Tu bei cafea să te trezești, sau te trezești ca să bei cafea? Indiferent de situația în care te regăsești, un lucru îl putem concluziona sigur: te numeri printre cei care dau gust dimineții cu o ceașcă de cafea după bunul plac.
Știai însă că există o plantă, cicoarea, care este folosită cu succes pentru prepararea unei băuturi asemănătoare? Nu, nu intenționăm să te convingem să renunți la cafea, ci vrem doar să îți prezentăm o alternativă pentru situația în care poate îți dorești să limitezi consumul de cofeină sau pur și simplu vrei să încerci ceva nou.
Prin ochii și papilele gustative ale unui băutor convins de cafea descoperim împreună cicoarea de la Lima Foods, un produs care ne-a atras atenția datorită popularității de care se bucură în rândul clienților Vegis.
Spor la cafelu… lectură!
Despre cicoarea Lima Food
Disponibilă atât în varianta de 250g cât și 500g, cicoarea Lima Foods este un produs ecologic, fără aditivi în compoziție ce poate fi consumată asemenea cafelei: ca atare, îndulcită sau cu laptele preferat.
Consistența este una granulată, granulele fiind de dimensiuni diferite, iar ca mod de preparare se recomandă 1 linguriță la o cană de apă fierbinte (aproximativ 150ml).

Cum am preparat cicoarea?
Curioși de consistența granulelor după contactul cu lichid fierbinte, inițial am amestecat o linguriță de cicoare într-o cană de apă fierbinte, însă granulele aproape că și-au păstrat aceeași formă. Așa că am apelat la poate cea mai populară modalitate de preparare (menționată și pe ambalaj): la ibric.
Întrucât la degustare se anunțaseră mai mulți colegi, trebuia să preparam îndeajuns de multă cicoare pentru toți, mai exact 2 lingurițe la 2 căni de apă. Granulele au fost introduse în ibric încă de la început, iar când apa a atins punctul de fierbere, am redus focul la nivel mediu continuând însă să amestecăm conștiincios câteva minute.
De reținut este faptul că granulele nu se dizolvă în totalitate; își reduc dimensiunea sau într-adevăr se topesc cu totul (în cazul celor mici) însă cu toate acestea tot mai rămân pe fundul ibricului. Acest lucru nu indică o calitate îndoielnică a produsului! Mai mult, acesta nu trebuie comparat cu cicoarea instant care, fiind prezentă sub formă de pulbere, se contopește perfect în lichidul cu care este preparată.
Ce gust are cicoarea Lima?

„Mărturisesc că fac parte din categoria persoanelor reticente în a încerca noi băuturi cu care să-mi încep dimineața, însă tot auzind că există o alternativă bună la cafea, cicoarea Lima Food, m-am aventurat în a-mi crea propria impresie.
Încă de la început, am fost plăcut surprinsă de miros, foarte asemănător cu cel al unei cafele aburinde. Super fain!, mi-am zis. Oare cum o fi gustul?
Recunosc că am avut puține emoții la prima înghițitură, gândindu-mă că probabil și cicoarea, neîndulcită, este la fel de amară precum cafeaua. Într-adevăr, aroma este una amăruie, pe care eu o asociez cu cafeaua instant, însă nu la fel de intensă, încât să nu poată fi savurată ca atare. Comparând cu alte tipuri de cicoare încercate anterior, am apreciat faptul că gustul acestui sortiment este unul plăcut per total.
Pentru aceia dintre voi care preferați aromele dulci, trebuie să știți că, asemenea cafelei, puteți adăuga în cicoare lapte sau îndulcitorul favorit. Preferatul meu este laptele fără lactoză, așa că am amestecat aproximativ 30 ml la o cană de 250 ml. Rezultatul este unul echilibrat: se simte în continuare gustul amărui, dublat de o tentă ușor dulceagă.
Un alt aspect de punctat la cicoarea Lima Food este că aceasta nu conține cofeină, lucru care mă bucură, întrucât pot savura liniștită o ceașcă chiar și la orele serii. Acum că am descoperit-o, cu siguranță o voi include în momentele de relaxare și, de ce nu, în diminețile târzii de weekend. ”
Sperăm că informațiile și impresiile noastre îți sunt de ajutor și te invităm să comanzi cicoarea Lima de pe vegis.ro!