Îți place să explorezi varietatea de remedii pe care ți le oferă natura? Pedicuța poate fi una dintre alternative, dacă știi cum să-i valorifici proprietățile în mod corect. Cu o largă răspândire în Europa, planta de pedicuță crește și pe pământ autohton și face parte din rândul plantelor perene, veșnic verzi, transferându-ți o parte din rezistență ție, celui care plănuiești să o folosești în scop terapeutic.
Dacă ești curios, citește rândurile de mai jos și află cum o poți folosi!
Cum îți menții starea de bine cu pedicuță?
În primul rând, planta de pedicuță se remarcă prin proprietățile antioxidante, antimicrobiene, analgezice și antiinflamatoare, ceea ce o transformă într-un remediu natural cu o sferă largă de acțiune.
Pentru a simplifica lucrurile, îți arătăm două direcții principale pe care să le ai în vedere, atunci când organismul tău are nevoie de un ajutor suplimentar.
- Rolul pedicuței în detoxifierea organismului
Dacă ai în plan să găsești o soluție blândă pentru eliminarea toxinelor din organism, eficientă și pentru controul kilogramelor în plus, planta de pedicuță a fost creată în vastul laborator al naturii, special pentru tine.
Aceasta este de ajutor în reglarea unei digestii deficitare prin accelerarea tranzitului intestinal, eliminarea flatulenței și a balonării. Poate fi folosită și în cazurile de urgență, în care te confrunți cu indigestia.
Pentru o detoxifiere completă, organismul are nevoie de sprijin pentru a se putea regenera mai ușor. Pe lângă tubul digestiv, rinichii și ficatul joacă un rol esențial în acest proces, iar planta de pedicuță are capacitatea de a regla și îmbunătăți funcționarea acestor organe.
În acest sens, pedicuța poate fi un remediu de încredere în ameliorarea simptomelor specifice infecțiilor urinare și a celor renale.
Prin proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii, această plantă îndeplinește și funcția de hepatoprotector, contribuind la funcționarea optimă a ficatului, un organ-cheie în procesul natural de detoxifiere a organismului.
- Planta de pedicuță, aliat împotriva virusurilor și bacteriilor
Rolul analgezic și antimicrobian prin care planta se remarcă devin puncte forte atunci când organismul are nevoie de susținere în fața virusurilor și bacteriilor de sezon. Planta poate fi integrată în scheme de tratament destinate eliminării din organism a unor bacterii precum E.coli, una dintre cele mai comune bacterii care declanșează infecțiile de tract urinar.
Planta de pedicuță este de luat în calcul și pentru combaterea anumitor tipuri de Candida albicans sau a virusului Herpes simplex care declanșează apariția neplăcutelor vezicule la nivelul gurii sau în zona genitală.
Indiferent de bacteriile sau virusurile de care vrei să scapi, nu uita cât este de important să apelezi la consultul medicului curant, care îți poate oferi un ajutor avizat, în concordanță cu istoricul medical personal.
De ce să consumi ceai de pedicuță?
În lumea remediilor vegetale, planta de pedicuță este celebră, fiind ușor de consumat sub forma cea mai tradițională dintre toate, în egală măsură, capabilă să conserve cât mai bine proprietățile plantei în stare naturală. Este vorba despre ceaiul de pedicuță care presupune un mod de preparare ușor și rapid, la îndemâna oricui.
După rețeta clasică, se recomandă o linguriță de pedicuță uscată și măcinată la 250 ml de apă clocotită, timpul standard de infuzare fiind de 10 – 15 minute.
Ceaiul de pedicuță poate fi utilizat cu precădere în scop laxativ sau diuretic, dar și cu rol hepatoprotector, ca un adjuvant în refacerea celulelor ficatului în urma contactului cu o serie de substanțe nocive precum alcoolul, alimentele procesate sau medicamentele de sinteză.
Mai mult, ceaiul de pedicuță este considerat și un ajutor natural în curele de detoxifiere a organismului în care obiectivul este purificarea organismului de substanțele dăunătoare provenite din alcool sau tutun.
În portofoliul nostru găsești și opțiuni de ceaiuri de pedicuță, în compoziția cărora această plantă joacă rolul principal.
Pedicuță: moduri de administrare și precauții
După cum ai observat, cea mai comună formă de administrare a pedicuței este sub formă de ceai. Însă dacă vrei să te orientezi spre formule mai concentrate, pe vegis.ro te așteaptă și suplimente cu pedicuță de tip capsule sau chiar tinctură de pedicuță. Pentru o administrare sigură și corectă, nu pierde din vedere instrucțiunile înscrise pe ambalajul produselor.
Deși nu se remarcă printr-o multitudine de precauții, evită să folosești pedicuța sub orice formulă, în cazul în care ești însărcinată sau alăptezi. La fel de nerecomandată este și în cazul persoanelor care se confruntă cu afecțiuni ca astmul, ulcerul, efizemul pulmonar sau bradicardia (un ritm cardiac mai lent decât media).
Iar pe finalul discuției despre pedicuță, îți repetăm cât este de important să discuți cu medicul curant despre utilizările plantei, și mai ales, despre compatibilitatea acesteia cu organismul tău.
Intră pe site și alege inspirat ceaiurile și suplimentele de pedicuță potrivite pentru tine!
Surse bibliografice:
- https://www.sciencedirect.com/topics/biochemistry-genetics-and-molecular-biology/lycopodium
- https://healthyfocus.org/health-benefits-of-club-moss/