Retete sanatoase

Sprancene mai sanatoase si cu aspect natural

Fiecare dintre noi ne dorim sprancene mai sanatoase cu aspect natural. În fiecare an încercam să ne adaptăm la noile tendințe ale modei şi nu doar garderoba, accesoriile sau părul implică modificari periodice dar şi spâncenele, care sunt mereu în vizorul specialiştilor din domeniu.
Cu siguranţă, cel puţin o dată, ne-am lovit de problema firelor de păr absente pe alocuri, la nivelul sprâncenelor. Este o problema curentă dar nu imposibil de rezolvat. Tatuajul sprâncenelor nu reprezintă o variantă la îndemâna tuturor și nu este o rezolvare naturală a stimulării creșterii sprâncenelor. Uleiurile naturale sunt cel mai ieftin tratament și au efecte surprinzătoare dacă perseverați în utilizarea lor timp de mai multe săptămâni.


Uleiul de ricin – se înmoaie o dischetă demachiantă în ulei de ricin, se aplică pe sprâncene și se masează cu vârfurile degetelor. Se lasă să acționeze 30 de minute sau pe durata nopții iar dimineța sprancene mai sanatoasese spală. Acesta este un tratament recomandat zilnic, de realizat timp de cel puțin 2 săptămâni.
Uleiul de cocos – se pun câteva picături de ulei de cocos cald pe vârfurile degetelor și apoi se masează sprâncenele timp de 5 minute pentru a acționa circulația sanguină. Se lasă să acționează peste noapte iar dimineața se clătește zona cu apă caldă; tratamentul se realizează timp de două luni pentru a observa rezultate.
Uleiul de măsline – se amestecă jumătate de lingură de ulei de măsline cu câteva picături de miere iar apoi se aplică prin masaj pe sprâncene. Se lasă să acționeze timp de 30 de minute iar apoi se clătește cu apă caldă.
Alte sfaturi practice pentru a avea sprâncene sănătoase și suficient de groase pentru a le contura după placul vostru:

-demachiaţi cu grijă sprâncenele după fiecare machiaj, în sensul creşterii firelor de par, aceasta le permite să fie mai lungi și mai sănătoase
-spălaţi faţa cu apă călduţă înaintea aplicării oricărui tip de tratament sau mască pentru a proteja rădăcina firului de păr
-realizati mişcări de pensulare la nivelul sprâncenelor cu o dischetă demachiantă înmuiată în lapte nedegresat, acesta va acţiona  asupra folicululilor de par.
Acestea sunt doar câteva recomandări pentru a avea sprâncenele mult dorite. Tratamentele se pot realiza ușor, seara, înainte de culcare, sau de ce nu, în timp ce vizionaţi un film.

No Comments
    Leave a Reply