Remedii si tratamente naturiste

Gemoderivatele si rolul lor

Ce este gemoterapia?

Gemoterapia este o terapie naturala, moderna, ce foloseste extractele obtinute din tesuturi vegetale embrionare proaspat culese si anume: mladite,amenti, muguri,radicele, scoarta interna a radacinii sau scoarta de pe tije, seminte sau seva. Cele mai tinere parti ale plantei sunt colectate in perioada optima si sunt supuse procedeului de extractie rezultand macerate glicerinate folosite in scopul drenarii organismului in diferite suferinte sau boli. Utilizand peste 50 de tipuri de plante medicinale, gemoterapia este cea mai in voga metoda de terapie alternativa, aceasta fiind prescrisa atat de medicii homeopati cat si de naturoterapeutii si fitoterapeutii de pe intreg mapamondul.

Etimologia cuvantului “gemoterapie” provine din latinescul “gemmae” care are dubla semnificatie insemand mugur de planta dar si piatra pretioasa.

amenti

In mod obisnuit in fitoterapia clasica se utilizeaza doar plante si flori adulte, de cele mai multe ori uscate sau transformate in pulberi si pudre. In schimb in cadrul gemoderivatelor  se utilizeaza mugurii si partile cele mai tinere ale plantei, in stare cat mai proaspata, acestea fiind ulterior supuse procesului de  preparare farmaceutica. Imediat dupa ce au fost recoltati, mugurii proaspeti sunt pusi la macerare intr-un amestec de alcool impreuna cu glicerina, pe parcursul a trei saptamani.Urmeaza dilutia amestecului  iar produsul este gata. Lichidul rezultat se comercializeaza in sticle farmaceutice.

Motivul pentru care se folosesc numai partile tinere ale plantei  este faptul ca la tinerete orice planta are o vitalitate mult mai sporita iar substantele active se gasesc concentrate in cea mai mare parte in interiorul mugurilor, a radacinilor mici precum si in cadrul frunzelor tinere.

Gemoderivatele sunt considerate una din fitoterapiile revolutionare si naturale demne de a se inscrie in medicina moderna.

Unul din cele mai importante beneficii ale gemoterapiei este drenajul. Acesta este important in ceea ce priveste detoxifierea organismului avand o dubla actiune: pe de o parte elimina deseurile si subtantele nocive din corp iar pe de alta parte este facilitata eficienta tratamentului homeopat.

Cum se utilizeaza gemoderivatele?

Gemoderivatele se iau deobicei in cantitati de 50 pana la 75 de picaturi pe zi, diluate intr-o cantitate mica de apa. De mentionat este faptul ca nu se amesteca gemoderivatele ,chiar daca au fost prescrise mai multe tipuri de picaturi.Durata completa a tratamentului variaza intre 1 luna si trei luni.

Indicatii in functie de afectiuni:

Acnee: platan, ulm, nuc

Alergii: fag, rozmarin, mesteacan pufos, ulm (eczema atopica), calin (astm)

Artroza: pin, agris, vita de vie

Arsuri la stomac: ficus

Bronsita cronica: agris, carpen, nuc, plop

Constipatie: afin

Cistite recidivante: afin, iarba neagra

Depresie: ficus, mesteacan

Diabet zaharat: dud, nuc, maslin

Dismenoree(dureri menstruale), dereglari hormonale: zmeur

Insomnie: tei

Insuficienta renala: frasin, ienupar, mesteacan pufos

Meteorism: nuc

Negi: vita de vie, ficus, maces

Negi: vita de vie, ficus, maces

Oboseala sexuala (masculina): sequoia, mesteacan, tei

Osteoporoza: afin, sequoia

Palpitatii: ficus, tei

Psoriazis: agris, cedru, secara

Reumatism: agris, maces

Sinuzita: agris, carpen

Spasmofilie: ficus, tei, brad

Ulcer varicos: scorus, castan, nuc

Varice: scorus, castan, lamai

Vitiligo: platan
Gastrita: ficus, agris

No Comments
    Leave a Reply