Auzi tot mai des despre Konjac și încă nu știi ce este cu adevărat? Atunci a venit momentul să afli ce beneficii ascunde această plantă perenă, de origine asiatică, și cum o poți integra în viața de zi cu zi, de la alimentație până la ritualul de self-care și remodelare corporală.
Ca să înțelegi versatilitatea acestei plante, merită să știi că a fost utilizată vreme de mii de ani în Indochina, China, Japonia și Coreea ca sursă de hrană, remediu natural, dar și în scopul menținerii frumuseții pielii. Bureții Konjac sunt renumiți în domeniul cosmetic pentru proprietatea lor de a pune în valoare frumusețea pielii, fiind ideali și pentru pielea mai sensibilă a copiilor.
În esență, Konjac este o plantă cu un aspect aparte, care se remarcă printr-un rizom tuberculos sferic, de dimensiuni generoase. Cea mai valoroasă parte a plantei Konjac este rădăcina, bogată în fibre. Una dintre cele mai benefice fibre solubile conținută de Konjac este glucomannan, apreciată pentru impactul pozitiv asupra funcționării tranzitului, reglării greutății corporale, dar și a menținerii glucozei din sânge în valori normale.
De asemenea, rădăcina de Konjac este folosită cu precădere în industria alimentară, unde se fac remarcate tot mai multe produse pe bază de Konjac la care poate nu te-ai fi așteptat.
Hai să descoperim împreună cum te ajută Konjacul și spre ce produse merită să-ți îndrepți atenția!
Consumul de Konjac și beneficiile pentru starea de bine
Dacă planta de Konjac îți sună exotic și deja ești curios în privința beneficiilor pe care ți le poate aduce, iată ce îmbunătățiri vizibile poți observa de îndată ce te hotărăști să-i dai o șansă!

- datorită conținutului ridicat de fibre, inhibă apetitul, ceea ce poate contribui la menținerea greutății în limitele dorite;
- tot fibrele din compoziție accelerează tranzitul intestinal, ceea ce favorizează detoxifierea organismului;
- efectul detoxifiant asigură pielii un aspect plăcut, contribuind la ameliorarea problemelor cu acneea;
- poate reduce cantitatea de colesterol „rău” din sânge, o lipoproteină nocivă pentru organism, care poate cauza afecțiuni cardiovasculare ca ateroscleroza, infarctul miocardic, hipertensiunea sau accidentul vascular cerebral;
- poate regla nivelul trigliceridelor, ceea ce presupune prevenirea a numeroase boli precum hipotiroidismul, obezitatea, infecții ale tractului urinar sau alte afecțiuni renale.
Este important să ții minte că planta Konjac are un conținut de apă generos, de 96%, și 4% fibre. Consumul acesteia, mai ales sub formă alimentară, impune o hidratare corespunzătoare. De asemenea, și administrarea de suplimente pe bază de Konjac implică o atenție sporită.
Produse populare pe bază de Konjac și cum le folosești
Vrei să afli mai multe? Hai să-ți arătăm o mică parte dintre cele mai îndrăgite produse pe bază de Konjac de pe vegis.ro! Toate sugestiile de mai jos se află pe lista de preferințe ale clienților noștri fideli, dar și în coșurile de cumpărături.
Altele sunt pe cale de a fi descoperite chiar acum.
O masă în stil asiatic cu Konjac

Nu-ți mai găsești atât de ușor inspirația în bucătărie? De ce nu încerci o porție de paste Konjac? Pastele Konjac, cunoscute și ca tăiței Shirataki, sunt foarte populare în Japonia și China. Acest sortiment de paste provine din rădăcina plantei Konjac și nu se remarcă printr-un gust pregnant. Tocmai de aceea, prin gătire, se poate spune că potențează foarte bine aroma condimentelor tale preferate. Datorită numărului redus de calorii, aceste paste se gătesc foarte rapid. Iar un alt aspect atractiv este că le poți găsi în comerț sub forme variate, de la Fettuccine până la Tagliatelle, Penne sau Spaghetti. Se găsesc chiar și sub formă de orez.
Aceste paste, la fel ca orice alt produs pe bază de Konjac, nu conțin gluten. Datorită acestei calități, produsul este o alegere inspirată pentru persoanele cu intoleranță la gluten, sau care își doresc să urmeze un regim alimentar din care să excludă pe cât posibil această proteină.
Mai multe, pastele Konjac inhibă apetitul, favorizând slăbirea, și pot stabiliza glicemia.
Dacă vrei să le gătești corect, pașii de urmat sunt foarte simpli:
- Le scurgi bine de lichidul din punga în care sunt ambalate.
- Le clătești atent sub un jet de apă rece.
- Le fierbi pentru 2 – 3 minute, acesta fiind un pas opțional.
- Le scurgi de apa în care au fiert și le gătești/asezonezi conform rețetei alese.
Ca sugestii de preparare, poți opta pentru paste în sos Carbonara, preparate cu pui și ciuperci, sau chiar integrate într-o supă de pui cu tăiței, ori de inspirație asiatică, bogată în legume și creveți.
Sculptează-ți silueta visată cu Konjac

Dacă printre obiectivele tale se numără o siluetă cu aer de vacanță, Konjacul îți poate fi un aliat de încredere.
Îți recomandăm să încerci un baton cu Konjac și ceai verde, îmbrăcat într-un strat fin de ciocolată cu lapte. Produsul este fără zaharuri adăugate, pe bază de îndulcitori naturali și Stevia.
Batonul MyFibre Silhouette este o sursă sigură de fibre solubile, provenite din Konjac. Pentru efect scontat, este foarte important ca după ce îl consumi, să bei în medie 1 – 2 pahare de apă. Astfel, fibrele din Konjac își cresc volumul în stomac, iar pofta de mâncare este mult mai bine controlată și diminuată. Printr-un control mai atent al apetitului, scăderea în greutate poate deveni un obiectiv mai ușor de atins.
Pentru remodelare corporală, poți apela și la suplimente cu glucomannan, cea mai valoroasă fibră solubilă pe care o conține rădăcina de Konjac. Vestea bună este că, pe lângă sprijinul oferit în menținerea greutății corporale, acest tip de suplimente prezintă și alte merite: îmbunătățirea tranzitului intestinal, menținerea colesterolului din sânge în valori normale, creșterea senzației de sațietate, atât de necesară în eliminarea kilogramelor nedorite.
Îngrijește-ți tenul într-un mod inedit

Un ten radios se menține printr-un ritual de îngrijire atent elaborat. Probabil ai deja în minte măștile și cremele preferate, rola și piatra gua sha pentru masaj facial, însă te-ai gândit vreodată la bureți și prosoape pentru ten pe bază de Konjac?
Bureții pe bază de Konjac sunt durabili, 100% biodegradabili, fără impurități sau substanțe iritante. Deși poate nu te așteptai, există mai multe tipuri de bureți, destinați particularităților fiecărui tip de ten. Astfel, te poți orienta spre bureți pentru ten cu cărbune, potriviți pentru un ten cu tendință acneică, ori bureți pentru un ten mixt sau devitalizat.
Procesul producerii bureților este unul foarte interesant: acest complex umed de plante cu un conținut ridicat de fibre este amestecat manual cu apa naturală, filtrată prin rocă vulcanică, și transformat în burete Konjac.
Konjac: precauții și contraindicații
Deși este o alegere benefică organismului, conținutul său ridicat de fibre poate provoca și efecte adverse precum balonare, disconfort abdominal, episoade de diaree, senzație de greață.
Dacă vrei să testezi suplimente pe bază de Konjac sub formă de comprimate sau capsule, administrează-le cu o cantitate generoasă de apă. Administrarea necorespunzătoare poate cauza dificultăți la înghițire sau senzația de sufocare.
De asemenea, Konjacul nu este recomandat copiilor, femeilor însărcinate sau care alăptează.
Înainte de a te orienta spre suplimente alimentare pe bază de Konjac, te încurajăm să te sfătuiești cu medicul curant, astfel încât să poți alege conștient, în deplină siguranță pentru tine, și personalizat, în funcție de propriul istoric medical.
Hai pe vegis.ro și descoperă o varietate de produse pe bază de Konjac, capabile să satisfacă o vastă paletă de preferințe personale!
Te surprindem cu:
- produse alimentare pe bază de Konjac;
- produse pentru slăbire și suplimente care conțin Konjac;
- cosmetice pe bază de Konjac pentru rutina ta de self-care.
Să ai spor la alegeri sănătoase!
Surse bibliografice:
- https://www.healthline.com/health/konjac#benefits
- https://www.eatingwell.com/article/7595496/what-is-konjac/
- https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-205/glucomannan
- https://www.simplysupplements.co.uk/healthylife/supplements/glucomannan-benefits