Noutati / Produse naturiste

3 noi produse de la Niavis – Kelp, Ginseng Siberian si Boabe de cacao

3 noi produse din gama de produse naturiste Niavis acum si pe Vegis.ro.

Este vorba de Kelp pulbere 100% naturala, Ginseng Siberian pulbere Ecologica/Bio si Boabe de cacao intregi Ecologice/Bio.

1. Kelpul este o alga deosebit de nutritiva ce traieste in apele de pe coasta Norvegiei. Contine peste 60 de elemente si minerale, 21 de aminoacizi, carbohidrati simpli si complexi precum si cativa hormoni de crestere vegetali. Este o sursa naturala de iod usor asimilabil, calciu, potasiu si poate fi folosit ca inlocuitor de sare datorita gustului specific sarat.

Kelpul este o alga care creste in mod special in apele de mica adancime de pe glob. Aceste alge au fost folosite in alimentatie dar si in scopuri medicinale de sute de ani sub diferite forme.

Recent interesul pentru aceasta alga a crescut datorita proprietatilor sale de a impulsiona insanatosirea organismului

kelp

2. Ginsengul siberian este o planta cunoscuta si cultivata din timpuri stravechi atat in China si Rusia. Ginsengul siberian este cunoscut ca remediu ce stimuleaza sistemul imunitar, creste nivelul de energie si reduce oboseala.

ginseng root isolatedIn ceea ce priveste sistemul imunitar, ginsengul siberian are capacitatea de a preveni si de a combate virusi, bacterii si infectii. Studii facute de catre Universitatea Centrului Medical Maryland au aratat ca asocierea pulebrii de ginseng siberian cu andrographis poate reducere atat intensitatea cat si periaoda de convalescenta in cazul gripei. In cazul persoanelor care consuma in mod regulat pulberea din aceasta radacina sistemul imunitar este protejat si imbunatatit in permanenta.
Ginsengul siberian mai este cunoscut si datorita proprietatilor sale adaptogene, asigurand astfel o buna rezistenta la stres. Studiile clinice au aratat abilitatea ginsengului de a anihila stresul, prevenind astfel sirul de boli sau afectiuni ce pot deriva din aceasta situatie daca este prelungita in timp.Includem aici afectiuni ale inimii, stomacului, tensiune sau dureri de cap. Avand rolul de a instaura o stare de liniste si calm, acest remediu are rolul de a ne imbunatati calitatea vietii. Persoanele care sufera din anxietate ocazionala, nervi sau hiperactivitate cerebrala pot apela cu incredere la aceasta radacina. Avand in vedere ca orice bautura calda linisteste sufletul, se poate prepara si din ginseng siberian o bautura calda si linistitoare care sa incalzeasca sufletul si sa instaureze relaxarea.
Oboseala poate fi resimtita de fiecare dintre noi la un nivel mediu sau accentuat atat datorita unui somn insuficient, unei stari de convalescenta sau unei epuizari emotionale. Si aceste cazuri ginsengul isi dovedeste eficienta datorita proprietatilor de a imbunatati sintetiza proteinelor, de a sustine glanda adrenala si de reducere a durerilor musculare, ceea ce duce la reducerea simptomelor de oboseala. In China ginsengul acesta era folosit de catre vindecatorii antici ca remediu de recastigare a energiei vitale a corpului.Ginsengul are rolul de a inviora si fortifica corpul, restabilind un nivel de energie optimin cazurile de extenuare. Paote fi consumat de catre cei care trec prin perioade de recuperare medicala, ceai care muncesc program prelungit sau in ture.
Cresterea fertilitatii feminine si masculine este alt punct forte al ginsengului siberian. El sustine o activitate uterina sanataosa fiind util in prevenirea infertilitatii.Barbatii in urma consumul de ginseng siberian pot constata o crestere a numarului de spermatozoizi.

Alte beneficii sunt diminuarea problemelor asociate menopauzei si menstruatiei datorita proprietatii ginsengului siberian de a regla nivelul hormonal si de a intari musculatura uterina.

Radacina de ginseng siberian mai este folosita si ca adjuvant in Alzheimer, datorita proprietatilor de a spori capacitatae de concentrare si atentia, mai ales in stadiile incipiente ale bolii. Capacitatea plantei de a intensifica transmiterea impulsurilor nervoase poate imbunatati memoria de asemenea.

 

3. Boabele de cacao sunt pretuite de azteci inca din antichitate datorita proprietatilor afrodisiace, antioxidante si gustului placut. Ele sunt de fapt semintele interne ale fructului Arborelui de cacao. Nu contin zahar si sunt o sursa excelenta de proteine, grasimi, carbohidrati, fibre, fier, calciu, magneziu, vitamine B, C si E. Cacaoa in stare cruda are de 4 ori mai multi antioxidanti decat ciocolata neagra si de 20 ori mai multi decat afinele.

boabe de cacaoContinutul ridicat de magneziu face ca boabele de cacao sa fie extrem de benefice pentru sanatate. Boabele de cacao ocupa locul 1 ca si concentratie de magneziu, depasind oricare alt aliment in aceasta categorie. Magneziu este un mineral deosebit cu rol de alcalinizare. El sustine buna functionare a creierului, inimii si sistemul digestiv (combate constipatia), ajuta la construirea unor oase puternice si a unei bune dispozitii.

Cromul este un alt element benefic si cu pondere ridicata in boabele de cacao. Cromul ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, ajuta metabolismul, reduce poftele alimentare, regleaza grasimile si colesterolul si previne hipertensiunea.

Boabele de cacao mai contin serotonina, triptofan, anandamida, dopamina, PEA – adica toti acei hormoni care au un efect pozitiv asupra chimiei creierului nostru pentru ca permit circulatia mai mare de serotonina si alti neurotransmitatori in creier.

Boabele de cacao au cea mai mare concentratie de antioxidanti, lucru demonstrat de studii medicale. Acest antioxidanti sunt foarte stabili si usor de preluat de organismul uman, ei ajungand la celulele tinta in maximum 30 de minute.

3 noi niavis

No Comments
    Leave a Reply