Produse naturiste

Operațiunea… Remedierea!

După vacanța de vară și uzura provocată de soare asupra pielii și părului, e timpul să deveniți din nou… strălucitoare! Dedicați puțin timp pentru…remedierea corectă și obțineți din nou un aspect sănătos și strălucitor al părului. Vă prezentăm câteva modalități practice și simple de hidratare a părului și a pielii pentru a realiza o adevărată… “regenerare”. Chiar și în perioada toamnei!

Pe timp de vară pielea noastră se deshidratează datorită expunerii excesive la soare și a transpirației crescute. De asemenea, pentru persoanele care înoată în piscină, efectele clorului sunt nefavorabile atât asupra pielii cât și a părului. Prin urmare, după vacanță pielea prezintă riduri fine, își reduce elasticitatea și adesea apar pistrui sau pete roșii. Pe de altă parte, părul poate deveni mat și cu o textură “sălbatică”.

Regenerare din interior

Pielea reprezintă cel mai mare organ al corpului și protejează toate celelalte părți ale sale. Când vă uitați în oglindă partea de piele pe care o vedeți este doar stratul cornos. Acesta este stratul superior al pielii, deci un strat-barieră, un scut care împiedică pătrunderea substanțelor și a microbilor în dermă, care se află sub acesta. Epiderma conține substanțe cu un conținut ridicat de apă, inclusiv lipide și apă. Conține, de asemenea, celulele cunoscut sub denumirea de keratină, care sunt responsabile pentru funcția de barieră. Aproape în fiecare lună celulele din epidermă se reînnoiesc și sunt eliminate prin stratul cornos, pentru a putea da locul lor unor alte celule, mai robuste, prezente dedesubt. Crăparea, înroșirea, exfolierea și mâncărimea sunt semne care arată că funcția de barieră a pielii nu funcționează corect. Din păcate, expunerea la soare mărește această problemă. Urmând însă un program de hidratare intensă, pielea va reveni rapid la forma sa inițială.

Potoliți setea pielii dumneavoastră!

Principala cauză a exfolierii dar și aspectul aspru al pielii este pierderea de apă și de lipide a acesteia. Am putea spune că lipidele reprezintă “adezivul” care menține unite celulele pielii (keratina), pentru a forma o barieră față de majoritatea substanțelor din mediu. Când apar probleme la nivelul pielii, înseamnă că lipidele au fost eliminate din piele.

În această situație un rol important îl au cremele hidratante, care vin să restabilească stratul lipidic. Cele mai multe produse de hidratare sunt combinații de apă, agenți de protecție (substanțe care formează un strat protector subțire, cum ar fi vaselina) și agenți de hidratare (substanțe care atrag umezeala la nivelul pielii, cum ar fi glicerina).

Deoarece fiecare dintre noi are un tip de piele diferit, există și o formulă adecvată de combatere a uzurii pielii. Mai exact:

Pielea uscată: În primele zile după întoarcerea din vacanța de vară se recomandă un peeling ușor și utilizarea produselor de tip butter (unt) (creme deosebit de bogate având o textură ce se aseamănă cu untul) dar și uleiuri de hidratare. După exfoliere dar și după fiecare baie, nu neglijați să vă ungeți corpul cu o cremă intens hidratantă.

Pielea normală: În acest caz, lucrurile stau un pic mai bine. Și aici se recomandă utilizarea zilnică a loțiunilor hidratante. Dacă veți constata că un produs nu este ușor absorbit sau că pielea se menține încă uscată, este recomandabil să schimbați crema pe care o utilizați.

Pielea grasă: Pentru acest tip de piele exisă un mit: Multe persoane consideră că pielea lor este grasă deoarece conține propria sa umiditate și prin urmare nu se mai ocupă de hidratarea acesteia, dar pielea lor de fapt este deshidratată. Aici peeling-ul joacă un rol primordial pentru descongestionarea porilor pielii și absorbția ingredientelor hidratante din produsele ce vor fi utilizate în continuare.

Păr deshidratat? Există o soluție!

În timpul verii părul suferă mult mai mult decât pe timp de iarnă. Părul strâns pe plajă cu elastice și cu clame chinuiesc părul, cu toate că dușmanii reali sunt soarele, sarea mării și clorul din piscină.

Cu toate că adesea ne îngrijim și ne protejăm părul cu șampoane și spray-uri speciale pe durata verii, la întoarcerea din vacanță constatăm cu tristețe că părul a devenit mat, uscat și deteriorat. Nu vă faceți griji! Dacă veți urma sfaturile de mai jos, coafeza dvs. nu va trebui să intervină drastic cu foarfecele asupra părului.

Renunțați la utilizarea uscătorului de păr. Căldura deshidratează și subțiază firul de păr. În cazul în care nu puteți renunța la utilizarea uscătorului, se recomandă ca după spălare să utilizați o mască, protejând astfel vârfurile de acțiunea căldurii.

Preferați, mai ales dacă părul este uscat, șampon, mască și balsam cu o compoziție intens hidratantă. Este recomandabil ca o dată pe săptămână să dormiți lăsând masca să acționeze asupra părului.

Clorul din piscină estompează culoarea părului vopsit și poate provoca o uzură avansată. Tratați-vă părul cu o linie de produse profesionale, recomandată de coafeza dumneavoastră. De asemenea, utilizați măști bogate în nutrienți, proteine, vitamine, uleiuri de fructe și uleiuri esențiale, care consolidează structura keratinei, împiedică ruperea părului, îi conferă o textură plăcută și îi dau strălucire.

Nu neglijați niciodată după șamponare să utilizați un balsam special, indiferent de tipul de păr pe care îl aveți, pentru a fi mai ușor de pieptănat.

Evitați utilizarea apei fierbinți la spălarea părului și preferați o combinație de apă caldă la început și mai rece după aceea. Experții subliniază că apa rece dă strălucire și nu traumatizează firele de păr.

Dacă vârfurile rupte sau despicate sunt într-un stadiu avansat ar trebui să vizitați imediat coafeza dumneavoastră pentru a le îndepărta. Să nu vă sperie acest lucru. Este mai bine să aveți părul un pic mai scurt dar sănătos decât un păr lung și deteriorat.

Dacă părul este mat, prin utilizarea unui ulei special (1-2 picături pe zi sunt suficiente), veți vedea o diferență foarte mare. Atenție însă la modul în care îl aplicați. Întindeți produsul de la vârfuri spre rădăcină, pentru că altfel părul va căpăta un aspect uleios.

În cele din urmă, imediat după vacanță, faceți o cură de “dezintoxicare” de spume, fixative și geluri care încarcă părul și lăsați-l liber să respire.

Solgar_Skin_Nails_HairFolosiți un supliment alimentar special.

Piele superbă, Unghii tari, Păr strălucitor

O formulă alimentară avansată de la Solgar, concepută special pentru a promova o bună sănătate a părului, a pielii și a unghiilor. Skin, Nails and Hair furnizează diferite elemente alimentare necesare pentru biosinteza colagenului și a cheratinei, cum ar fi sulf organic (MSM), vitamina C, prolină, lizină și citrat de zinc.

Skin, Nails and Hair de la Solgar oferă substanțele nutritive de care are nevoie organismul uman pentru a menține o piele luminoasă și tânără, un păr strălucitor și ușor de pieptănat și pentru formarea unor unghii tari și sănătoase.

No Comments
    Leave a Reply