Pachet Pastura 500g + Miere de Salcam 360g Gratis de la ALBINA CARPATINA - Detalii produs
Acest pachet contine:
1 X Pastura 500g Albina Carpatina
1 X Miere de Salcam 360g Albina Carpatina
Pastura 500g Albina Carpatina
Păstura este polenul depozitat în faguri ce fermentează in mod natural sub influenţa substanţelor adăugate de albine, a microorganismelor şi datorită condiţiilor de temperatură, umiditate şi a modului de conservare. In urma fermentaţiei care durează aproximativ trei luni, rezultă un produs diferit de polenul iniţial şi are o valoare terapeutică şi antibiotică de trei ori mai mare decât acesta. De asemenea are şi o digestibilitate mai mare pentru că granulele de polen sunt deschise, datorită degradării exinei (peretele celular al polenului) prin fermentaţie.
Albinele tinere care încă nu zboară (aflate în primele şapte zile de viaţă), preiau polenul de la cele lucrătoare, îl fărâmiţează cu mandibulele, îl frământă adăugându-i enzime produse de glandele faringiene şi îl presează cu lovituri de cap în celulele fagurilor. Celulele se umplu cu polen cam 2/3 din volum, peste care se adaugă miere în ultima treime şi totul se închide cu o peliculă fină de ceară. În acest fel celula fagurelui este închisă ermetic iar procesul de fermentaţie poate începe.
Transformarea polenului în păstură cuprinde trei stadii:
1. Primul stadiu constă în dezvoltarea bacteriei Pseudomonas aeroba care consumă întreaga cantitate de oxigen prezent în faguri, ceea ce conduce la autoaxfisierea bacteriei.
2. În al doilea stadiu, în lipsa oxigenului, se produce dezvoltarea unei alte bacterii: Lactobacillus. Aceasta foloseşte glucidele ca sursă de oxigen, producând, în schimb, acid lactic, concentraţia acestuia ajungând la 3,2%; de asemenea se observă o creştere a conţinutului de vitamine din complexul B.
3. În cel de al treilea stadiu, între a 7-a şi a 15-a zi, activitatea de transformare a polenului în păstură este continuată de drojdiile din genul Saccharomyces, care utilizează resturile de glucide. În acest ultim stadiu se produce fermentaţia finală a polenului, iar pH-ul produsului ajunge la valori cuprinse între 4 şi 4,2.
Prin aceste transformări, polenul capătă însuşiri valoroase:
- capacitatea germinativă a polenului dispare în 1-2 zile, datorită unor secreţii enzimatice ale glandelor mandibulare ale albinelor;
- zaharoza este transformată în monozaharide;
- monozaharidele sunt parţial transformate în acid lactic, în prezenţa unor enzime.
- creşte conţinutul în vitamina K;
- creşte gradul de conservabilitate în timp;
- se eliberează conţinutul unui număr mare de granule de polen, datorită lizării exinei.
Drept urmare păstura are proprietăţi valoroase datorită unui conţinut mai ridicat în monozaharide, vitamina K, enzime şi aminoacizi, a unui procent mai mare de polen cu exina lizată (deci mai uşor asimilabile) şi datorită unei acidităţi mai crescute, ceea ce reprezintă un factor esenţial în păstrarea şi menţinerea echilibrului metabolic.
Mod de utilizare: 2 lingurite/zi (10g) - cate una dupa masa de dimineata si cea de seara.
Ingrediente: pastura 100% naturala.
Tara de origine: Romania
Miere de Salcam 360g Albina Carpatina
MIERE DE SALCAM este uşor de recunoscut, avand o culoare alb-galbuie, extrem de frumoasa, stralucitoare şi translucida. Are un miros mai puţin persistent, avand aceeaşi eleganta şi rafinament ca şi floarea de salcam. Este considerata a fi unul dintre sortimentele de miere de cea mai buna calitate. Acest sortiment de miere este preferat in special de copii pentru ca are un gust dulce şi nu are o aroma atât de puternica ca alte sortimente. Mierea de salcam este un excelent tonic pentru copii, convalescenti, intarind sistemul imunitar si pentru gravide.
Calitatile de medicament ale mierii se cunosc inca din antichitate, din aceasta cauza a fost numita "hrana vie". Mierea de salcam este asimilata foarte usor de organism, oferind energie si substante bioactive si nutritive. Dintre numeroasele tipuri de miere, fiecare cu proprietatile ei specifice, mierea de salcam este un tonic general, care calmeaza tusea si este folosita in tratarea asteniei si nevrozelor. Mierea de salcam contine vitaminele B1, B2, B6, B12, enzime, fermenti, flavonoide, compusi aromatici, fitohormoni etc.. Aceasta are un continut in fructoza mai mare decat al celorlalte tipuri de miere;
Mierea de salcam este monoflora, ceea ce inseamna ca a fost culeasa in marea majoritate de la o singura specie de planta - in acest caz din salcam. Culoarea mierii de salcam, imediat dupa recoltare, este transparenta, insa, depinde de fagurii in care a fost facuta. Astfel poate avea nuante de la incolor la galben pai sau galben deschis. Mierea de salcam are un gust placut, dulce, este vascoasa si fluida si nu prezinta semne de cristalizare cand este proaspata.
Contine: miere de salcam 360g, 100%naturala.
Cristalizarea mierii este un proces natural
Tara de origine:Romania
MIERE DE SALCAM este uşor de recunoscut, avand o culoare alb-galbuie, extrem de frumoasa, stralucitoare şi translucida. Are un miros mai puţin persistent, avand aceeaşi eleganta şi rafinament ca şi floarea de salcam. Este considerata a fi unul dintre sortimentele de miere de cea mai buna calitate. Acest sortiment de miere este preferat in special de copii pentru ca are un gust dulce şi nu are o aroma atât de puternica ca alte sortimente. Mierea de salcam este un excelent tonic pentru copii, convalescenti, intarind sistemul imunitar si pentru gravide.
Calitatile de medicament ale mierii se cunosc inca din antichitate, din aceasta cauza a fost numita "hrana vie". Mierea de salcam este asimilata foarte usor de organism, oferind energie si substante bioactive si nutritive. Dintre numeroasele tipuri de miere, fiecare cu proprietatile ei specifice, mierea de salcam este un tonic general, care calmeaza tusea si este folosita in tratarea asteniei si nevrozelor. Mierea de salcam contine vitaminele B1, B2, B6, B12, enzime, fermenti, flavonoide, compusi aromatici, fitohormoni etc.. Aceasta are un continut in fructoza mai mare decat al celorlalte tipuri de miere;
Mierea de salcam este monoflora, ceea ce inseamna ca a fost culeasa in marea majoritate de la o singura specie de planta - in acest caz din salcam. Culoarea mierii de salcam, imediat dupa recoltare, este transparenta, insa, depinde de fagurii in care a fost facuta. Astfel poate avea nuante de la incolor la galben pai sau galben deschis. Mierea de salcam are un gust placut, dulce, este vascoasa si fluida si nu prezinta semne de cristalizare cand este proaspata.
Contine: miere de salcam 360g, 100%naturala.
Cristalizarea mierii este un proces natural
- See more at: http://apicola.ro/miere-salcam-romaneasca-360-grame#sthash.bPqKb6H0.dpufPachet Pastura 500g + Miere de Salcam 360g Gratis de la ALBINA CARPATINA - Alege Produsul Preferat de la Vegis.ro
Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Eforturile dumneavoastra de mentinere a sanatatii pot da roade cu usurinta in urma unui stil de viata armonios. In acest sens este recomandat sa adoptati o dieta echilibrata cu un continut bogat de fructe si legume proaspete si o cantitate suficienta de apa. De asemenea nu uitati segmentul activitatilor fizice (chiar si mersul de jos). Un rol deosebit il are abordarea vietii cu o atitudine calma si pozitiva. Gandurile pozitive ajuta mereu la regenerarea si intarirea organismului precum si la regasirea tonusului psihic, in timp ce atitudinile negative va afecteaza sanatatea.
De aceea incercati sa aveti un stil de viata pozitiv, activ, cu o dieta corespunzatoare si in mod sigur veti atrage o stare optima de sanatate.
Mult succes!