Ingrijire personala

Mască pentru păr cu vitamina A

masca de par cu vitamina A

masca de par cu vitamina AAtunci când vine vorba despre îngrijirea părului suntem toate de acord că trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru un păr sănătos. Schimbarea anotimpurilor, dietele, regimul de viață și, mai ales, diferențele de temperatură sunt factori care ne deteriorează firul de păr. De aceea este nevoie constant de îngrijire și hidratare.

Ca în multe alte cazuri, măștile regenerante pentru păr făcute în casă ajută la fel sau poate mai mult decât tratamentele costisitoare din saloanele de înfrumusețare. De aceea, noi vă propunem o masca pentru par cu vitamina A.

De ce să alegem o mască de păr cu vitamina A?

Vitamina A este una din cele mai importante vitamine pentru păr deoarece are efect hidratant asupra scalpului și a firului de păr, ajutând la reglarea producției de sebum. De asemenea, conține antioxidanți care ajută rădăcina firului de păr, o întărește, conferindu-i părului un aspect sănătos și rezistent.

Cum prepari o masca pentru par cu vitamina A?

Ai nevoie de:
– 4 picături de vitamina A;
– 2 picături de vitamina E uleioasă;
– jumătate de lămâie.
Capsulele de vitamina A se amestecă cu 2-3 lingurițe de ulei de ricin. Se adaugă apoi câteva picături de vitamina E uleioasă și zeama de la o jumătate de lămâine.
Se amestecă până se obține o compoziție omogenă și se aplică pe păr atât la rădăcină, cât și pe lungimea firului. Se masează scalpul timp de aproximativ 5 minute, apoi se lasă să acționeze încă jumătate de oră. Se spală părul cu șampon și se clătește abundent. Întregul set de ingrediente îl găsești aici
masca de par cu vitamina A
După aplicarea unei măști de păr cu vitamina A, părul se hidratează, devine mai rezistent și nu se mai electrizează. Pentru a ajunge la rezultate concrete în ceea ce privește sănătatea scalpului, masca de par cu vitamina A este recomandată de 3-4 ori pe săptămână pentru părul uscat, respectiv de 2-3 ori pentru părul gras. Durata tratamentului este de cel puțin 2 luni.
De asemenea, dacă vrei ca părul tău să fie strălucitor, poți încerca altă masca cu vitamina A pentru care mai ai nevoie de vitamina E și ulei de jojoba.

Toate ingredientele de care ai nevoie pentru prepararea măștilor de păr le găsești vegis.ro!

1 Comment

Leave a Reply