Peliniţa, pelinul dulce sau Artemisia Annua (denumirea ştiinţifică) este una din cele aproximativ 180 de specii de pelin existente la ora actuală în lume. Plantă originară din China, aceasta nu trebuie confundată cu pelinul alb (Artemisia absinthium), celebru pentru gustul său amar şi care creşte inclusiv în ţara noastră.
Dacă în medicina tradiţională chineză este utilizată pentru combaterea febrei, respectiv a malariei, în urma mai multor studii clinice şi cercetări ştiinţifice s-a demonstrat faptul că peliniţa poate fi utilizată şi ca tratament complementar (suplimentar) în terapiile medicale clasice ce vizează tratarea cancerului.
[fusion_checklist icon=”fa-pagelines” iconcolor=”” circle=”” circlecolor=”” size=”13px” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_li_item icon=””]Peliniţa, plantă anticancerigenă şi antitumorală[/fusion_li_item][/fusion_checklist]
Una din cele mai importante substanţe ale peliniţei este artemisinina care, potrivit studiilor şi cercetărilor menţionate, prezintă capacitatea de a distruge celulele canceroase din corp, având un caracter selectiv în acest sens (doar celulele “rele” vor fi atacate, nu şi cele sănătoase).
Tratamentul complementar cu peliniţă este astfel unul non-toxic, fiind recomandat în tratarea mai multor forme de cancer, respectiv a tumorilor şi leucemiei. Prin acţiunea sa, planta reduce creşterea tumorilor, împiedică dezvoltarea metastazelor, sporind totodată activitatea celulelor NK (natural killer) ale organismului.
[fusion_checklist icon=”fa-pagelines” iconcolor=”” circle=”” circlecolor=”” size=”13px” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_li_item icon=””]Peliniţa şi fierul[/fusion_li_item][/fusion_checklist]
În completarea terapiilor medicale cu un astfel de tratament naturist trebuie luat în calcul şi administrarea unor suplimente de fier pentru o eficienţă mai ridicată.
Fierul reprezintă totodată şi un indicator al existenţei celulelor canceroase în corp care, în comparaţie cu cele sănătoase, conţin o cantitate mai mare din acest element. Substanţa din peliniţă, artemisinina, detectează şi atacă celulele care au mai mult fier, ducând astfel la reducerea lor într-o proporţie importantă.
[fusion_checklist icon=”fa-pagelines” iconcolor=”” circle=”” circlecolor=”” size=”13px” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_li_item icon=””]Alte beneficii ale peliniţei[/fusion_li_item][/fusion_checklist]
Deşi cea mai importantă întrebuinţare este ca şi tratament complementar împotriva cancerului, peliniţa este benefică şi în alte probleme de sănătate, putând fi administrată pentru:
– eliminarea paraziţilor intestinali;
– ameliorarea durerilor articulare;
– stimularea digestiei;
– diaree, indigestie, gastrită şi alte probleme de stomac;
– tuse şi migrene;
– tratarea infecţiilor cu Candidă;
– ameliorarea afecţiunilor hepatice.
Aşadar, pe lângă proprietăţile anticancerigene şi antitumorale, peliniţa este în acelaşi timp hepatoprotector, antiseptic, antiinflamator, antiinfecţios şi un bun tonic digestiv.
Disponibilă sub formă de capsule, ceai şi tinctură, peliniţa trebuie administrată întocmai cum prevăd indicaţiile fiecărui produs în parte. În ceea ce priveşte tratamentele împotriva cancerului, tumorilor sau a leucemiei, acestea nu înlocuiesc terapiile medicale clasice recomandate de către medicii specialişti, ci mai degrabă trebuie asociate cu acestea în vederea obţinerii unor rezultate cât mai bune.
[…] In 1971, oamenii de stiinta au demonstrat ca extractele vegetale au activitate intensa impotriva malariei in studiile pe primate, iar in 1972, ingredientul activ activ din pelinita a fost izolat. Artemisinina poate fi extrasa folosind un solvent cu punct de fierbere scazut, cum ar fi dietileterul, si se gaseste in tricomii glandulari ai frunzelor, tulpinilor si inflorescentelor, fiind concentrata in portiunile superioare ale plantei in cadrul unei noi cresteri. Prima izolare a artemisininei din planta a avut loc intr-un proiect militar cunoscut sub numele de Proiectul 523. Pentru mai multe informatii despre efectele pelinitei accesati Peliniţa – remediul moștenit de la bunici. […]
Pelinita se gaseste din abundenta la noi in tara prin gradini ,parloage ,si marginea drumurilor La noi in jud Botosani pelinita se cheama tamaita Are un miros frumos care se simte mai ales daca freci plante verzi in palme SE culeg de cu vara pana toamna tarziu Mai bune sunt varfurile plantei care se usuca la umbra apoi se pun in pungi de hartie s au de panza si se face ceai tot anul din 1 lingura la o cana de apa fierbinte Se lasa la infuzat 15 minute si se bea Eu pun cate 2 pastilute de zaharina la 0 cana de ceai Pe mine m a ajutat mult Nu mai auzeam si mi a revenit auzul ,mi au disparut negii de pe maini Ajuta si la circulatie si varice