Retete sanatoase

Interviu cu Raluca Luca (lucaraluca.ro) – ”Încerc să folosesc fiecare ingredient și să nu arunc nimic.”

Interviu cu Raluca Luca

O vorbă din popor spune că Frumusețea interioară a unei persoane se emană și la exterior. Bunătatea, căldura și pasiunea pentru lucrurile simple, dar cu însemnătate sunt câteva dintre trăsăturile care se observă cu ochiul liber. Dacă presărăm puțină sare și piper, adică iscusință în bucătărie, completăm tabloul Lucăi Raluca, un om cu suflet mare și dragoste față de deliciile culinare și nu numai.

Deserturile apetisante de pe blogul lucaraluca.ro ne-au atras atenția și ne-au făcut poftă să descoperim mai multe despre omul din spatele acestor bunătăți. Raluca ne-a primit cu mare drag în atelierul de lucru și ne-a împărtășit din secretele ei într-ale bucătăritului.

Te invităm să descoperi ce sfaturi are pentru cei pasionați de gastronomie și ce alte activități o bucură la fel de tare precum gătitul.

Lectură plăcută!

Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru gătit și de unde a pornit ideea creării blogului lucaraluca.ro?

Pasiunea mea pentru gătit a început undeva în copilărie. Atât mama, cât și bunica mă lăsau mereu să mă joc cu ingredientele atunci când ele găteau. Pot să afirm că bucătăresc de la vârsta de 8 ani, iar prima mea ”mâncare” a fost o ciorbă de cartofi fadă. 

Blogul meu a luat naștere din dorința mea de a ajuta oamenii să înțeleagă cât de fain și cât de util este să gătești acasă; parcă altfel apreciezi mâncarea din restaurante. Cumva, faptul că gătesc de ani de zile, m-a făcut să-mi iau inima în dinți și să creez acest blog mititel.

Care sunt sursele tale de inspirație într-ale gătitului?

Pe lânga mama și bunica mea, am 2 surse de inspirație inepuizabile: Jamie Oliver și Nigella Lawson. Îi urmăresc de când eram mică și mereu am învățat ceva nou de la ei.

Tot în acest capitol aș integra și mâncarea italiană, grecească și asiatică. Îmi place să mă inspir din diverse culturi și locuri din lume, mai ales atunci când prepar o rețetă.

Te rugăm să ne împărtășești câteva dintre secretele tale în bucătărie.

Cred că cel mai bun secret în bucătărie este să folosim condimente, de toate felurile. Sunt minunate și chiar nu consider că ar trebui să ne fie frică să experimentăm, până la urmă așa ies cele mai delicioase rețete.

Vafe sărate cu ou poșat și tartă cu fructe

Alt lucru super practic și util ar fi să profităm de bogăția verii și să ne facem provizii, ca niște furnicuțe. Eu profit la maxim de legumele și de verdeața din abundență și îmi fac stoc la congelator pentru iarnă. Spre exemplu, îmi pregătesc punguțe cu mărar, pătrunjel, ardei gras și tot felul de legume, pe care le țin la congelator și iarna sunt o binecuvântare.

Un lucru care trebuie să fie evitat de fiecare dintre noi este, cu siguranță, risipa alimentară. Eu mă educ constant în acest sens și încerc să folosesc fiecare ingredient și să nu arunc nimic.

Care este mâncarea favorită din copilărie? Dar care este preparatul favorit de acum? 

Încă din copilărie iubesc salata de beouf, gogoșile și tortul cu mere al mamei mele. În momentul de față, dacă ar fi să aleg un singur preparat favorit, ar fi pastele cu creveți în sos de vin alb și unt.

Paste cu creveți

Ce înseamnă pentru tine un stil de viață sănătos

Consider că trebuie să fim echilibrați și raționali atunci când mâncăm. Pentru mine, un stil de viață sănătos conține multe fructe, legume și ingrediente de calitate. Mai am puțin și fac un an de zile de când am renunțat la zahărul procesat și chiar pot să zic că viața mea s-a schimbat numai în bine.

Cum arată o zi din viața ta?

În principiu, de luni până vineri lucrez atât de acasă, cât și de la birou, lucru ce îmi permite să gătesc zilnic și să mă ocup și de pasiunile mele. În weekend îmi place să mă relaxez și să gătesc ceva mai deosebit. 

Cum adori să îți petreci timpul liber atunci când nu bucătărești ceva bun de tot?

Îmi place foarte mult să iau masa în oraș la un restaurant bun și să mă bucur atunci când cineva gătește pentru mine. De asemenea, îmi place să îmi petrec timpul liber cu iubitul și cu iepurașul nostru.

Care sunt produsele preferate de pe vegis.ro? 

Am aici o listă imensă, însă iubesc produsele de la Biona și de la Rapunzel. Sunt geniale!

Raluca Luca 1

Dacă ar fi să înlocuiești gătitul cu o altă activitate full time, care ar fi aceea? 

Mi-ar face plăcere să lucrez în domeniul politicilor publice și să ajut la dezvoltarea cât mai armonioasă a României pe plan social și în ceea ce privește protecția mediului.

Care sunt top 3 blog-uri, video-uri sau articole pe care le recomanzi pasionaților de gastronomie?

Dacă ar fi să mă limitez doar la 3 blog-uri, pe lista mea s-ar regăsi următoarele: jamilacuisine.ro, retetelemihaelei.com și lauralaurentiu.ro.

Dacă și tu vrei să te inspiri din rețele delicioase pe care le pregătește Raluca Luca, îi poți urmări activitatea pe blogul personal lucaraluca.ro sau pe rețelele de socializare.

Facebook Luca Raluca

Instagram Luca Raluca

About Author

Vorbăreață incurabilă, dar care adoră să își împărtășească ideile și în scris. Iubitoare de animăluțe, călătorii și cărți inspirate din fapte reale.

No Comments
    Leave a Reply