Diete si detoxifiere

Secretul din farfurie: cum să slăbești din alimentație?

bruschete

Atunci când vrei să pierzi în greutate, te documentezi asupra mai multor diete alimentare și o alegi pe cea care ți se potrivește cel mai bine. Variantele sunt tot atât de multe pe câte produse există pe rafturile magazinelor, însă nu toate dau randamentul așteptat.

Rezultatele depind de fiecare organism în parte și de necesitățile acestuia, așa că înainte să te apuci de slăbit „după ureche”, ar fi mai indicat să stai de vorbă cu un medic nutriționist pentru recomandările corecte, care te vor ajuta să pierzi în greutate.

slabeste din alimentatie

Totuși, până să ajungi la medic și să începi să te “înfrupți” cu diverse meniuri sărace în carbohidrați, nu-i așa că ar fi mai bine să începi să faci mici ajustări în comportamentul zilnic în ceea ce privește alimentația și mișcarea, pe care aproape să nu le simți și totuși să slăbești? Află cum poți face asta! 

Fă-te prieten cu uleiul de cocos!

Începe să gătești cu ulei de cocos. Deși bucătăria românească a fost obișnuită de ani buni cu uleiul de floarea-soarelui, gustul uleiului de cocos și proprietățile sale nutritive sunt mult mai bune decât varianta tradițională.

Mâncărurile tale vor avea arome mult mai pronunțate și te vei putea bucura de produse mult mai sănătoase decât atunci când alegi să arunci în tigaie uleiul de floarea-soarelui. Vei reuși să pierzi din kilogramele nedorite imediat după ce iei această decizie și n-o să-ți mai dorești să te întorci la vechile obiceiuri!

ulei de cocos
Uită de alb când gătești

Renunță la tot ce e alb în bucătărie. Sună ciudat, dar vei vedea schimbări majore atât în numărul kilogramelor, cât și în starea generală a sănătății tale.

Cu toții știm că zahărul este dăunător pentru organism mai ales în cantități mari, iar dacă vei renunța la el, starea ta de sănătate se va îmbunătăți mult, iar cântarul nu-ți va mai fi dușman. În loc de zahăr, poți folosi înlocuitori naturali și mult mai sănătoși precum melasă, sirop de arțar, sirop de agave, sirop de quinoa sau zahăr de cocos.

faina

Tot la capitolul alimente albe pe care trebuie să le uiți atunci când îți stabilești meniul se încadrează și făina, atât de prezentă în rețetele cu care ne-am obișnuit, dar în contradicție cu un stil de viață sănătos. Încearcă să aduci în bucătăria ta făina integrală sau învață să gătești fără, ca să trăiești mai sănătos!

În plus, albușul de ou, sarea, lactatele grase sau orezul sunt la fel de neprietenoși dacă ai pretenția să îți păstrezi un corp atletic și echilibrat.

Mănâncă des

Deși pare că această idee se contrazice cu un principiu de viață care presupune pierderea în greutate și menținerea ei la un anumit nivel, este adevărat. Cu cât mănânci mai des, dar puțin, cu atât vei scăpa mai repede de kilogramele care te deranjează!

Fă-ți un obicei din a avea în jur de 5 mese pe zi. În prima parte a zilei consumă mai multe calorii, și redu numărul acestora în a doua jumătate. Fă-ți timp pentru a mânca; cu alte cuvinte, mestecă încet alimentele întrucât astfel senzația de sațietate va apărea mai repede. Mai mult, vei simți o îmbunătățire și în ceea ce privește digestia!

Încearcă să aplici aceste sfaturi pentru cel puțin șase săptămâni și apoi urcă-te din nou pe cântar; vei avea o surpriză plăcută!

La un click distanță, pe vegis.ro, ai la dispoziție o mulțime de alimente, printre care și ulei de cocos, îndulcitori naturali și mai multe sortimente de făină integrală, care te vor ajuta să obții rezultatele dorite, respective să-ți menții un stil alimentar sănătos! Comandă din confortul propriei locuințe și primești produsele in 24-48h!

About Author

Iubitor al cuvintelor scrise pe care le aștern online de câțiva ani și le citesc încă din copilărie. Explorator al naturii, pasionat de mișcare, cadrele foto perfecte și romanele polițiste.

1 Comment

  • Anonymous
    March 3, 2018 at 11:12

    5

    Reply

Leave a Reply