Vitamine si Minerale

7 Sfaturi pentru sănătatea creierului. Bonus: recomandări de produse naturale

Sănătatea ficatului

Ești familiarizat cu sintagma ,,totul pornește din mintea ta’’? Fie că îți ghidezi alegerile strict pe raționamente logice sau că ești convins că modul în care gândești îți influențează parcursul vieții, expresia are o bază științifică. Creierul uman este unul dintre cele mai complexe organe, fiind alcătuit din mai mult de 100 de miliarde de nervi, ce comunică între ei prin intermediul conexiunilor numite sinapse. La nivel macro, acesta reprezintă ceea ce specialiștii numesc centrul de comandă al sistemului nervos, întrucât creierul recepționează semnalele primite de la organele senzoriale ale corpului și transmite informația mai departe, la mușchi.

Totodată, creierul conține diverse structuri responsabile pentru:

 • procesul de gândire, judecată și rezolvare a problemelor;
 • mișcările voluntare;
 • respirație;
 • somn;
 • procesele de coordonare și echilibru;
 • sistemul vizual;
 • memorie și auz;
 • funcția motorie;
 • capacitatea de a scrie;
 • senzațiile pe care le resimțim;
 • poziția corpului.

Prin urmare, sănătatea creierului este definitorie pentru buna funcționare a organismului. De aceea, te invităm să fii alături de noi până la finalul acestui articol pentru a afla cum micile aspecte de zi cu zi acționează la nivelul acestuia. 

RECOMANDĂRI PENTRU A MENȚINE SĂNĂTATEA CREIERULUI

Conform doctorului Elise Caccappolo, profesor asociat de neuropsihologie la Centrul Universitar Medical Columbia, New York, majoritatea oamenilor încep să acorde atenție sănătății creierului în momentul în care observă anumite modificări cognitive ori pierderi de memorie, aspecte care au loc în jurul vârstei de 60 – 70 de ani. În consecință, pentru a evita pe cât posibil asemenea situații, este indicat să te preocupi în permanență să ai o minte ascuțită. Iată cum: 

1. Include exercițiile fizice în rutina ta

Exerciții fizice pentru sănătatea ficatului 1

Sportul este una dintre cele mai bune modalități pentru a stimula abilitățile de gândire. Spre exemplu, aerobicul ajută la îmbunătățirea sănătății țesuturilor cerebrale prin creșterea fluxului de sânge în creier. Totodată, exercițiile de aerobic reduc riscul apariției unor efecte negative ca urmare a acumulării colesterolului în vasele de sânge ori a tensiunii arteriale crescute. 

Mai mult, exercițiile fizice stimulează creierul să elimine o moleculă esențială pentru regenerarea celulelor creierului și crearea de conexiuni între ele. În acest sens, specialiștii recomandă 150 de minută / săptămână de exerciții de intensitate moderată, precum mersul pe jos. 

2. Odihnește-te suficient  

Un somn lung te ajută nu doar să-ți refaci rezervele de energie, dar și să menții sănătatea creierului. Conform unui articol publicat de către Școala Medicală Harvard, persoanele care dorm mai puțin de 7 ore / noapte au un risc mai mare de a suferi de demență, întrucât, pe durata somnului, creierul elimină anumite substanțe dăunătoare cum sunt și proteinele amiloide, care contribuie la dezvoltare bolii Alzheimer.

Somn odihnitor

3. Fii atent la starea generală de sănătate

Un studiu realizat de o echipă de specialiști condusă de doctorul Simon Cox, cercetător la Centrul de Îmbătrânire Cognitivă și Epidemiologie Cognitivă de la Universitatea din Edinburgh indică faptul că fumatul, hipertensiunea arterială și diabetul sunt trei factori de risc care pot duce la atrofierea creierului și la pierderea materiei cenușii și albe. Studiul a inclus analizarea datelor RMN de la un eșantion de 9.772 de persoane, cu vârste cuprinse între 44 și 79 de ani.

4. Menține o dietă echilibrată

Alimentele benefice pentru buna funcționare a inimii și vaselor de sânge sunt benefice și pentru sănătatea creierului. Printre ele se numără: fructele, legumele (varză, spanac, broccoli), cerealele integrale, leguminoasele, peștele cu un conținut însemnat de acizi grași Omega-3 (somon, macrou), uleiul de măsline. 

5. Stimulează creierul în permanență

Activități pentru sănătatea creierului

Studiile efectuate de-a lungul timpului atât pe șoareci, cât și pe oameni demonstrează că activitățile de stimulare mentală contribuie la crearea unor noi conexiuni între celulele nervoase și la generarea unor noi celule, acestea din urmă reprezentând o rezervă funcțională în cazul deteriorării unora dintre celule. În consecință, optează în mod frecvent pentru activități ca:

 • cititul;
 • rezolvarea de rebusuri sau probleme de matematică;
 • desenul, pictura sau orice alte îndeletniciri care implică dexteritate și efort mental.

6. Socializează ori de câte ori ai ocazia

Studiile indică faptul că persoanele care dezvoltă legături sociale puternice prezintă un risc mai scăzut de demență. Totodată, relațiile construite cu cei din jur sunt asociate și cu scăderea tensiunii arteriale și mărirea speranței de viață

Persoane vorbind

7. Încearcă suplimentul Telom-R Cerebral

În plus față de recomandările detaliate până acum, poți apela și la un ajutor natural. Suplimentul Telom-R Cerebral face parte din gama Telom-R de la DVR Pharm, care adună laolaltă o varietate de capsule, siropuri și creme 100% naturale, ce contribuie la reîntinerirea organismului. Suplimentul Telom-R Cerebral este special creat pentru a ajuta la îmbunătățirea atenției, capacității de concentrare și memorare

TELOM-R CEREBRAL: SUPORT PENTRU SĂNĂTATEA CREIERULUI

Suplimentul natural Telom-R Cerebral este recomandat pentru persoanele adulte care își doresc să-i ofere organismului tot ce este mai bun. Extractele din compoziția acestui produs sunt eficiente în caz de tulburări cerebrale și reprezintă o sursă naturală de antioxidanți pentru creier:

 • Astragalus: contribuie la sănătatea vaselor de sânge și la menținerea unei tensiuni arteriale normale.
 • Ginkgo biloba: susține circulația sângelui către creier. 
 • Chlorella: sursă naturală de nutrienți esențiali, de vitamine și minerale.
 • Păducelul: menține sănătatea cardiovasculară.

La final, sperăm ca toate informațiile prezentate să te determine să nu neglijezi sănătatea creierului. Suplimentul Telom-R Cerebral este disponibil cu 15% REDUCERE pe vegis.ro, alături de celelalte produse din gama Telom-R.

Telom-R Cerebral

Surse:

 • https://www.health.harvard.edu/mind-and-mood/12-ways-to-keep-your-brain-young
 • https://www.webmd.com/brain/features/keeping-your-brain-fit-for-life#1
 • https://www.healthline.com/health-news/heres-how-to-keep-your-brain-healthy-as-you-age
 • https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/better-habits-better-brain-health
 • https://www.healthline.com/human-body-maps/brain#anatomy-and-function
 • https://www.webmd.com/brain/picture-of-the-brain#1
About Author

Vorbăreață incurabilă, dar care adoră să își împărtășească ideile și în scris. Iubitoare de animăluțe, călătorii și cărți inspirate din fapte reale.

No Comments

  Leave a Reply