Remedii si tratamente naturiste

Sarea celtica – o sare marina recoltata natural

Recoltată în largul coastei de nord-vest a Franței, din regiunea Bretania, sarea celtica este o sare marină de culoare gri și este mai puțin intensă la gust decât sarea de masă sau alte săruri de mare. Aceasta se ”recoltează„ în mod tradițional și 100% natural din iazurile de lut care sunt construite manual în apropierea țărmului – pe măsură ce apa se evaporă datorită soarelui, sarea de mare bogată în minerale rămâne în formă solidă pe sol. Iazurile de sare au nevoie de cel puțin șapte ani pentru a produce sare marină care să respecte standardele înalte.

Mineralele și oligoelementele din sarea celtică sunt asociate cu o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv o digestie mai bună care ajută și la rezistența împotriva infecțiilor.

Spre deosebire de sarea de masă convențională, sarea celtică nu este prelucrată mecanic sau tratată chimic. Sarea celtică este adunată manual după tradiția din regiunea de proveniență, cu ajutorul sculelor din lemn. Deoarece nu este prelucrată și pentru că nu sunt adăugați conservanți sau alte substanțe, sarea celtică conține cele 84 de elemente vii diferite, care se găsesc în mod obișnuit în apa de mare, potrivit nutriționistului clinic Monte Kline din cadrul Pacific Health Center.

Sarea de mare conține magneziu, fier, mangan, zinc, iod și potasiu. Aceste elemente – împreună cu cele care apar în mod natural în compoziția sării îi conferă culoarea cenușie.

Avem nevoie de sare în organism?

Sarea  este, probabil, unul dintre cele mai importante minerale pe care orice corp îl conține și de care are nevoie. Aceasta joacă un rol vital în reglarea multor funcții corporale și este conținută în fluidele corporale care transportă oxigen și substanțe nutritive. Sodiul este un nutrient esențial, dar este ceva ce organismul nu poate produce singur.

Pentru a supraviețui, toată lumea trebuie să consume sodiu în mod regulat. Este o componentă principală a mediului intern al organismului – lichidul extracelular. Nutrienții ajung în celulele corpului prin aceste fluide. Sodiul facilitează multe funcții ale corpului, inclusiv consistența fluidului și echilibrul acido-bazic.

Sodiul permite transmiterea impulsurilor nervoase. Este un electrolit, reglează încărcăturile electrice care se deplasează în și din celulele din corp și controlează gustul, mirosul și procesele tactile. Prezența ionilor de sodiu este esențială pentru contracția mușchilor, incluzând mușchiul cel mai mare și cel mai important, inima. Este fundamental pentru funcționarea semnalelor către și de la creier. Fără sodiu suficient, simțurile noastre ar avea de suferit, iar nervii nu ar funcționa.

DESCOPERĂ MAI MULTE ȘI ÎN ARTICOLUL “SAREA AMARĂ ȘI BENEFICIILE EI SURPRINZĂTOARE

În timpul celui de-al doilea război mondial se spune că medicii marinari au folosit apă de mare pentru transfuziile de sânge, deoarece plasma din sânge are o concentrație de sare și alți ioni care este foarte similară cu apa de mare.

Sarea este importantă deoarece:

  • Oferă minerale importante celulelor.
  • Este bogată în minerale și oligoelemente, cum ar fi calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, zinc și iod.
  • Conține minerale care protejează împotriva crampelor musculare.
  • Este o componentă majoră a plasmei sanguine, a fluidului limfatic, a fluidului extracelular și chiar a lichidului amniotic.
  • Transportă substanțele nutritive în și din celule.
  • Menține și reglează tensiunea arterială.
  • Ajută creierul să comunice cu mușchii.
  • Oferă un plus de gust preparatelor culinare.

Alimentele au deja un conținut de sodiu, însă este recomandat ca atunci când dorim sau avem nevoie să suplimentăm cantitatea de sare, să alegem o variantă naturală, cum ar fi sarea de mare. Sarea celtică este o sare de mare de calitate superioară, a cărei denumire provine de la regiunea din care este extrasă.

Jacques Delangre, un renumit autor care vorbesște despre beneficiile sărurilor pentru corpul uman,  a reînviat modalitatea tradițională de recoltare a sării de mare, când cartea sa Puterile ascunse ale sărurilor de mare a devenit populară printre numeroși medici.

Unde găsești sare celtică?

Sare celtică 100% naturală, fără adaos de iod găsești pe Vegis.ro, alături de alte sortimente și tipuri de sare de mare.

Sursa 1

Sursa 2

Sursa 3

Sursa 4

No Comments
    Leave a Reply