Lapte De Cocos Ecologic/Bio 400ml RAPUNZEL

4,93 | 15 comentarii

  • Producator:
  • Greutate: 400ml
  • TVA Inclus
  • Cod: 1906200

18,96 lei
Castigi 2 puncte de fidelitate. detalii

In stoc furnizor

-
buc
+

Cost livrare curier: 14,90 lei . Livrare GRATUITA in tara pentru comenzile peste 150 lei.


Cost livrare lockere: 9,90 lei.
Sameday Easybox Fan Courier Fanbox
b-22373
b-22441

Lapte De Cocos Ecologic/Bio 400ml de la RAPUNZEL - Detalii produs

Valori nutritionale
  • Energie (kj/kcal) 802/194
  • Grasimi 19g
  • din care acizi grasi saturati 18g
  • Carbohidrati 4.1g
  • din care zaharuri 1.7g
  • Fibre 0.1g
  • Proteine 1.7g
  • Sare 0.13g


Fara conservanti, vegan, ecologic, de post
Ingrediente:
 
Miez de nucă de cocos (67%), apă (33%).

Descriere: 
Conţinut ridicat de miez de nucă de cocos, obţinut fără alte adaosuri, deosebit de cremos, cu aromă desăvârşită de nucă de cocos.

Întrebuinţare: 
Ideal pentru mâncăruri reci şi calde, ca şi în băuturi, şiclasic pentru bucătăria asiatică.


COCOS
Istorie şi întrebuinţare
Nucile de cocos sunt de milenii întregi o sursă îndrăgită de alimentaţie şi de materie primă. Datorită gustului delicios şi a însuşirilor pozitive cocosul a ajuns şi în zona noastră tot mai popular.

Botanică
Nucile de cocos sunt fructe cu sâmburi, cântărind până la 1 kg. Acestea sunt învelite de o coajă subţire, cu aspect de piele, sub care se găseşte un strat inferior gros de fibre. Sâmburele în sine este alcătuit dintr-o coajă tare, care protejează carnea albă acoperită cu o membrană brun-roşcată.
Palmierii de cocos au până la 25 metri înălţime. Din al şaselea an de vegetaţie cresc inflorescenţele ramificate.
Arborele rodeşte întregul an, având deci fructe în diferite stadii de dezvoltare, astfel încât tot timpul
se coc pe rând fructe de cocos. Un palmier furnizează în jur de 30 până la 40 de fructe pe an şi poate
ajunge şi la vârsta de 120 de ani.

Origine: Sri Lanka
Nucile de cocos cultivate în mod ecologic pentru RAPUNZEL provin din Sri Lanka. Palmierii de cocos sunt cultivaţi în culturi mixte. Pământul palmierilor este îngrăşat cu fibre de cocos bogate în potasiu, care sunt îngropate în jurul arborilor. Datorită acestui procedeu apa este depozitată mai bine, iar palmierul primeşte substanţe nutritive importante.

Importanţa nutritivă din punct de vedere fiziologic
Nuca de cocos ocupă în rândul nucilor o poziţie specială. Ea conţine cu 36,5 % mai puţine grăsimi decât alte tipuri de nuci. Dominanţi sunt la nuca de cocos acizii graşi, însă totuşi grăsimea de cocos influenţează în mod pozitiv metabolismul. Acest efect se datorează acizilor graşi cu lanţ intermediar şi mai ales acidului lauric. Acesta măreşte grăsimea bună HDL, care protejează împotriva afecţiunilor cardio-vasculare. În plus, nuca de cocos conţine o cantitate mare de proteine, vitamina B şi substanţe
minerale importante, cum ar fi sodiu, potasiu, magneziu şi fier.

Recoltare şi prelucrare
Nucile de cocos se recoltează la intervale de şase săptămâni. Acestea sunt curăţate direct pe câmp de învelişul lor de fibre. În continuare urmează ceilalţi paşi de prelucrare, în funcţie de produsul care se doreşte a fi obţinut din nuca de cocos.

Varietatea nucii de cocos
Uleiul nativ din nucă de cocos şi unsoarea din nucă de cocos dezodorizată
Pentru fabricarea uleiul nativ din nucă de cocos se sparge mai întâi coaja dură a nucii. Miezul se spală cu apă fierbinte, se rade, se usucă şi apoi se presează uleiul nativ din nucă de cocos. Uleiul de cocos este în stare solidă la temperatura camerei. Motivul pentru aceasta este aportul ridicat de acizi graşi saturaţi – acesta se află la aproximativ 90 %. Se păstrează timp îndelungat după deschidere, dacă este ţinut la frigider.

Unsoarea din nucă de cocos dezodorizată este fină la gust.
Gustul intensiv de cocos este atenuat cu ajutorul aburilor. Unsoarea din nucă de cocos este ideală
pentru cei care doresc să încingă uleiul când gătesc, deoarece îşi păstrează proprietăţile bune chiar dacă este încinsă. Uleiul de cocos nu eliberează substanţe dăunătoare sau radicali liberi în timpul încălzirii. Datorită faptului că uleiul de cocos nu oxidează, nu vor rămâne reziduuri de grăsime neagră în tigaie după prăjire.

Laptele de cocos
Pentru prepararea laptelui de cocos se spală miezul de cocos cu apă fierbinte până când acesta se
descompune. Apoi se presează, şi astfel este obţinut laptele de cocos concentrat. Acesta este diluat
cu apă până se obţine conţinutul de grăsime dorit. Astfel rezultă o consistenţă deosebit de cremoasă
– fără urme de aditivi.

Crema din nucă de cocos
Crema din nucă de cocos este compusă din miez pur de nucă de cocos. Nuca de cocos proaspăt recoltată se usucă şi se toacă fin. Astfel se păstrează parţial textura fină a fulgilor de cocos. Crema de cocos pură poate fi folosită pentru copt sau pentru gătit. Pasta de cocos cremoasă se păstrează mult timp după deschidere, dacă este ţinută la frigider. Se poate doza foarte bine, datorită ambalajului de 2 x 50 g.

Ideală pentru bucătăria vegetariană
Indiferent, că este vorba despre laptele, crema, uleiul sau unsoarea de cocos – toate pot fi utilizate într-o varietate mare de preparate, aducând un aer exotic în orice bucătărie. Laptele şi crema de cocos sunt înlocuitori vegetali pentru persoanele cu intoleranţă la lactoză. Datorită acestor ingrediente, supa din sâmburi de dovleac sau preparatele indiene cu curry devin deosebit de cremoase.

Ulei nativ din nucă de cocos din Serendipol, Sri Lanka
Un nou partener HAND IN HAND (MÂMĂ ÎN MÂNĂ)
De la mijlocul anului 2011 RAPUNZEL colaborează cu proiectul de ulei de cocos Serendipol din Sri Lanka.
De acolo ne procurăm noul ulei nativ bio din nucă de cocos, care tocmai apare pe piaţă. Contactul cu Serendipol a luat fiinţă deja în anul 2010, când domnul Joseph Wilhelm a călătorit în Sri Lanka, pentru a vizita proiectul cocos RAPUNZEL. Cu ocazia aceasta a cunoscut şi presa bio de ulei din Serendipol.
Proiectul din Serendipol funcţionează asemănător cu propriul nostru proiect bio cocos din Sri Lanka pentru fulgii bio de cocos şi chipsurile bio de cocos: fermierii implicaţi în proiect sunt sprijiniţi de către consilieri agronomi. Astfel, întregul lanţ, de la cultivare până la recoltă, se află pe mâni bune şi poate fi controlat în mod optim. Nucile de cocos bio din Serendipol sunt prelucrează exclusiv pentru obţinerea uleiului din nucă de cocos.
Proiectul din Serendipol a fost conceput de la bun început ca un proiect bio şi un proiect de comerţ echitabil. Astfel am reuşit să organizăm deja în toamna acestui an o inspecţie „HAND IN HAND” la faţa locului. Ne bucurăm că putem saluta Serendipol-ul ca un nou partener „HAND IN HAND” şi
suntem încrezători în colaborarea din viitor!
În iulie 2011 am avut ca oaspete la noi în Legau, pe doamna Inosha Shamini , managerul de calitate din Serendipol. Timp de peste două săptămâni şi-a făcut o imagine privind munca noastră în diferitele departamente RAPUNZEL, mai ales în ce priveşte asigurarea calităţii şi producţia.  Mai multe informaţii găsiţi pe pagina principală RAPUNZEL sub HAND IN HAND.

Laptele din nucă de cocos de la RAPUNZEL este omogenizat?
Laptele din nucă de cocos de la RAPUNZEL nu se omogenizează. Aceasta se recunoaşte prin faptul că
face o smântână asemenea laptelui netratat. La laptele se cocos se separă grăsimea de apă şi se aşează deasupra. Laptele de cocos este atât de cremos, pentru că aportul de sâmburi de nucă este foarte ridicat.


Unsoarea din nuca de cocos este o grăsime alimentară sănătoasă?
Unsoarea şi uleiul din nuca de cocos conţin în mod preponderent acizi graşi saturaţi. Cu toate că aceştia sunt consideraţi nesănătoşi, studiile arată, că unsoarea şi uleiul de cocos influenţează în mod pozitiv metabolismul.
Uleiul şi unsoarea de cocos sunt bogate în acid lauric, adică acizi graşi cu lanţ intermediar, care măresc grăsimea „bună” HDL şi protejează împotriva afecţiunilor cardio-vasculare.

Ce este hand in Hand?

Comerțul echitabil la Rapunzel înseamnă întotdeauna corect față de oameni și echitabil față de natură. De aceea nu suntem doar unul dintre pionierii lumii organice, suntem de asemenea pionieri în produse care sunt corecte și ecologice chiar de la început.

Cum sa întâmplat asta? La începutul anilor '90, nu existau produse ecologice de comerț echitabil între etichetele bine-cunoscute din comerțul echitabil clasic. De aceea, în acel moment, am decis să dezvoltăm un sigiliu de proprietate care îndeplinea cerințele noastre stricte - pentru partenerii noștri din țările sudului Global, pentru noi înșine și pentru un mediu intact.

 

 

Lapte De Cocos Ecologic/Bio 400ml de la RAPUNZEL - Alege Produsul Preferat de la Vegis.ro

Nu uitati: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Eforturile dumneavoastra de mentinere a sanatatii pot da roade cu usurinta in urma unui stil de viata armonios. In acest sens este recomandat sa adoptati o dieta echilibrata cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. De asemenea nu uitati segmentul activitatilor fizice (chiar si mersul de jos). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive ajuta mereu la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative va afecteaza sanatatea.

De aceea incercati sa aveti un stil de viata pozitiv, activ, cu o dieta corespunzatoare si in mod sigur veti atrage o stare optima de sanatate.

Mult succes!
Opiniile clientilor despre produs (15 comentarii)
Opiniile clientilor despre produsul Lapte De Cocos Ecologic/Bio 400ml de la RAPUNZEL

Rating general: 4.93
Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.
Voica

Scor: 5/5 | acum 3 saptamani
Achizitie verificata

Pro: super produsul

Ilona

Scor: 5/5 | acum 2 luni
Achizitie verificata

Pro: Gustos, cremos. Trebuie amestecat in toata masa lui pentru omogenizare

Lili

Scor: 5/5 | acum 4 luni
Achizitie verificata

Pro: F bun

Lorena

Scor: 5/5 | acum 5 luni
Achizitie verificata

Pro: Foarte bun.

ISTOC

Scor: 5/5 | acum 5 luni
Achizitie verificata

Pro: delicios de bun

Costin

Scor: 5/5 | acum 1 an
Achizitie verificata

Pro: Foarte bun și sănătos!

Georgeta

Scor: 5/5 | acum 1 an
Achizitie verificata

Pro: Îmi place mult. Recomand.

Mihaela

Scor: 5/5 | acum 1 an
Achizitie verificata

Pro: Gust minunat de cocos!

Ciocirlan

Scor: 5/5 | acum 2 ani
Achizitie verificata

Pro: Ok

Rux

Scor: 5/5 | acum 2 ani
Achizitie verificata

Pro: Un lapte foarte bun, cremos si gras. Il folosesc in special la terci de ovaz pentru bebelina mea. Chiar este de foarte buna calitate! Recomand.

Alexandra

Scor: 5/5 | acum 3 ani
Achizitie verificata

Pro: E foarte bun si nu am gasit altul pe piata care sa contina doar cocos si apa!

Magda

Scor: 5/5 | acum 3 ani
Achizitie verificata

Pro: ???

Dinu

Scor: 5/5 | acum 4 ani
Achizitie verificata

Pro: Foarte bun!

Daniel Cristian (Bucuresti)

Scor: 5/5 | acum 4 ani
Achizitie verificata

Pro: Foarte bun.

BRANDUSA (Cluj-Napoca)

Scor: 4/5 | acum 5 ani
Achizitie verificata

Pro: bun

Lapte De Cocos Ecologic/Bio 400ml RAPUNZEL face parte din categoria Produse BIO din cadrul magazinului online de produse naturiste Vegis.ro.
Livrarea produselor din stocul propriu se face in 24-48h de la plasarea comenzii online sau telefonic. Transportul este gratuit pentru comenzi peste 150.00 de lei.

Despre produsele BIO
Certificarea BIO atesta faptul ca produsele sau ingredientele din compoziția acestora provin din agricultura ecologica. ”Agricultura ecologica” sau AE promoveaza metode sustenabile si practici agricole in armonie cu natura, ce au ca scop protejarea mediului inconjurator si protejarea sanatatii publice. Termenul BIO este echivalent cu ”ecologic”, denumiri folosite in spatiul european, precum si cu termenul ”organic”, folosit in Anglia, Canada si SUA.