulci prăjiți sau alte legume, sau ori de câte ori vrei să pregătești o masă rapidă și gustoasă.

Sfecla oferă amestecului pentru burger un gust dulce și aromat. Personal, pentru burgeri prefer un sos gucamole, pastă de ardei iute și chifle cu semințe.

  • Timp de preparare : 20 min.
  • Timp de gătire : 20 min.
  • Porții: 4.
  • Realizate folosind : Semințe Chia.

Ingrediente rețetă burger vegetal:

Se curăță sfecla și se mărunțește bine într-un blender. Se taie ceapa și se călește în uleiul de măsline. După ce devine ușor transparentă, se adaugă sarea, boia de ardei, ardeiul iute și chimenul. După câteva minute, se adaugă și pasta de sfeclă și se lasă la călit încă 5 minute.

Fasolea se scurge, se spală și se mixează cu blenderul. Ulterior, se adaugă orezul fiert și se amestecă împreună cu sfecla roșie, semințele de chia și coriandru tocat. Amestecul ar trebui să fie închegat, însă, în cazul în care se simte prea uscat, poți adăuga puțină apă și o cantitate mică de făină fără gluten. În acest fel, te asiguri că formele de burger se vor meține.

Din amestecul obținut, formezi 4 burgeri și îi prăjești ușor pe fiecare parte. Atunci când s-au colorat la exterior, burgerii trebuie așezați în cuptor timp de 10 minute, la o temperatură de 180 de grade.

Chiftelele cu semințe se prăjesc ușor, iar apoi, se decorează burgerul cu ele.

La final, îi poți servi așa sau cu cartofi prăjiți condimentați.

Poftă bună! 🙂

No Comments

    Leave a Reply