Produse naturiste

Un păr sănătos cu TONIC CAPILAR!

Tonic capilar

Un păr frumos este un păr sănătos. Nu poţi arăta bine dacă firul de păr este uscat, subţire sau despicat, sau dacă pielea capului suferă.

Părul poate face diferenţa dintre un aspect plăcut, unul şters sau unul impresionant. Ne încadrează faţa şi ne pune în valoare culoarea ochilor şi a tenului. Dacă pentru bărbaţi aceste lucruri sunt considerate frivole, pentru o femeie sunt esenţiale!

De-a lungul timpului, podoaba capilară a fost una dintre cele mai admirate atribute ale femeilor, iar îngrijirii sale i s-a acordat atenţia maximă.  A fost uns, vopsit, împletit, aranjat în cele mai complicate aranjamente şi ornat cu accesorii din metale preţioase.

Deşi podoaba capilară este considerată un atribut al feminităţii, nu există mari diferenţe între bărbaţi şi femei în ceea ce priveşte ciclul de creştere şi structura.

Câteva informaţii interesante

Înainte de a afla cum să îngrijim cel mai eficent părul este bine să înţelegem puţin ce este şi cum creşte părul.

  • Alături de măduva osoasă, părul este ţesutul cu cea mai rapidă creștere din corpul uman. Este compus în cea mai mare parte din cheratină, regăsită de asemenea pe stratul exterior al pielii și unghiilor. Stratul exterior al părului se numeşte cuticula şi este compus din segmente suprapuse ca nişte solzi care protejează interiorul firului de păr. Segmentele cuticulare sunt plate şi se suprapun bine în cazul în care parul este sănătos și sunt deschise şi orientate în exterior în cazul părului uscat sau deteriorat.
  • În medie, părul creşte cca 0.3 – 0.5 mm pe zi, 1,25 cm pe lună și cca 15 de centimetri pe an. Tăierea părului nu afectează această creştere şi, contrar credinţei populare, nu ajută nici la evitarea despicării vârfurilor. Dacă vrei să îţi laşi părul să crească lung, va trebui sa îl îngrijeşti foarte bine, ca sa te poţi baza pe fire sănătoase.
  • Fiecare dintre noi are între 100.000 şi 150.000 de fire de păr şi pierde în medie zilnic 70-150 de fire de păr.
  • Interesant este faptul că părul poate spune foarte multe despre noi. Nu numai ce statut social avem şi cât de bine îl îngrijim, ci şi ce medicamente am luat şi dacă am consumat droguri sau alcool! Substanţele care se găsesc în sânge se regăsesc şi în firul de păr şi ne „trădează” fiecare mişcare greşită.

Ştiaţi că

[fusion_fontawesome icon=”fa-comment” size=”” flip=”” rotate=”” spin=”no” alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” circle=”yes” iconcolor=”” circlecolor=”#ff9800″ circlebordercolor=”” animation_type=”” animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=””][/fusion_fontawesome]Negru este cea mai frecventă culoare a părului din lume. Roșu, care există numai la aproximativ 1% din populatia lumii, este cel mai rar. Părul blond este mai rar decât aţi crede, regăsindu-se la numai cca 2 la suta din populaţie!

[fusion_fontawesome icon=”fa-comment” size=”” flip=”” rotate=”” spin=”no” alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” circle=”yes” iconcolor=”” circlecolor=”#ff9800″ circlebordercolor=”” animation_type=”” animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=””][/fusion_fontawesome]Părul este extrem de elastic! Se poate extinde cu până la 30% din lungimea sa inițială atunci când este ud.

[fusion_fontawesome icon=”fa-comment” size=”” flip=”” rotate=”” spin=”no” alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” circle=”yes” iconcolor=”” circlecolor=”#ff9800″ circlebordercolor=”” animation_type=”” animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=””][/fusion_fontawesome]Vopselurile pentru păr au devenit destul de târziu populare în societăţile moderne. În 1950, doar aproximativ 7% dintre femei îşi colorau părul, iar astăzi aproximativ 75% dintre ele fac acest lucru.

[fusion_fontawesome icon=”fa-comment” size=”” flip=”” rotate=”” spin=”no” alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” circle=”yes” iconcolor=”” circlecolor=”#ff9800″ circlebordercolor=”” animation_type=”” animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=””][/fusion_fontawesome]Un fir de păr este mai puternic decât un fir de cupru cu același diametru.

[fusion_fontawesome icon=”fa-comment” size=”” flip=”” rotate=”” spin=”no” alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” circle=”yes” iconcolor=”” circlecolor=”#ff9800″ circlebordercolor=”” animation_type=”” animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=””][/fusion_fontawesome]Parul nostru este în continuă creștere și are o durată de viață de aproximativ 5 ani. 90% din părul nostru este în creștere, în orice moment dat, în timp ce restul de 10% se află în repaos.

[fusion_title margin_top=”” margin_bottom=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” size=”1″ content_align=”left” style_type=”default” sep_color=””]

Cum să avem un păr sănătos cu TONIC CAPILAR

[/fusion_title]

O dietă nutriţională şi un stil de viaţă echilibrat sunt esenţiale pentru un păr frumos. Aveţi grijă să vă beţi multă apă şi să includeţi proteine destule în dietă. Proteinele nu provin numai din carne, ci şi din linte, mazăre, fasole sau broccoli.

Un alt factor important pentru sănătatea părului este ca în dietă să se regăsească Vitamina A, care ajută la creşterea părului.  Nu uitaţi deci să introduceţi în dietă legume cu frunze verzi, morcovi şi ulei de peşte!

Dar ce aţi spune dacă ar exista ceva care v-ar ajuta să aveţi un păr splendid în doar câteva săptămâni? Tonic Capilar de la Dacia Plant vă ajută să stimulaţi creşterea părului, îl hrăneşte şi îl face mătăsos.

[fusion_dropcap boxed=”no” boxed_radius=”” class=”” id=”” color=””]T[/fusion_dropcap]ONIC CAPILAR  este o soluţie bazată pe un amestec de plante şi produse apicole: ardei-iute (Capsicum annuum), mesteacăn (Betula pendula), brusture (Arctium lappa), urzică (Urtica dioică), lavandă (Lavandula angustifolia), muşeţel (Matricaria chamomilla) şi propolis.

Capsaicina, o substanță chimică din ardeiul iute stimulează foliculii de păr şi ajută părul să crească. O altă substanţă chimică, quercetina, crește fluxul sanguin la nivelul scalpului, ceea ce este benefic pentru cresterea parului.

Extractul de mesteacăn revitalizează şi hrăneşte scalpul, ajutând la creşterea unui păr sănătos şi strălucitor.  Stimulează creşterea părului şi poate ajuta şi în anumite cazuri de alopecie.

Rădăcina de brusture este ideală pentru pielea uscată. Este şi motivul pentru care a fost inclusă în Tonic capilar, având efecte puternice de combatere a mătreţii. Ajută de asemenea la hidratarea şi hrănirea pielii capului şi la întărirea firului de păr şi combate căderea părului.

[fusion_dropcap boxed=”no” boxed_radius=”” class=”” id=”” color=””]L[/fusion_dropcap]avanda este un altă plantă cu efecte cunoscute pentru menţinerea sănătăţii scalpului şi obţinerea unui păr frumos. Combate căderea părului, stimulează regenerarea scalpului şi ajută la combaterea mătreţii.

Amestecul de plante este încheiat triumfal de urzică despre care se ştie din vremuri străvechi că ajută bărbaţii să scape de mătreaţă şi de căderea părului, iar femeilor le asigură un păr bogat şi mătăsos.

Urzica acţioneaza ca un tonic asupra scalpului şi părului şi stimuleaza cresterea acestuia din urmă. Întăreşte foliculii de păr şi, drept urmare, firul de păr îşi recapătă luciul, strălucirea şi frumuseţea.

Cel din urmă ingredient „minune” in TONIC CAPILAR este propolisul, care nu numai că ajută la sănătatea scalpului prin efectele sale antifungice şi antimicrobiene, dar stimulează eficient creşterea părului.  Propolisul poate ajuta şi la refacerea podoabei capilare deoarece are efecte puternice antiinflamatoare, despre care se ştie că stau la baza alopeciei.

Cum se foloseşte

TONIC CAPILAR  de la Dacia Plant este uşor de folosit şi vă ajuta să aveţi un păr frumos şi sănătos în câteva săptămâni. Tonicul se aplică local şi se fricţionează pielea capului, după care se lasă timp de minim 30 minute, după care se spală capul cu şampon. Se recomandă 2-3 administrări pe săptămână.

Pentru o regenerare rapidă a părului se poate recurge la aplicarea locală a unui amestec format din: 2-3 linguriţe de TONIC CAPILAR, 1-2 gălbenuşuri de ou şi 3-6 linguri de apă. După omogenizare, preparatul se aplică pe pielea capului şi se lasă să acţioneze timp de minim 15 minute, după care se spală capul cu şampon. Se recomandă 2-3 administrări pe săptămână.

No Comments
    Leave a Reply