Remedii si tratamente naturiste

Nămolul sapropelic din lacul Techirghiol și apa salină – ingrediente terapeutice antireumatice

Lacul Techirghiol este cea mai vestită stațiune balneară din România, renumită pentru legenda bătrânului Tekir și a măgarului acestuia. Proprietățile apei saline și a nămolului sapropelic din acest lac au depășit însă barierele legendei și au devenit de-a lungul timpului unele din cele mai importante resurse naturale ale zonei. Bogat în apă sărată și nămol ce păstrează în compoziția sa substanțe organice și minerale active, lacul Techirghiol reprezintă o sursă veritabilă de leacuri naturale.

Apa salină și nămolul au fost studiate din punct de vedere fizico-chimic, dermatologic și microbiologic de-a lungul timpului pentru a li se observa în amănunt proprietățile și beneficiile pentru piele și alte afecțiuni:

 • boli reumatismale degenerative
 • boli reumatismale inflamatorii
 • boli reumatismale diartritice
 • simptome posttraumatismale
 • boli ale sistemului nervos periferic si central
 • boli ginecologice
 • boli de piele
 • boli ale aparatului respirator
 • boli cardiovasculare
 • boli endocrine
 • pareze, paralizii
 • sechele poliomielitice

Iată studii realizate pe cele două ingrediente naturale care stau la baza produselor Techir:

 1. apa salină – vezi studiul
 2. nămolul sapropelic – vezi studiul

Inspirată de locul natal și de proprietățile pe care le oferă resursele din Lacul Techirghiol, Oana Stan a creat brandul Techir, producție locală de cosmetice terapeutice ce valorifică resursele zonei și recunoaște beneficiile acestora atât la nivel național, cât și internațional.

În prezent, Techir cuprinde peste 20 de produse, printre care: creme terapeutice, săpunuri naturale, uleiuri pentru protecție solară și pentru masaj și produse pentru aromaterapie.


Cosmetice terapeutice – Techir

Săpunul natural pentru ten acneic și încărcat

Săpunul Techir pentru curăţarea tenului este un produs natural destinat îngrijirii pielii feţei datorită proprietăţilor remineralizante şi hidratante oferite de apa salină din lacul Techirghiol şi sucul de morcovi.
Uleiurile de măsline şi ricin împreună cu glicerina sunt recunoscute pentru acţiunea hrănitoare la nivelul epidermei, fiind buni umectanţi ce îngrijesc pielea deshidrată, iar uleiul din seminţe de struguri grăbeşte regenerarea tenului şi il curăţă de impurităţi.
Tenul se bucură și de un tratament nutritiv oferit de untul de shea, untul de cacao, untul de cocos şi untul de palmier conținute în săpunul Techir, iar uleiurile esențiale de scorțișoară, mentă și tea tree au acțiune antimicrobioană și un parfum delicat.

 

Șamponul solid natural regenerant

Șamponul solid curăță și hidratează firul de păr, însă totodată îngrijește scalpul, datorită proprietăților remineralizante și antioxidante oferite de apa salină și nămolul sapropelic. Unturile vegetale de cocos, palmier și cacao, recunoscute pentru acțiunea hrănitoare la nivelul epidermei, înmoaie scalpul deshidratat și il hrănesc intens, reglând secreția de sebum.

Uleiul de ricin are multiple beneficii pentru scalp, iar împreună cu uleiul de migdale dulci și uleiul de masline, previn căderea părului, regenerează firul și ajută la ținerea sub control a dermatitei seboreice. Uleiurile terapeutice de cajeput, eucalipt și rozmarin, ajutate de pudrele active de roibos, și shikakai oferă firului de par strălucire și un parfum delicat, natural.

Crema antireumatică cu lavandă

Este o emulsie de culoare bej deschis, bazată pe ingrediente active naturale care se asociază în tratamentul local al inflamațiilor dureroase la nivelul sistemului muscular – osos.

Formula unică conține apă din lacul Techirghiol, bogată în săruri minerale si oligoelemente cu efect terapeutic, remineralizant cu proprietăți antioxidante și hidratante. Are o acțiune calmantă, oferă o senzație plăcută de prospețime sși confort la nivelul pielii.

La principiile active ale apei din lacul TECHIRGHIOL sunt adăugate ingrediente cu efect dermoreparator, antiinflamator, antireumatic și antiseptic precum: extract de arnicăextract de scoarță de salcie albăextract de Gheara Draculuiulei esențial de mentăulei usșor farmaceutic precum si dipeptide: calmosensine cu proprietăți neuromodulatorii ale durerii la nivelul pielii.

Avand la bază un complex de ingrediente antiinflamatoare, antiseptice, calmante, relaxante, și astringente, crema antireumatică Techir este potrivită masajului pentru:

 • Combaterea durerii musculare locale provocate de inflamații acute ușoare, cum ar fi leziuni minore, contuzii, entorse
 • Stimularea microcirculației pielii, tonifierea țesuturilor
 • Calmarea și relaxarea durerilor articulare
 • Obținerea unei senzații de relaxare având efect revigorant asupra musculaturii.

Mai multe produse Techir poți găsi pe Vegis.ro!

 

 

 

1 Comment

 • Simo
  August 17, 2018 at 13:56

  4.5

  Reply

Leave a Reply