Ceai Glicostat (Diabet) 20dz de la FARES - Detalii produs
Sustine metabolismul glucidic, mentinand glicemia in limite normale.
Gust dulce natural.
Beneficii:
- Plantele din compozitia acestui ceai au proprietati hipoglicemiante (scad glicemia) si de stimulare a functiilor pancreasului.
- Frunzele de dud contin alcaloizi glicomimetici (cu structura asemanatoare glucozei) care potenteaza secretia de insulina si inhiba enzimele care transforma alte zaharuri in glucoza.
- Taninurile din frunzele de afin, salvie si dud scad absorbtia glucidelor introduse prin alimentatie.
- Stevia rebaudiana este un indulcitor natural, care in plus, scade glicemia, fiind foarte utila diabeticilor.
Recomandari: adjuvant in tratamentul diabetului zaharat.
Ingrediente: frunze de dud (Mori folium), salvie (Salviae herba), urzica (Urticae herba), frunze de afin (Myrtilli folium), frunze de nuc (Juglandis folium), radacina de brusture (Bardanae radix), teci de fasole (Phaseoli fructus sine semine), scortisoara (Cinnamomi cortex), Stevia rebaudiana, fructe de schinduf (Foenum-graeci semen).
Mod de preparare: peste 1 plic se toarna 200ml apa clocotita si se lasa 10 minute acoperit, apoi se strecoara. Durata curei este 1-3 luni. Se poate repeta dupa o pauza de o luna.
Se beau 2-3 cani cu ceai pe zi, cu o jumatate de ora inainte de masa.
Contraindicatii: la dozele recomandate nu se cunosc.
Sarcina si alaptare: in sarcina si alaptare se pot bea 2-3 cani cu ceai pe zi, timp de 1 luna. Cura se poate relua dupa o pauza de 1 luna.
Efecte secundare si interactiuni: la dozele recomandate nu se cunosc.
Asocieri recomandate: pentru un efect mai puternic si rapid ceaiul Glicostat-M95/M96 se poate asocia cu capsule Glicostat-M97.
Sfaturi practice de dieta si stil de viata:
Evitati consumul de dulciuri concentrate, fructe cu peste 20% glucide, bine coapte sau uscate (struguri, prune, pere, banane, curmale, smochine, stafide).
Urmariti ca in dieta sa aveti un aport de circa 50-60% glucide, 25-35% lipide si proteine 15%. Consumati cereale, leguminoase, fructe (caise, afine, coacaze, mure, zmeura, grapefruit, lamaie, avocado), oleaginoase (nuci, alune, arahide), zarzavaturi, ulei presat la rece (masline, floarea soarelui, nuci, etc.), lactate, oua, conform calcului ratiei calorice si a indexului glicemic al fiecarui aliment.
Se limiteaza consumul de legume uscate (fasole boabe, mazare), paine, lactate, fructe (banane, pepene galben si verde, piersici, mere, pere, mandarine), legume (cartofi, sfecla rosie).
Un regim bogat in fibre alimentare (min 25 gr/zi) poate reduce necesarul de insulina, micsorand glicemia postprandiala, incetineste absorbtia glucidelor, scazand colesterolul din sange si riscurile cardiovasculare. Sunt recomandate fibrele alimentare din orz, ovaz, leguminoase, caise, dar si din unele legume: broccoli, varza, morcovi, napi si cartofi. Alimentele bogate in fibre trebuie sa se incadreze in cantitatea de hidrati de carbon recomandata de medicul diabetolog.
Produs in Romania
Recomandari: diabet
Ceai Glicostat (Diabet) 20dz de la FARES - Alege Produsul Preferat de la Vegis.ro
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Eforturile dumneavoastra de mentinere a sanatatii pot da roade cu usurinta in urma unui stil de viata armonios. In acest sens este recomandat sa adoptati o dieta echilibrata cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. De asemenea nu uitati segmentul activitatilor fizice (chiar si mersul de jos). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive ajuta mereu la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative va afecteaza sanatatea.
De aceea incercati sa aveti un stil de viata pozitiv, activ, cu o dieta corespunzatoare si in mod sigur veti atrage o stare optima de sanatate.
Mult succes!
Scor: 5/5 | acum 1 an
Achizitie verificata
Pro: Bun pentru cei care suferă de diabet
Scor: 5/5 | acum 2 ani
Achizitie verificata
Scor: 5/5 | acum 2 ani
Achizitie verificata
Pro: Il consum de cateva luni si sper ,ca si el a contribuit la scăderea glicemie alături de regimul alimentar