Baobab Pulbere 75g de la SOLARIS - Detalii produs
- Per 100g
- Energie (kj/kcal) 1130 kJ / 270 kcal
- Grasimi 0.7g
- din care acizi grasi saturati 0.25g
- Carbohidrati 77g
- din care zaharuri 19.1g
- Fibre 41.5g
- Proteine 2.8g
- Sare 0.02g
Sursa remarcabila de antioxidanti si fibre (42%). Contine potasiu, calciu, magneziu, fier, vitaminele C si B. Gustul fructului de baobab este similar unei combinatii de para si grapefruit, cu nuante de vanilie si caramel. Baobabul este un tonic general, un remediu adaptogen natural.
Energizeaza si mareste rezistenta organismului la oboseala si stres. Reface echilibrul electrolitilor dupa un efort fizic intens, fiind ideal pentru sportivi si persoanele active. Alte beneficii: mentine un tranzit intestinal optim, are proprietati alcalinizante, confera elasticitate si rezistenta pielii.
Fructul de baobab este o sursa bogata in special de:
- vitamina C (58% din necesarul zilnic, de 6 ori mai multa vitamina C decat o portocala), B1 (tiamina), B2 (riboflavina), B3 (niacina) si B6 (piridoxina);
- minerale: fier (mai mult decat carnea rosie), potasiu (de 4 ori mai mult decat bananele), magneziu, calciu (de doua ori mai mult decat laptele) si fosfor;
- aminoacizi
- fitosteroli
- polifenoli si substante antioxidante
Ingrediente: 100% pulbere din fructe de Baobab
Mod de consum: Pulberea de baobab poate fi folosit in uz intern, dar si extern.
In ceea ce priveste administrarea interna, pulberea poate fi dizolvata in apa si consumata ca atare, pentru refacerea electrolitilor dupa antrenamentul fizic sau pentru a beneficia de o revigorare rapida, o energizare. Alte modalitati in care poti consuma pudra de baobab sunt urmatoarele:
- adauga pulbere de baobab in unele bauturi: sucuri (de exemplu, in limonada), in ceai, apa de cocos, smoothie-uri, lapte sau iaurt. Inclusiv in cerealele cu lapte. Amesteca pana cand este bine omogenizata.
- integreaza pulberea in diverse dressing-uri si sosuri dulci-acrisoare.
adauga baobab la dulciuri: inghetata, diverse prajituri, fursecuri, clatite, la batoanele proteice sau la bomboanele raw-vegane. - presara putina pudra de baobab peste salata de fructe.
- adauga la paine sau la diverse tarte ori produse coapte.
Baobabul confera un gust dulce-acrisor exotic si o aroma de citrice, aducand un plus de originalitate combinatiilor in care il adaugi. In toate cazurile de mai sus, precum si in cel al consumului simplu, diluat in apa, se pot folosi uzual,1-2 lingurite pe zi de pulbere de baobab.
Contraindicatii:
Studiile de cercetare realizate pana in prezent nu au evidentiat aparitia unor efecte adverse in cazul consumului de pulbere din fruct de baobab. Daca aceasta este consumata in doze obisnuite, nu prezinta contraindicatii.
Pulberea de baobab contine anumiti antinutrienti (fitati, taninuri si acid oxalic) care pot afecta absorbtia unor nutrienti din alimentele ingerate, insa cantitatea acestora este foarte mica si nu poate produce niciun efect daca urmezi o dieta variata si echilibrata si un stil de viata sanatos.
Recomandam consultarea medicului de specialitate pentru indicarea dozei optime pentru administrare, in functie de istoricul medical, starea generala de sanatate, diversele afectiuni si tratamentele urmate. Indicam ca femeile gravide sau cele care alapteaza sa procedeze si ele intocmai, cerand parerea avizata a medicului alopat sau fitoterapeut.
Unitatea ambaleaza si proceseaza faina din cereale, mustar, soia, nuci, alune, seminte de susan, telina.
A se pastra la loc uscat si racoros, ferit de umezeala si de razele solare.
Recomandari: antioxidant | sistem digestiv | antiinflamator
Baobab Pulbere 75g de la SOLARIS - Alege Produsul Preferat de la Vegis.ro
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Eforturile dumneavoastra de mentinere a sanatatii pot da roade cu usurinta in urma unui stil de viata armonios. In acest sens este recomandat sa adoptati o dieta echilibrata cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. De asemenea nu uitati segmentul activitatilor fizice (chiar si mersul de jos). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive ajuta mereu la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative va afecteaza sanatatea.
De aceea incercati sa aveti un stil de viata pozitiv, activ, cu o dieta corespunzatoare si in mod sigur veti atrage o stare optima de sanatate.
Mult succes!