Campanii sociale

Energie pentru tine și pentru ceilalți – 9bar

9bar

Știai că atunci când cumperi un baton proteic 9bar, asiguri o noapte de lumină pentru un copil din Africa?

În multe zone rurale din Africa, oamenii trăiesc încă fără curent electric. Compania 9bar, alături de ONG-ul SolarAid au creat programul prin care pun la dispoziție lămpi solare durabile care să înlocuiască lămpile tradiționale cu kerosen sau parafină.

SolarAid este principala organizație internațională care oferă acces la lumină solară curată la prețuri accesibile în zonele rurale Africa. Aceste lămpi sunt durabile, luminoase și compacte. Unele dintre ele pot chiar să încarce telefoane mobile!

SolarAid oferă lămpi solare pentru cei care au nevoie de ele cel mai mult pe întregul continent african. Impactul folosirii acestor lămpi solare este uimitor: prin achiziționarea unei astfel de lămpi, o familie economisește peste £ 130. Dispozitivul oferă lumină timp de peste 1000 de ore suplimentare pentru studii și elimină o jumătate de tonă de emisii de CO2 și gaze toxice. Pentru fiecare baton proteic vândut, compania 9BAR donează echivalentul luminii unei nopți.

9bar

Mărturiile famiilor care folosesc lămpile solare sunt îmbucurătoare. Foarte mulți oameni din zona rurală se declară mulțumiți că au reușit s9bar2ă scape pericolul utilizării parafinei și a kerosenului.

 

“Obișnuiam să cumpăr parafină, dar nu mai e nevoie. Acum folosesc soarele. De fapt, nu mai folosesc parafină deloc. Copiii folosesc lumina pentru a studia. Prima dată o folosim în bucătăre; pentru gătit, apoi au început să o folosească și copiii pentru studii. Am și 3 vaci, iar lumina o folosesc atunci când trebuie să le mulg. Când foloseam parfină tușeam cu toții. Acum nu mai este cazul. Cu lămpile de parafină se limita și durata copiilor pentru studii, dar acum cu lumina solară copiii pot studia și până la 4 dimineața! Lumina solară este mai luminoasă. Vecini și prietenii văd luminile și își doresc și ei una și ne întreabă de unde am primit-o. ” DOUGLAS NYEGA MAOBE (NYAKEMBENE, KISII, KENYA)

9bar3

 

Filisa, un fermier din Malawi, a cumpărat o lampă solară. Copilul lui folosea mereu lampa cu kerosen atunci când studia, dar acum poate folosi lampa solară și poate studia în fiecare noapte de 2 ori mai mult. Filisa spune că lampa solară ” Nu are nevoie de combustibil, deci durează mai mult decât kerosenul. Lampa solară a redus cheltuielile din familia mea, am scăpat de deranjul de a folosi kerosenul și ne permitem să plătim taxele de școlarizare pentru copii, din aceste economii. În timpul nopții, ne adunăm lângă lampa solară pentru a asculta poveștile populare spuse de bunicul.” FILISA LIKATU (GOZA, SALIMA, MALAWI)

Batoanele proteice 9bar sunt o gustare delicioasă, care îți furnizează energie datorită mixului extraordinar de semințe de floarea-soarelui, dovleac, susan și cânepă amestecate cu pudră de roșcove sau alte ingrediente naturale. Batoanele sunt gustarea ideală plină de fibre, înainte de exerciții fizice sau efort. Pe lângă amestecul minunat de gusturi, veți găsi sortimente de batoane fără gluten, realizate fără adaosuri de coloranți artificiali sau conservanți, batoane raw și chiar fără zahăr adăugat.

Batoanele sunt realizate cu drag, folosind doar ingrediente naturale, adunate din toată lumea. Batoanele 9bar le puteți achiziționa de pe site-ul nostru, aici: https://vegis.ro/batoane-proteice/9bar/

Puteți vedea clipul campaniei aici: https://youtu.be/pg2WYt_oSrs

sursă

No Comments
    Leave a Reply