Ingrijire personala / Produse naturiste

Beneficiile administrarii de colagen si acid hialuronic

Colagen si acid hialuronic

Asociată de cele mai multe ori cu domeniul cosmeticii moderne, combinaţia de colagen si acid hialuronic este una de bază în cadrul produselor destinate înfrumuseţării, în special a cremelor anti-aging şi antirid. Beneficiile celor 2 substanţe în această direcţie sunt incontestabile, iar avantajele lor cuprind inclusiv zona sănătăţii.

Cum te poate ajuta colagenul şi acidul hialuronic să arăţi, respectiv să te simţi mai bine? Care este forma optimă de administrare în acest sens şi de ce este necesar un astfel de aport pentru organism? Te invit să descoperi răspunsurile precum şi alte informaţii din rândurile ce urmează.

Diferenţa dintre colagen şi acid hialuronic

Colagenul şi acidul hialuronic sunt proteine pe care corpul nostru le produce în mod natural. Deşi sunt prezente în întreg organismul uman, cea mai mare concentraţie se găseşte în cartilaje, oase, tendoane, ligamente şi bineînţeles, structura pielii, fiecare dintre cele 2 substanţe având un rol bine stabilit.

Astfel, în timp ce rolul colagenul este de a menţine fermitatea, flexibilitatea şi elasticitatea ţesuturilor, acidul hialuronic este responsabil de hidratarea optimă a celulelor. Acesta reţine apa şi asigură un nivel corespunzător de umezeală atât în ţesuturile conjunctive, cât şi organe, contribuind inclusiv la sinteza colagenului.

Importanţa aportului de colagen şi acid hialuronic

Chiar dacă se găsesc în mod natural în organism, odată cu înaintarea în vârstă producţia de colagen şi acid hialuronic începe să scadă, acest lucru fiind favorizat şi de factori precum poluarea, razele solare, stresul şi fumatul. Ce putem face în acest sens?

Pentru a menţine un nivel optim în ţesuturi este esenţial să consumăm în mod constant alimente ce au capacitatea de a spori producţia acestor substanţe: legume roşii şi verzi, rădăcinoase, ouă, citrice, kiwi, avocado, peşte, soia şi nu în ultimul rând, faimoasa fiertură sau zeamă de oase, o sursă importantă de colagen.

Dat fiind faptul că alimentaţia echilibrată nu este tocmai punctul forte al omului modern, o altă modalitate mult mai la îndemână şi mai eficientă constă în administrarea de capsule cu colagen şi acid hialuronic. În acest fel se realizează un aport de substanţe din interior spre exterior, efectele resimţindu-se astfel atât din punct de vedere al sănătăţii, cât şi al frumuseţii.

Colagen şi acid hialuronic pentru piele şi articulaţii

Prin prisma acţiunilor specifice, suplimentele de colagen şi acid hialuronic reprezintă cea mai bună “armă” în lupta împotriva ridurilor. Cu acelaşi efect de umplere al volumului, colagenul menţine pielea tânără, fermă şi suplă, în timp ce acidul hialuronic o hidratează într-un mod adecvat, conferindu-i fineţe, strălucire şi un aspect neted. Ridurile de expresie dispar, cele adânci sunt reduse semnificativ iar bătrâneţea mai poate aştepta!

Pe de altă parte, prezenţa unei cantităţi optime în organism a celor 2 substanţe contribuie la menţinerea sănătăţii articulaţiilor, îmbunătăţirea mobilităţii şi reducerea disconfortului cauzat de afecţiunile sistemului osos. Acidul hialuronic susţine funcţia de amortizare a şocurilor din articulaţii în momentul îndoirii oaselor, colagenul asigurând flexibilitate acestora şi implicit o mobilitate sporită.

Acestea sunt doar 2 din cele mai cunoscute beneficii pe care aportul suplimentar (din interior spre exterior) îl are asupra sănătăţii şi frumuseţii, lista avantajelor fiind mult mai cuprinzătoare. 

În materie de capsule cu  colagen si acid hialuronic, vegis.ro îţi propune suplimentele alimentare de la Interherb şi nu numai, produse de calitate în varianta simplă sau Forte destinată femeilor, respectiv cea special concepută pentru bărbaţi, îmbogăţită cu zinc, seleniu, cupru şi vitamina C.

About Author

Iubitor al cuvintelor scrise pe care le aștern online de câțiva ani și le citesc încă din copilărie. Explorator al naturii, pasionat de mișcare, cadrele foto perfecte și romanele polițiste.

2 Comments
 • Anonymous
  March 5, 2018 at 18:53

  4.5

  Reply
 • Anonymous
  April 5, 2018 at 00:40

  3.5

  Reply
Leave a Reply